שאלה דחופה- טיפ

מאז

New member
שאלה דחופה- טיפ

כמה נותנים למרכיבי רהיטים? 3-4 אנשים שעובדים סה"כ כשעתיים?
בנוסף שולמה כמובן "הובלה והרכבה"

אני לא נותנת

מה ששילמת עליו כהובלה והרכבה נכנס ישירות אליהם לכיס ולא קשור בכלל לחנות ממנה נקנה המוצר.

Es Ti

New member
לא, מה שאת משלמת נכנס ישירות לכיס של הבוסים

שלהם. המרכיבים בד"כ הם עובדים כמו עובדי קבלן, כמו מלצריות וכמו מובילים ופועלים. אני נותנת בערך 50 ש"ח לכל עובד לכל רהיט.

מאז

New member
לא הבנתי

אם היו אצלי 3 אנשים, והרכיבו 3 רהיטים (מיטה, שולחן, שידת מדפים. וגם הביאו איתם עוד כוננית וכוורת) - היית נותנת עוד 150 לכל אחד?

זה היה נכון פעם

כשהמרכיבים היו עובדים ישירים של החברה שבה נקנה המוצר.
רוב המרכיבים היום הם חיצוניים והתשלום הולך אליהם.
ואגב,הם מקבלים משכורת,לא?למה אני צריכה לשלם להם על מה שהם עושים במסגרת העבודה שלהם?מישהו בעבודה שלי נותן לי טיפ שאני נותנת לו את השירות שאני אמורה לתת לו? (אני שואלת ברצינות לא בשביל להתנצח חלילה...).
אני אשלם טיפ אם המרכיב יעשה משהו שהוא מעבר למה שהוא צריך לעשות כי אם נלך לפי זה שצריך לשלם להם אז אני אצטרך לתת טיפ גם לקופאית בסופר כי גם היא שירתה אותי...

לא משלמת טיפ, אם שילמתי על משלוח/הרכבה.

Es Ti

New member
אני לא מסכימה עם ההשוואה לקופאית משום שהקשר

איתה הוא רופף ומהיר, והיא לא נותנת שירות ברמה של מרכיב, והתוצר הסופי לא משתפר או ניזוק לפי השירות שהיא נתנה לך.
יותר דומה בעיני לפדיקוריסטית במכון, לחופף מספרה, למלצרית, למנקה בבית מלון, שנכנסים לנו לחיים או לגוף והמוצר הסופי תלוי באיכות השירות שלהם, לדעתי מגיע להם טיפ.
אם כמו בסיפור של מאז, הם לא עשו את העבודה כמו שצריך, אז אין כמובן חובה לתת טיפ, אבל אם היו נחמדים ויעילים, ועשו את העבודה כמו שצריך אני חושבת שטיפ הוא מרכיב בשכר שלהם בדיוק כמו של מלצרית / מנקה / חופף

חוזרת ומקשה...

אני נותנת שירות מצוין העבודה שלי,למה לא מגיע לי טיפ מכל אחד שאני משרתת אותו?(אני עובדת בעבודה שהיא כמו שירות לקוחות...)
(

כי

את, למיטב זכרוני, עובדת ציבור.

הם בשוק הפרטי.

(אבל גם אני לא נותנת טיפ של 50 שקל לאחד - מה פתאום
)

Es Ti

New member
כי בשירות לקוחות העבודה שלך היא לתת שירות

מרכיב - העבודה שלו היא להרכיב. ולמרות שאת משלמת בשביל ההובלה וההרכבה (תשלום הגיוני ולגיטימי בעיני), המרכיב לרוב עובד על שכר מינימום שעתי, ולא תמיד המעסיק שלו מספק לו מספיק שעות עבודה בשביל להגיע לשכר של משרה מלאה. כשאני קונה רהיטים, והמרכיבים עובדים אצלי כמה שעות, אני לא רואה סיבה לא לצ'פר אותם, אם הם היו נעימים ועשו את העבודה כראוי.
מעניין אותי לדעת אם את נותנת טיפ לחופף במספרה, למנקה במלון או למלצריות, ואם כן, למה להן כן ולמרכיב של הרהיטים לא.

גם אני עובדת בשכר מינימום

ואף אחד לא נותן לי טיפים...
אני לא נותנת טיפים לאף אחד חוץ מבמסעדות שגם בעיניי זה ביזיון אחד גדול כי מסעדה אמורה לשרת אותי ואני לא צריכה לפצות את המלצרית שהמנהל הקמצן שלה לא נותן לה אפילו שכר בסיס.
עבדתי יותר מעשור במלצרות ומעולם לא עבדתי במסעדה שלא נתנה לי שכר בסיס.
לגבי לצ'פר,שוב,גם אני אשמח לצי'פורים במשכורת שלי,אולי אני לא אצטרך לעבוד בניקיון בשביל להשלים הכנסה ולשים אוכל על השולחן של הבן שלי...

ynlove

New member
ז"א שההסתכלות שלך היא

שהם אמורים לתת שרות בינוני ומטה.
אבל, אם הם התעלו על עצמם ועשו את העבודה כמו שצריך אז מגיע להם תוספת תשלום?!

Es Ti

New member
לא. אני מצפה לשירות טוב ואפילו מצויין, ובכל

זאת, בתוך עמי אני חיה, ואני לא באה אליהם בתלונות (בד"כ) כי הם לגמרי לא מתוגמלים עבור עבודה פיזית קשה ושוחקת. עלות ההרכבה שאנחנו משלמים הולכת למעסיק שלו שלרוב מעסיק את המרכיב / מוביל בשכר מינימום. ומבנה השכר שלו בין אם מקובל עלינו או לא, מגלם בתוכו טיפים. בדיוק כמו מלצריות - למה את נותנת טיפ למלצרית - היא הרי עושה את העבודה שלה? והשליח מהסופר, והמנקה במלון גם.
עבורם זו עבודה יומיומית שוחקת. רוב האנשים לא מזמינים הרכבות ע"ב יומיומי, ולכן נראה לי שאחרי שעבדו אצלי בבית כמה שעות, שתו איתי קפה, עשו את העבודה כמו שצריך, אפשר לתגמל אותם. לא חייבים אבל אני לא מבינה מה כל כך נורא בזה כשרוצים.

ynlove

New member
כ"כ מסכימה איתך

לתת שרות טוב זו העבודה שלהם. על זה הם מקבלים את המשכורת.

T i k t a k i t

New member
גם אנחנו לרוב מתייחסים למרכיב

כמו למוביל, הווה אומר טיפ של כ50 שח לבנאדם.

מאז

New member
לצערי, אגב. כי הם לא עשו משהו שיכלו לעשות

(לשים ארון מסויים בנישה. אמרו שצריך לפרק תריס בשביל זה. הבאתי את איש התריסים שהצליח להכניס את הארון לנישה בלי לפרק את התריס)

למעלה