שאלה דחופה - ועדה רפואית בב"ל

mango15

New member
שאלה דחופה - ועדה רפואית בב"ל

ערב טוב למנהלת הפורום, קיבלתי הזמנה לועדה רפואית בעקבות תאונת דרכים שהוכרה ע"י הביטוח הלאומי כתאונת עבודה. התאונה אירעה לפני כארבע שנים, כשרכב מסחרי כבד פגע במכונית שבה נסעתי וריסק שליש מהמכונית. בתאונה נפגע עמוד השידרה הצוארי שלי (ויפלאש), ועמוד השדרה המותני. מאז התאונה אני סובלת מכאבים חזקים מאד בכל איזור הגב העליון, ובאיזור הגב המותני. כמו כן מכאבי ראש חזקים. אבקש לציין שלא ניגרמו לי שברים בגב או בעמוד השידרה עקב התאונה. מאז התאונה קיבלתי כמה סדרות של טיפולי פזיוטרפיה, שלא עזרו באופן מיוחד לכאבים הנוראים. רופא תעסוקתי אישר לי אובדן כושר עבודה לצמיתות, ובעקבות זה יצאתי לפנסיה מוקדמת. שאלתי אליך היא, 1). האם 'אובדן כושר עבודה' לצמיתות, יכול להשפיע על החלטת הרופאים לאשר אחוזי נכות? 2). כמה אחוזי נכות מקבלים בעקבות אובדן כושר עבודה? 3). האם במקרה כזה מאשרים גם פיצויים כספיים? מבקשת מאד לקבל תשובה מהירה! תודה רבה מראש !!
mango

ועדה רפואית

לא ניתן להעריך כמה אחוזי נכות יקבעו על ידי הועדה לאור הפגיעות שיש לך, אולם יש לציין כי היושבים בוועדה, אינם נדיבים במתן אחוזי נכות. כמו כן, מאחר ומדובר בתאונת עבודה, אזי אם יקבעו לך עד 19% נכות, תקבלי פיצוי חד פעמי, ואם יקבעו לך 20% נכות ומעלה, תקבלי גימלה חודשית עד לתום תוחלת חיי העבודה. בנוסף, מאחר ומדובר בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה, את זכאית לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה, וממנה לקבל פיצויים, עבור ראשי נזק שאינם משולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי, אולם לשם כך, מומלץ כי תיוועצי עם עו"ד המתמחה בתאונות דרכים.

mango15

New member
לעו"ד ירון שמעון תודה! יש לי שאלה

בתשובתך אמרת שמאחר ומדובר בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה. השאלה היא, האם אני זכאית לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה, וממנה לקבל פיצויים? האם כוונתך לחברת הביטוח שבה מבוטח הרכב שבו נסעתי? כי אני ישבתי ליד הנהג, שהרכב שנפגע שייך לו. אני מבינה שאת התביעה לחברת הביטוח אפשר להגיש עד 7 שנים?

תאונת דרכים

מאחר ואת היית הנוסעת ולא הנהגת, את יכולה לתבוע את חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו נסעת עד 7 שנים ממעוד קרות התאונה. בעיקרון, בתביעה לביטוח לאומי, את זכאית לקבל 75% מהשכר אותו הרווחת בחודשים שלפני התאונה, עבור הימים בהם נעדרת מעבודה. את ההשלמה את זכאית לקבל מחברת הביטוח. אמנם זה נשמע חלק קטן, אולם ישנם ראשי נזק נוספים, אשר בגינם את זכאית לקבל פיצוי מחברת הביטוח, ולא מהביטוח הלאומי, כדוגמת פיצוי עבור כאב וסבל (עגמת נפש), עזרת צד ג' וכו'. על כן, מומלץ להיוועץ עם עו"ד, ולהעביר אליו את המסמכים הרפואיים שברשותך, ולהגיש תביעה כנגד חברת הביטוח.

mango15

New member
אני מאד מודה לך עו"ד ירון

לקחתי את מה שכתבת לתשומת ליבי, תודה!

mango15

New member
בוקר אור לעורכת דין ענבר../images/Emo42.gif

השאלה שהפניתי אליך דחופה לי מאד, כיון שיש לי מחר ועדה רפואית. נקראתי לועדה לפני שלושה ימים, ולכן אין לי זמן מיותר.. אני מאד מבקשת ממך, עו"ד ענבר, אם תוכלי לתת לי את תשובתך עוד היום כדי שאהיה מעודכנת בנתונים האלה לפני שאני מופיעה בפני הועדה. אם יש לך עוד משהו להוסיף לי, אשמח מאד! תודה מראש!

ועדה רפואית ביטוח לאומי

שלום רב, השאלה קצת מבולבלת אנסה לעשות סדר. ועדה רפואית של ביטוח לאומי בודקת אם כתוצאה מהפגיעה נותרה לך נכות לצמיתות, קרי - מוגבלות שמוכרת ברשימת סעיפי הנכות, שתשאר גם לעתיד - לזה קוראים נכות רפואית. מהגדרת הפגיעות בשאלה, קשה לי לדעת אם על פי זה תהיי זכאית לנכות רפואית ובאיזה שיעור. לאחר שקובעים אם נותרה נכות רפואית, בוחנים האם מעבר לנכות הרפואית, המגבלה השפיעה עליך בעבודה - לזה קוראים תקנה 15. במקרה שלך אם אכן תקבע נכות רפואית, ויש לך קביעה על אובדן כושר עבודה לצמיתות , יש סיכוי גבוה שיפעילו את תקנה 15, שזה אומר שלנכות הרפואית מתווסף שיעור נוסף של נכות. לפי אחוז הנכות הסופי שנקבע לך (כולל תקנה 15), קובעים אם מגיע לך פיצוי כספי?, אם הוא חד פעמי או בצורת קצבה. אבל זה תלוי, באחוז הנכות, ובתאריך הפגיעה. מקווה שעזרתי, בברכה,

mango15

New member
תודה לעו"ד ענבר! בעקבות מה שכתבת..

אמרת שקשה לך לדעת אם אקבל נכות רפואית לפי מה שתיארתי... האם מוגבלות בוחנים לפי שברים בחלקי הגוף או ניתוחים? אני מכירה הרבה אנשים שניפגעו בגב, (בלי שברים וניתוחים) ולמרות זה המיגבלה השפיעה עליהם בעבודה, כיון שהם היו מוגבלים בתנועותיהם כגון כיפוף לכוון שולחן עבודה וכד'.. אכן יש לי קביעה של אובדן עבודה. כתבת לי שבעקבות זה יש סיכוי שיפעילו את תקנה 15. מאחר ואינני מכירה את תקנה 15, אודה לך מאד אם תוכלי לצרף לי בתשובתך קישור לתקנה 15. כדי שאדע על מה מדובר שם. תאריך הפגיעה הוא בינואר 2003 האם זה משנה לגבי הפיצוי הכספי? אני מודה לך מאד על תשובתך הממצה, עזרת לי להבין יותר
מקוה לקבל ממך את תקנון 15, תודה רבה מראש

פרטים מדוייקים

שלום שוב, אני ממליצה לך להכנס לאתר ביטוח לאומי, מהווה מקור מידע מקיף ומועיל. בנוסף, לשאול גם בפורום ביטוח לאומי כאן בתפוז. וכן - הנכות היא בגין מגבלות ולא בהכרח בגלל שברים. בברכה,

mango15

New member
אני מודה לך מאד עו"ד ענבר../images/Emo140.gif

עזרת לי בתשובותייך

למעלה