שאלה דחופה בנושא היטר בניה/אכלוס

test123

New member
שאלה דחופה בנושא היטר בניה/אכלוס

שלום רב, בנינו בית בעל שתי קומות וקומת עליית גג נוספת. היתר בניה אושר וניתן כאשר בין קומה שניה לעליית הגג יש תיקרת בטון עם פתח מטר וחצי X מטר וחצי בערך למדרגות כאלה שמושכים ויורדות. חשוב להדגיש שכל זה אושר וקומת עליית הגג הוחשבה בחישוב אחוזי בניה. במהלך הבניה, התעורר צורך שגרם ל: הגדלת הפתח וסגירתו על ידי גבס. זאת אומרת: ישנם מדרגות בין קומה א לקומה ב ומעליהם מפריד בין קומה ב´ לעליית הגג דיקט גבס ללא אפשרות עליה לקומה השלישית כרגע. בעת מתן טופס ארבע העיריה דורשת לסגור את הפתח הנל עם בטון ולא מוכנה לשמוע שום דבר אחר. כמובן, שסגירה עם בטון כרגע - מסוכנת וקשה לביצוע - יש שינוי בקונסטרוקציה שייתכן ומצריך עמוד בטון נוסף שאין מיקום למקמו וכו´ . מה עוד - שהבית כרגע מאוכלס. נוסף לכך, במהלך הבניה - פקחי העיריה ביקרו באתר הבניה ובכל חלקיו ואישרו את ההתקדמות. רק בעת סיום הבניה - "התעוררו" בעיות. עצתכם תואיל מעוד. מה ניתן לעשות ?

בבקשה הבהרות!

לא הבנתי כל כך מה קורה אז אנסה לכתוב מה הבנתי ואם זה נכון אז אנסה לענות. 1. תוכנן מבנה עם שלוש רצפות. קומת קרקע, קומה א´ ועלית גג. 2. בין הקצפות תוכנו פתחים למדרגות נשלפות 3. התכניות של שלושת המפלסים אושרו וחושב המטרז´ שלהן. 4. למעשה לא בוצעה הרצפה השלישית של עלית הגג והושם רק דיקט להרגשת תקרה לקומה א´. שאלות, אם כל הנ"ל נכון? 1. איזו עיריה? 2. למה לא עשיתם את הרצפה השלישית? 3. האם הגשתם תכניות שינויים המתאימות למצב הקיים? 4. מה בדיוק דורשת הוועדה? אם אפשר לצטט במדוייק מן הכתוב, בבקשה או לסרק וצרף קובץ. 5. מה תעשו בעתיד וכיצד אתם מתכננים לסגור את הרצפה השלישית? (נאמר אם העיריה לא היתה מתעקשת) 6. איפה עורך התכנית שלכם? האדריכל? האם המהנדס/קונסטרוקטור היה שותף לשינויים או שהקבלן ואתם אחראים להם ללא ידיעתו? ההבהרות ותשובות לשאלות חשובות מאוד!!!

test123

New member
תגובה

אנסה לענות ולהבהיר. מה שציינת נכון, רק רצוי להבהיר: בין קומת קרקע לקומה א - יש מדרגות בטון, מעליהם יש תקרת דיקט ללא מדרגות אל קומה ב´ . חשוב לציין שחלק מהתקרה בטון , רק החלק מעל המדרגות-דיקט. בוצעה רצפת בטון של הקומה השלישית. רק החלק שמעל המדרגות של קומת קרקע לבין קומה א - הם דיקט גבס 1. אעדיף לא לפרט בפומבי לציבור הרחב באיזו עיריה מדובר. 2. *חלק* מהרצפה של הקומה השלישית שמצוי מעל גרם המדרגות הוא דיקט-גבס. הנ"ל נעשה בכדי שיהיה פתח לפיתוח עתידי לאחר האישורים הנדרשים. 3. בעיריה הובהר שתוכנית שינויים לא תעזור ולא תאושר 4. הוועדה דורשת חד וחלק: להחליף את שכבת הגבס בבטון. 5. תאיורטית , נכון לעכשיו - אנו רוצים להשאיר חלל ריק בקומה ב´(עליית הגג) - האין זאת זכותנו ? בעתיד ... שוב כפי שציינתי נרצה לבצע פיתוח כלשהו. 6. עורך התוכנית/אדריכל - פשט את הרגל - לא נמצא באזור קונסטרוקטור- היה שותף תיאורטית לשינויים , אבל לא פורמלית. המון תודה, מחכה לתשובתך.

אולי אתחיל להבין...

הי אם תוכנן פתח מלכתחילה בין התקרה של קומה א´ לעלית הגג, אין אני רואה שום סיבה לעיריה לא לאשר. כמובן אם שולם מלוא המטרז´ לקומה השלישית. האם הבנתי נכון, שהרצפה של עלית הגג יצוקה לפי התכניות ורך הפתח סגור בגבס? לעיריה ולוועדת התכנון שלה יש במקור סיבה טובה לא לאשר כל מיני שינויים ואני לא מדברת על גבית הארנונה. למעשה טופס האיכלוס (טופס 4 ) הוא אישור על היות המבנה ראוי למגורים, ולא מסוכן על פי תקנות חוק התכנון והבניה. בפועל העיריות מפחודות, ודי בצדק, מאי יכולת לפקח על הגדלות מטרז´ בתוך המבנה ומכאן אי גבית ארנונה כחוק. (וגם למנהל מקרקעי ישראל מגיע משהו...) אם לא שולם המטרז´ על עלית הגג, הם די צודקים ואפשר למצוא פתרון שישביע את רצונם, לא יטריד אתכם במגוריכם ויהיה אפשרי קונסטרוקטיבית וקל לפירוק בבוא העת. אפשר לשלוח לי במסר את שם העיריה, אולי אני יכולה לעזור. (אני מכירה לא מעט רשויות) בנושא המהנדס, חשוב לדעת האם יהיה מוכן, בתשלום נוסף מן הסתם, לחתום על תכניות שינויים אם בכל זאת תמצא דרך לרצות את העיריה. חשוב שתסבירו לי אם שולם המטרז על הקומה ה3 או לא? מחכה לתשובתכם

test123

New member
המון תודה

המון תודה על תגובתיך מסר עם פרטים נוספים יוצא לדרך. המטרז של הקומה השלישית חושב לצורך חישוב אחוזי בניה - זאת אומרת חושב לתשלום כחוק. אך: בתוכנית המטרז´ הנל לא מיועד להוות שטח מגורים שוב פרטים נוספים במסר, אודה מאוד אם תוכלי לענות בהקדם.

למעלה