שאלה דחופה! ובקשה לעזרה יצירתית

שאלה דחופה! ובקשה לעזרה יצירתית

אני מקווה שאני בפורום הנכון,כי אני חושבת שהשאלה שלי קשורה לאור בעבודה . . . מחר בבוקר אני אמורה להעביר פעילות בישיבת צוות (כל פעם עובד אחר ...בסבב..ומחר תורי !) הישיחבה תערך בחדר בגודל 5*5 בבוקר (שעה וחצי) וובה 7 משתתפים שעובדים ביחד בתפקידים שונים ובדרגות שונות (מדריכה ראש צוות ועובדים פשוטים ,אך כולם "כמו משפחה") מטרת הישיבות צוות הם גיבוש . אנחנו עוסי"ם שעובדים בלשכת רווחה , בחודש האחרון החליפו לנו מנהל שהיה אהוב מאוד ,ערכו שינויים במשכורת, קיצצו מעט את ימי החופשה (אך מצד שני נתנו יותר כסף מתנה לחג...) ,הודיעו על "שידרוג " המבנה הפיזי למבנה יותר מפואר אך פחות חם ובייתי מהמבנה שבו אנו עובדים היום, החליפו את המועצה שבה עבדנו עד היום. והעבירו אותנו למועצה חדשה ...בקיצור... מלא מלא שינויים בבת אחת ,כבר חודש שלם לא ידוע לנו "מי נגד מי" ומה עוד הולך להשתנות, לא מפסיקים להתלחש במזדרונות ולהדאיג /להרגיע אחד את השני לסירוגין ,כל אחד היתמקם אחרת ביחס לשינוי אך ללא ספק הוא השפיע על כולם. והשינוי הכי (!) משמעותי ,עד היום היינו צוות מאוד מגובש הכולל עובדים מוסלמים ויהודיים ,חיינו בדו קיום מושלם,לאור כל מיני ארועים שחלקם קשורים למעבר למועצה החדשה ולמעסיק החדש, החלו להיווצר פערים בין שתי העמים ולהיווצר תת קבוצות של יהודים ושל ערבים וחבל לי מאוד על זה. הייתי רוצה להעביר מחר פעילות הקשורה להתמודדות עם שינויים במערכת ולגיבוש צוות מחדש , האם למישהו יש רעיון בשבילי? קצת דחוף... מחר ב 8:00 הישיבה ....

בקטנה

"קצת דחוף", וואלה, ממש בקטנה . . . הבאת סיפור כל כך מורכב וטעון, עשיר משתנים - איך בכלל חשבת להביא תרגיל מבחוץ על התמודדות עם שינויים כאשר מתרוצצים כל כך הרבה גורמים . . לא יודע מה לומר לך זה משהו שצריך לחשוב עליו הרבה, להתייחס לרבדים ולהיבטים השונים עם כל הרצון לעזור, העצה הטובה ביותר שאני יכול לחשוב עליה זה לדחות ולהקדיש לו הרבה יותר תכנון, מחשבה ותשומת לב. שיהיה טוב אמיר

תודה ,היסתדרתי....

יש לי רעיון לפעילות מדהימה ! הקשורה להתמודדות עם שינויים בארגון מתוך ה"עולם " של ייעוץ ארגוני וCOCHING. נכון...קורים הרבה דברים אצלינו ...אך כולם קשורים זה בזה או נובעים זה מזה....בסופו של דבר אנחנו צוות חזק ,אני לא חוששת שפעילות אחת שלי "תחרבש" אותו ,אני משערת מניסיון ומהיכרות עם המערכת שבעיקבות הפעילות -יצא קצת קיטור (בדרך של הומור) ,תיווצר מעט בהירות ,יעלה קצת שיתוף ,ואולי גם נוסטלגיה והצצה משותפת ומודעת לעתיד פוטנצאלי.

למעלה