שאלה דחופה- דימומים בשבוע 10

tamar1974

New member
שאלה דחופה- דימומים בשבוע 10

בוקר טוב , אני בשבוע ה- 10 , עם הריון שהתחיל עם שלושה עוברים , לפני כשבוע החל דימום שניכר רק על הקרינון (לפתע לא נספג בגוף), לאחר כמה ימים אולטראוסונד ונראה כי אחד מהעוברים הפסיק דופק. אתמול בערב שוב דימום (גליתי רק כי הקרינון שוב לא נספג) , הרופא ביקש שעכשיו אני אוסיף תמיכה של גסטון אחת ליומיים. די מבוהלת , כי אני חוששת שיתכן שגם השניים האחרים יפסיקו דופק . מה רצוי לעשות? האם אלו סימנים להפלה...? ד.א - סבלתי גם ממגרינה קשה ביום שבת והאף מדמם מעט - לא יודעת אם זה קשור , אבל כל פרט נראה לי רלבנטי. תודה מראש על עצתכן תמר

צ ו צ ק ה

New member
מציעה שתלכי לעשות אולטרה סאונד

הי... אני לא מהמבינות הגדולות כאן בפורום אבל יכולה לספר רק מנסיוני ...ההריון שלי החל עם תאומים ובשבוע 8 היה לי דימום בבדיקת אולטרה סאונד התגלה כי אחד מהעוברים הפסיק להתפתח
למרות שלשניהם היה דופק בהתחלה ... היום אני כבר בשבוע 28 עם עוברית אחת
מתוקה ...

קודם כל, דימומים מהאף

(וגם מהחניכיים) מאוד שכיחים בהריון. אני לא יודעת בדיוק מה המכניזם, רק זוכרת שזה קשור לערכים גבוהים של פרוגסטרון (מה שגורם לי לפרוץ בפנטזיות חסרות שחר בכל פעם שיש משהו ורוד על מברשת השיניים שלי
) אז יש סיכוי סביר שאין קשר בין הדברים. לגבי ההריון עצמו: תראי, בהריונות מרובי עוברים יש את מה שנקרא "תסמונת התאום הנעלם", וזה כמובן רלבנטי גם לגבי שלישיות. בתסמונת הזו קורה בדיוק מה שאת מתארת - שעובר אחד מפסיק להתפתח ובהמשך ההריון נספג ברחם בלי להותיר עקבות (בתיאוריה לפחות). התהליך הזה יכול להיות מלווה בדימום כזה או אחר, או לא, ובאותה מידה עשוי להיות דימום, בכל דרגת חומרה, ש*אינו* קשור להפלה מאיימת. הרבה מאוד נשים, בהריונות יחידאיים או מרובים, סובלים מדימומים כאלה או אחרים בשלבים שונים של ההריון, ובחלק ניכר מן המקרים ההריונות הללו נמשכים, כאשר הדימומים נובעים לעתים מסיבות שקשורות להריון (למשל שליית פתח), מרגישות יתר של כלי הדם הנרתיקיים, ולפעמים הם פשוט אידיופטיים - אף אחד לא יודע מה הגורם. במקרה שלך, היות שמדובר בהריון לאחר IVF, ייתכן שיש עדיין בעיה ברמת הפרוגסטרון. תיאורטית בשלב שבו את נמצאת השליות כבר אמורות לספק את כל הפרוג' הדרוש, אבל בפועל לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן. מהבחינה הזו הוספת הג'סטון היא רעיון מצוין
, אם כי אני הייתי הולכת אפילו על זריקות יומיות. מה עוד לעשות? תראי, יש רופאים שיגידו לך שמה שצריך לקרות יקרה ולכן לא חשוב מה תעשי או לא תעשי, אבל אני דווקא חושבת שאם במילא מה שצריך לקרות יקרה, זו דווקא סיבה טובה לוודא שזה קרה כי היה צריך ולא כי פספסתי משהו. לכן במצב דומה אני הייתי מורידה הילוך באופן משמעותי ומקפידה מאוד על מנוחה, שתייה וכו'. וכמובן, בדיקת א"ס היא בהחלט במקום, ואני מקווה מאוד שהיא תרגיע אותך. תרגישי טוב, ומחכה לשמוע עדכונים חיוביים.
עתליה

tamar1974

New member
עתליה תודה ../images/Emo141.gif

את תמיד עונה בצורה כל מפורטת ומרגיעה אני אעדכן שהדימום אמנם לא פסק לחלוטין, אבל היום היה US ואחרי כמה שניות מקפיאות מצאנו (תודה לאל) את שני העוברים שלנו עם דופק, לא ברור מקור הדימום ואני ממשיכה בתמיכה, ומקווה שימשיך בבריאות לשלשתנו. וכמובן משתדלת להוריד הילוך שוב תודה תמר

למעלה