שאלה דחופה לגבי ממליצים

smochkin

New member
שאלה דחופה לגבי ממליצים

אני מחפשת עבודה כבר חצי שנה. עד היום כשהלכתי לראיונות אף אחד לא דרש ממליצים. בשני הראיונות האחרונים שהייתי בהם התרשמו ממני אבל דרשו ממליצים טלפוניים. עכשיו העניין הוא שסיימתי צבא לפני חצי שנה, לא עבדתי מעולם בשום מקום ככה שאין לי ממליצים מעבודה ומהבית חולים שבו שירתתי בצה"ל אמרו לי שלא מקובל לתת המלצות, ככה שלמעשה אין לי שום יכולת לתת ממליץ וכל מה שיש לי זאת התעודת הערכה מצה"ל שלפי הבנתי היא נחשבת כהמלצה. העבודה שהתראיינתי אליה היום מעניינת ונראה לי שהמראיין התרשם ממני מאוד אבל לא מוכן להמשיך לדבר הלאה לפני שאני נותנת לו ממליץ טלפוני. הסברתי לו את כל הנסיבות אבל הוא התעקש! גם שרציתי לתת לו כבר מספר של אבא של בן הזוג שלי הוא לא הסכים. אז מה עושים?? זה מתסכל נורא גם לא להצליח להתקבל לעבודה כי אין לי ניסיון קודם, ועכשיו גם העניין הזה של ההמלצות!!

מחשבה נוספת

לאיזה סוג עבודה את פונה ? מה הקשר בין העיסוקים הקודמים שלך, למשל בבית החולים לעבודה המסויימת ? מה נראה לך שהמראיין / המנהל רוצה לדעת עליך מתוך ההמלצות ? האם את יכולה לחשוב על אנשים שהכירו אותך בעבר, בתנועת נוער, בעבודה זמנית, ידידים של המשפחה שהמקצוע / התפקיד / השם שלהם יכולים להיות מספיק סמכותיים כדי לשמש כממליץ. האם התבקשת להעביר קורות חיים בכתב יד לחוות דעת גרפולוגית ? אם אחרי כל זה עדיין לא יהיה מוצא - נחשוב על פתרון. בהצלחה ! כל הכבוד על ההכרה באפשרות להתייעץ ולחשוב ביחד בקול רם. יום טוב, אמיר דרור

smochkin

New member
בוקר טוב לך

ותודה רבה לך על הנכונות לעזור! אני פונה לסוג של עבודה מזכירותית. הקשר בין העבודה שעשיתי בבית חולים לבין סוג העבודה שאני מחפשת הוא רב ואני תמיד מדגישה אותו כי שם התעסקתי בהרבה מן התחומים שנדרשים בעבודות מסוג זה. אני למעשה מחשיבה תמיד את השירות שלי כעבודה לכל דבר כי שירתיי במסגרת אזרחית לחלוטין. לא התבקשתי להעביר קורות חיים בכתב יד. חשבתי על חברה של ההורים שלי כממליצה אבל אני חושבת ששוב פעם המעסיק יטען שזה כמו בן משפחה. לא הייתי בתנועת נוער ושוב כמו שציינתי, לא עבדתי מעולם. ככה שחזרנו לצערי לנקודת האפס... ושוב תודה רבה רבה לך על הנכונות לעזור! יום טוב

עוד צעד

מזה "סוג של עבודת מזכירות" ? אם לא עבר יותר מדי זמן, נאמר פחות משנה, נראה לי פשוט ללכת לבית החולים ולמצוא מנהלים או רופאים איתם היית בקשר, אותם שירתת כמזכירה ולבקש מהם על המקום, בלי לעשות מזה עניין גדול, פשוט לכתוב כמה מלים. אולי מעבר למידע המעסיק החדש בוחן אותך איך את מתמודדת עם מצבים מורכבים ? הנחישות כאן היא המפתח ושום תשובה שלילית לא תרחיק אותך. כמו שאומרים בנייק -! just do it בהצלחה, אמיר דרור

smochkin

New member
הכוונה לסוג של מזכירות

זה מזכירה,פקידה,שירות לקוחות...כאלה. כשהשתחררתי ביקשתי המלצות האחות האחראית אמרה שזה לא מקובל, ושני הרופאים האחרים פשוט שכחו מהעניין למרות שהזכרתי להם מספר פעמים. אני נחושה מאוד בדעתי להשיג עבודה שום דבר לא יזיז אותי מהמטרה הזאת פשוט חבל שיש כאלה דרישות, במיוחד שאם חושבים על זה המלצות הן הדבר הכי לא אמין שיש!! הרי ניתן לתת פשוט טלפון של חבר ושיגיד שהוא מישהו אחר או לזייף המלצה כתובה!! פשוט מעצבן שמעסיקים לא קולטים שיש אנשים שהם חיילים משוחררים שההמלצה היחידה שיש להם זה ההערכת שיחרור. תודה לך בכל מקרה, אני אחכה לתשובה ממנו, כן כן לא לא. יש עוד עבודות עם דרישות פחות גבוהות. כמו שכבר אמרתי הייתי באיזה 15 ראיונות עד היום ובאף אחד מהם לא הייתה דרישה להמלצות.

רומי2000

New member
../images/Emo29.gif

שלום לקוראים, מזה זמן מה אני עוקבת אחרי האתר של להדליק את האור בעבודה והיום אזרתי אמץ להביא את עצמי בפני פורום המשתתפים,לצורך הענין שמי הוא ירח. אני מתפעלת בכל פעם מחדש מהעמק הרגישות והיכלת של אמיר למקד בצורה כל כך חדה ומדויקת כמו באזמל מנתחים עם מיקרוסקופ ענק לשים את האצבע על המקום הנכון להאיר אותו ולאתגר את המחשבה הרגש אולי על דפוסי התנהגות שקופים שלנו הם נראים כל כך ברורים ובאמת עושה לי תחושה של בינגו,השאלות לא תמיד קלות ומקלות,מאלצות לעמוד מול עצמנו ולשאל שאלות נוקבות אמיתיות וביחד עם זה משחחרות כמו בועת אויר שהיתה כלואה המון זמן וחיכתה לצאת לחופש,אז באמת יופי של אתר מקווה לקחת חלק בפורום המיוחד הזה

בהצלחה

מה המשותף ל - מדריכת צלילה, מתופפת, בארמנית, עורכת וידאו ? בוודאי לא אמרת הכל. יום טוב וברוכה הבאה. אמיר דרור בהצלחה בקרוז

בניית המלצות במחשבה תחילה

למי שכבר (או עדיין...) עובד - נושא ההמלצות הוא קריטי במעבר לעבודה הבאה (וגם בהרבה מצבים אחרים בחיים). מה ניתן לעשות? * סוף מעשה במחשבה תחילה. הרבה יותר קל להשיג המלצות כשמתכננים את זה מראש. * מאד מאד חשוב לטפח יחסי פירגון ועזרה הדדית במקום העבודה, באוניברסיטה, בתנועת הנוער, ובכל מקום אחר! ואז יש ממליצים לאורך זמן. * מאד חשוב לשמור על קשר רצוף עם אותם אנשים לאורך זמן. * מאד חשוב לבקש מכתבי המלצה מתי שאפשר, אפילו כשמסיימים פרוייקט מוצלח או לקראת סוף שנה ולא רק כשמחפשים עבודה. * כדאי לטפח קשרים חברתיים גם מעבר לשעות העבודה. אפשר להתנדב! הקשרים החברתיים תמיד היו חשובים, אבל עכשיו זה גם נכנס למודעות שלנו שהם מאד חשובים. וכדאי לטפח אותם לאורך זמן (כי קצת קשה לעשות את זה בדיעבד, אחרי שעזבת את העבודה). מי שחשב שאפשר להסתדר רק עם כישורים טכניים - מתבדה. העולם עובר מ"היי-טק" ל"חי-טק" שבו האנשים והאנושיות נעשים (בעזרת השם) יותר ויותר חשובים. בעוד שקודם בתקופת הבועה יכלו בעלי מקצוע מבוקשים לעבור מעבודה לעבודה בקלות, עכשיו נושא הממליצים נעשה חשוב יותר ויותר. בברכת עבודה שמחה, אמנון לבב דולפין היי-טק: לחזור לשמחה הפשוטה.

רומי2000

New member
../images/Emo29.gif

תודה על התגובה,נשמע ל כמו חידת זן ,מה שכן העלה לי חיוך טוב ועמוק,האם זה סימן לצוללן שבי? ומה אני עושה עם הברמניות,בחיים לא שקשקתי משקה חריף,באשר לעריכה גם שם עוד לא ביקרתי,על כל פנים היה נעים לקבל תגובה לכתיבה ראשונית ותמה ובאמת מסקרן אותי למה התכוון הכותב תודה

מה המשותף ?

כתבת שאת מדריכת צלילה, מתופפת, בארמנית, שחקנית, עורכת וידאו. לא משנה, ממש לא חשוב אם יש לך בכל אחד מהמקצועות הללו תעודת הסמכה, רישיון ו 7 שנות ניסיון. אני מסתכל על ההכרזה הזאת כדבר שמשקף ממשות. אולי זאת אפשרות, מבחינתי זה לא משנה. ( אשמח להרחיב בהזדמנות אחרת על מהי עוצמת הסיפור האישי המספר על תוכניות לעתיד כאילו הן כמעט כבר מציאות. ) ובכן, מה משותף לכל תחומי העיסוק הללו ? ק צ ב כולם דורשים הקשבה ומכוונות גבוהה לזיהוי קצב, איך לשלב ואיך להשתלב, איך להוביל ואיך להיות מובל. מדבר אליך ? מה זה אומר עליך ? האם את רואה את עצמך כבן אדם שחי, חושב, מתקשר, ועוד . . . דרך מודעות לקצב ? מקווה שנתתי חומר למחשבה שיכול לקחת אותך עוד קצת הלאה. בהצלחה בהפלגות הקרובות, אמיר דרור

רומי2000

New member
../images/Emo29.gif

לאמיר שלום רב. בתשובה למה הקשר,רק אז נפל לי האסימון אני חולקת את האינטרנט עם בתי ומאחר ואני חדשה בכל הנושא הטכנולוגי ומאד רציתי להצטרף לפורום,אזרתי אמץ,כתבתי שאני עוקבת אחריו מזה זמן מה והתייחסתי שם במספר נקודות ביכלת ההבחנה המדויקת שלך הרגישות המיקוד,היכלת להאיר נקודה או שתיים שהן בעצם לב לביו של הענין כאילו קראת את הדבר מתחת לפני השטח,מהם הדברים המוצלים המסתתרים מאחורי האמירות,וציינתי שיש ביכלת מופלאה זו לאורר דברים שאנחנו פוחדים לפגוש בהם. ובתשובה קיבלתי מה המשותף בין צוללן,בארמן, עורכת סרטים וכו וכו ולא קישרתי .אני שמחה מאד שהייתי נאמנה לעצמי וכתבתי לך שאין לי מוששג ירק על מה אתה מדבר,עד שקיבלתי את תשובתך ורק אז עשיתי את ההקשר,מאחר ובתי לא גרה איתי מידי פעם כאשר היא מגיעה היא שולחת אימלים מכתבים וכו,ואני ברב תמימותי כאשר בחרתי להצטרף לדיאלוג שמתקיים כאן בחרתי בשם ירח בצרוף שמה שהוא רומי בצרוף קורות החיים שלה שהם נכונים ואמיתיים להפליא ,וכמו שמיינתי בתחילה,יכלת הבחנה מדויקת תודה שוב על ההקשבה,תודה לי על ההקשבה,אשמח לשמע ממך

מהתחלה

כמו שאומרים במשחקים של הילדים "מהתחלה". ראשית דבר מצאי לעצמך שם חדש שלא יתבלבל עם זהויות אחרות. בעניין הטכני של יצירת שם חדש מתוך אותו מחשב אני לא ממש יכול לעזור, אבל אפשר להפנות שאלה בפורום "תמיכה בתפוז". אחרי זה תפתחי הודעה חדשה, ממוקדת בחוויה, בשאלה, במקום שלך. אל תצרפי את ההודעה שלך כהמשך להודעות אחרות, אלא תפתחי הודעה חדשה. מתאים ? יום טוב, אמיר

למעלה