שאלה דחופה בקשר לאי התייצבות למילואים

einat98

New member
שאלה דחופה בקשר לאי התייצבות למילואים

שלום,

אני צריכה להיות במילואים היום - עד ליום חמישי.
ביום חמישי שלחתי לקצינת קישור שלי, אישור מרופא שאין באפשרותי להתייצב למילואים.
היום, קצינת הקישור התקשרה אליי ואמרה לי שהמ"פ לא מאשר לי להשתחרר מהמילואים ומבחינתו אני מוכרזת כעריקה.

במכתב מהרופא כתוב שהוא "ממליץ לשחרר אותי מהשירות". המ"פ (שהוא גם רופא), טוען שהרופא רשם רק שהוא ממליץ ולכן הוא לא מאשר. האם זה נכון?

דגש נוסף, את אותו המכתב מהרופא העברתי גם בפעם הקודמת שנקראתי למילואים, ואז שיחררו אותי.

מה אפשר לעשות? ומה כדאי לעשות?

תודה.

אושי231

New member
בוקר טוב. קודם כל שתכירי שאם קצינת הקישור

אמרה לך שאת צריכה להתייצב ושהמסמך שלך לא אושר- אז את צריכה להתייצב. אם לא תתייצבי תהיי נפקדת על כל המשמעויות הכרוכות בכך.
בנוסף, אין משמעות אמיתית לזה שהמ"פ הוא גם רופא, הוא בכלל לא אמור להסתכל על המסמכים שלך אלא רק מי שמוגדר כרופא היחידה. לפעמים יש מקרים שהרופא אומר שהוא לא משחרר אבל משאיר את ההחלטה בידי המ"פ- אם יחליט להתחשב או לא. כנראה שכאן המ"פ החליט שהוא לא מעוניין להתחשב ואת צריכה להתייצב.
אני מציעה לך שכן תתייצבי לפני שנפתחת לך הנפקדות (מחר) ותסגרי את הסיפור פנים מול פנים.

guya72

New member
בנוסף לכך

רופא תמיד "ממליץ" לצבא.
השאלה היא האם זה רופא מומחה או רופא משפחה.
אם זה רופא מומחה - אף אחד לא יכול להתנגד ל"המלצותיו" - לכן כדאי לפנות, והפעם לרופא היחידה.
אם זה רופא משפחה - ל"המלצה" שלו אין שום ערך.

בנוסף, אם מסמכים רפואיים הועברו למ"פ ולא לרופא היחידה - אני ממליץ (בלי מרכאות) להגיש קבילה. העניין לא נראה לי תקין.

einat98

New member
אז לא ללכת למילואים?

קצין קישור אחר התקשר אליי היום ואמר לי שאם אני לא מתייצבת עד מחר, הוא פותח נגדי נפקדות ואז במשפט אני אקבל שבועיים כלא.
השאלה אם אני יכולה לקבול אותם בלי להגיע או שעליי להגיע בכל מקרה.

אושי231

New member
נקחל לא מטפל בנפקדים

כך שכל עוד את נפקדת אין לקבילה שלך משמעות
תגיעי ותסדירי את העניין ביחידה בהקדם

guya72

New member
תלכי למילואים

ושם תדרשי לראות את רופא היחידה (לא המ"פ).

einat98

New member
זה לא אפשרי מבחינתי כרגע

רשמתי שאלה נוספת למעלה בהמשך לזה,
תודה

למעלה