שאלה דחופה בקשר לאפיה

dipsy1

New member
שאלה דחופה בקשר לאפיה

לפני זמן מה אפיתי את העוגה הבאה בתבנית בקוטר 28: מערבבים ביחד: 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס שוקולית 1 כוס קמח תופח 2 סוכר וניל 2\1 שמנת מתוקה העוגה יצאה מאוד נמוכה לכן חשבתי להכין פי 1.5 מהכמות וכן להוסיף שקית אבקת אפיה מה דעתכם? טיפים נוספים יתקבלו בברכה... תודה מראש...
 

dipsy1

New member
אפיתי את העוגה לפי התכנון הנ"ל...

אכן יצא הרבה יותר גבוה מהפעם הקודמת אבל יש לי שאלות המשך... לאחר שהעוגה התקררה היא שקעה מעט באמצע מה עושים על-מנת למנוע? כדי שהעוגה תהיה שטוחה וישרה למעלה הפכתי אותה מהתבנית הקפיצית על גבי מגש כך שתחתית העוגה הפכה לחלקה העליון (אני מקווה שאני ברורה...) לאחר מכן ציפיתי בקרם שוקולד. האם יש בעיה לעטוף לאחר מכן בבצק סוכר? (מכיוון שהחלק התחתון הוא ספוגי יותר מהחלק העליון נראה שחלק מהקרם נספג...). שוב תודה מראש על התשובות...
 

net the jet

New member
תשובות- קודם כל אין שום בעיה להכפיל או לחלק

כמויות, אבל שווה שווה את כל המצרכים. אין צורך להוסיף עוד אבקת אפיה....אולי בגלל זה העוגה שקעה. או בגלל שלא היתה אפויה דיה. בכל מקרה טיפים לעוגותישרות יש בטאגלינס של הפורום השני ( אומנות בעוגות ) אין שום בעיה לעטטוף בבצק סוכר אחרי קרם- נהפוך הוא-ללא קרם כלשהוא הבצק סוכר לא ממש יצמד. אם חיכית הרבה זמן יכול להיות שהקרם שוקולד יתיבש, אז או לישם שכבה נוספת או להרטיב ממש בעדינות עם מברשת רחבה של מטבח ומים.
 

dipsy1

New member
היי נטע, בירור קטן נוסף....

קראתי את הטיפים שאליהם הפנית אותי, את כותבת שם שלאחר שהעוגה מוכנה יש להפוך אותה על משטח על מנת שתצא ישרה. לא הבנתי האם לאחר מכן להפוך אותה שוב בחזרה או להשאיר אותה הפוכה על המשטח (וכך היא מוגשת) מקווה ששאלתי ברורה דיה ושוב תודה...
 

net the jet

New member
להשאיר אותה הפוכה, ככה שהתחתית עכשיו

החלק העליון. אין סיבה להפוך חזרה.
 
למעלה