שאלה דחופה בקשר להטלת ביצי

ינאי 15

New member
שאלה דחופה בקשר להטלת ביצי

קינגסנייק קליפורנייה. שלום וערב טוב לכולם... הקינגית שלי צריכה להטיל כל כמה שעות להערכתי...לפני 6 ימים היא הנשילה את הנשל שאחרי ההזדווגות (ההזדווגות הייתה לפני חודש בערך). להרעכת אח שלי יש לה 10 ביצים בבטן. השאלה שלי היא: איך אני יכול להדגיר את הביצים בצורה הכי טובה ללא אינקובטור? תודה רבה לעונים.

bendj123

New member
בלי אינקובטור

תן לה לדגור עליהם ותפעיל את החימום בטרריום

youval osman

New member
לדגור? מה?

לא לדגור ולא פשפשים... ברגע שהיא תסים להטיל ותצא מהקופסת הטלה יש לך אופציות: 1.(מועדף)) - להשתמש באותה קופסא שבה היא הטילה כ"מדגרה" ,פשוט לדאוג שהיא תהיה אטומה לאחר שהביצים הוטלו.. 2. לקחת את המדגר כולו כגוש אחד ובלי לשנות את התנוחה של הביצים להעביר אותן לקופסא אטומה אחרת,שכבר מראש יש בה וורמיקוליט לח (או כל מצע אחר שאתה משתמש בו). האופציה ה-1 עדיפה מכיוון שככה אתה לא מתעסק בכלל עם הביצים. כל מה שנשאר לך עכשיו זה להעביר את הקופסא למקום חשוך שקט ושבו טמפרטורות סבירות (סביב ה-28 + - יהיה אחלה). בהצלחה...

ינאי 15

New member
תודה יובל ובן...

שמתי לה קופסא של גלידה עם מצע (כמו ששמים בגינה) ואני שומר שיהיה כל הזמן לח שם. אני אנסה להשיג וומריקוליט אבל אני לא בטוח שאני אוכל להשיג זאת. עד היום קיבלתי כמה הצעות... - לשים את הביצים בתוך קפוסאת הגלידה ולהכניס לתוך טרריום ולדאוג שהמצע יהיה לח. - לשים בתוך טרריום (גבוה) או במשהו אחר חול בגובה של חצי מטר בערך, לחפור חור עד לקרקעית, לשים שם את הביצים ופשוט לחכות ולא לעשות כלום. - וכמובן קיבלתי את ההצעות מבן ויובל. מחכה לעוד הצעות... באמת תודה רבה.

naja

New member
לא מסכים עם סעיף מס. 1.

אני מעדיף להוציא את הביצים מקופסת ההטלה ולהניח אותן על מצע חדש ונקי. לפעמים הנקבה יושבת בקופסת ההטלה מספר שבועות, והמצע מתלכלך מההפרשות שלה וממגע עם הגוף שלה. ינאי, בקשר לשיטת ההדגרה-נכתב על זה לא מעט בפורום-קופסת פלסטיק אטומה עם ורמיקוליט\פרלייט מעט לח, במקום חשוך עם טמפרטורה סבירה(25-30 בלי תנודות קיצוניות). לא הייתי משתמש באמצעי חימום (ובטח לא קובר את הביצים בחצי מטר חול.....).

Itamar Levy12

New member
יש נקודה

מאוד הגיונית במה שאתה אומר אסף. אבל מכיוון שזה פעם ראשונה(לפחות לפי השאלות שלו) שהוא מתעסק עם ביצים אולי עדיף כמה שפחות התעסקות עם הביצים.

Itamar Levy12

New member
כמה דברים.

זה שהיא השילה לפני 6 ימים לא אומר כלום. הקינגית שלי הטילה 15 יום אחרי הנשל! והייתי מקשיב ליובל,לקחת את הביצים כמו שהם בקופסא לסגור ולשים בארון עם טמפ' יציבה(למה לא סידרת את זה מראש ולא שעות/ימים לפני ההטלה?) ומקווה לטוב. ולbendj123 אם לא יודעים לא מגיבים.

ינאי 15

New member
תודה איתמר.

אני בתהליכים...לפני כ-3 שבועות שאלתי מגדל נחשים בעל ניסיון רב במושב שלי, והוא נתן לי כמה הצעות, וגם שאלתי את Nevo Schwartz מהפורום, חשבתי בהתחלה שאני אקח את הביצים למדגרה אצל חבר של אחי. אך, חשבתי שכדאי לנסות בדרכי שלי, ממספר סיבות (כמו לרכוש ניסיון,ידע ועוד). אין לי בעייה לסדר לביצים בתוך זמן קצר מה שתגידו שעדיף. בנתיים הלכתי גם על האפשרות לשים את הביצים בתוך קופסאת הגלידה...ואת זה לשים בתוך טרריום ולדאוג לטמפ' ולחות רצוייה, מסיבה זו לא חשבתי שאני אעשה משהו אחר, אך רציתי לבדוק בכל אופן אם יש דרכים אחרות שבהן הסיכויים לבקיעה יהיו יותר גבוהים. לאחי יש תחושה שהיא צריכה בזמן הקרוב להטיל.

artafactal

New member
שאלה קטנה בנושא ההדגרה..

הורמיקוליט לא מתייבש או משו כזה?! בחימום של 30 מעלות! או שכל פעם שפותחים תקופסה לאיורור שמים מים ככה שיהיה לח? תודה.

naja

New member
אם מדגירים בקופסא אטומה.......

הורמיקוליט לא אמור להתיבש כי אין למים לאן ללכת.

Itamar Levy12

New member
ובמקרה

ופותחים את הכלי אחת ל 7-10 ימים לכמה שניות רק לאוורר,האם לדעתך יש צורך בהוספה? אולי בפינות וזה יתפזר? בקופסא אטומה לגמרי אני מבין שיש מעגל של מים.

naja

New member
לפעמים צריך ולפעמים לא.

בכל מקרה, אצל הקינגים זה לא ממש משנה. כל עוד היובש לא יהיה קיצוני מידי או שהמצע יהיה רטוב מידי, הביצים אמורות לבקוע.

artafactal

New member
אה נכון.. אבל אם

אני עושה נגיד 2 חורים, אז למים יש אפשרות לברוח.. או שעדיין תשאר מספיק לחות?.. תודה לכם.

Itamar Levy12

New member
למה לעשות שני חורים?

מיותר על גבול המסוכן(גם יובש וגם חמצון) אם תעשה חור גדול מידי. פשוט תפתח פעם ב 10-7 ימים לכמה שניות(!!) ליצור סירקולציה של אוויר.

artafactal

New member
טוב.. הבנתי

אבל אצלי לא יהיו זיווגים בזמן הקרוב... אבל אני ממש מחכה לזה!!! שוב תודה! הפעם גם לך איתמר

למעלה