שאלה דחופה- לכל מי שיודע

חן123

New member
שאלה דחופה- לכל מי שיודע ../images/Emo70.gif

מה המשקל הממוצע של תינוק בלידה תאומים, בלידת שלישיה ובלידת רביעיה? זה דחוף מאוד תודה חן

חן123

New member
אה, וגם שהייה ממוצעת בפגיה לכל

אחד מהמקרים. תודה חן

זה תלוי במשקל ובשבוע הלידה

פגים עולים בערך 150-200 גרם בשבוע. פגים צעירים עולים מאוד מאוד לאט (לפעמים אפילו 20 גרם בשבוע, תלוי בבעיות הנילוות). שחרור מתבצע בד"כ בהגיעם ל-2 ק"ג ולשבוע הריון 36 מינימום. בממוצע: פג של שבוע 34, במשקל לידה של 2 ק"ג יהיה מאושפז שבועיים. פג שבוע 32, במשקל לידה של 1500, יהיה מאושפז חודש. פג של שבוע 30, במשקל לידה של 1300 ק"ג, יהיה מאושפז חודש וחצי. פג של שבוע 28, במשקל של 1 ק"ג, יהיה מאושפז 3 חודשים.

מריםXX

New member
../images/Emo26.gif שלחתי לך - ראית????../images/Emo36.gif

בספר שלי אין התייחסות למשקל - אולי משום מה שידוע הוא הממוצע של עובר יחיד + העובדה שגדילה של תאומים הולמת פחות או יותר גדילה של עובר יחיד עד בערך שבוע 32.

מריםXX

New member
ותוספת:יגעת ומצאת

עפ"י הספר "הריון בגדול" של איריס בר ניר-כהן וענת גת, משקלם הממוצע של תאומים נמוך בכ- 10% ממשקלו של עובר יחיד בלידה (כנראה יחסית לממוצעי במשקל בשבוע ההריון שאליו הגיעו). שולחת גם במסר.

pamelab

New member
לא יודעת מה הממוצע אבל שלי היו

נולדו - 1540 ו- 1720 שהייה בפגיה 4.5 שבועות ו6 שבועות אני מתארת לעצמי שהעליות למדינה חשובות לך? או שאני טועה

ההגדרה המקובלת כיום

היא תינוק שנולד לפני תום 37 שבועות מלאים של הריון. 2 הערות חשובות: א. למשקל אין משמעות לענין ההגדרה של "פג". יכול להיות תינוק שנולד במשקל מאוד נמוך בשבוע 38 למשל, שלא ייחשב פג בהגדרה, אבל יזדקק לאשפוז. בהריונות מרובי עוברים זה קורה הרבה יותר (שתינוק נולד במשקל נמוך לגיל ההריון. זה נקרה SGA). ב. הקריטריונים לאשפוז במרבית בתי החולים כבר היום שונים מההגדרה של פג. יש פגיות שבשל חוסר מקום משחררות הביתה אפילו בשבוע 35. אני לא יודעת מה את עושה עם החומר, אבל אם את מחשבת את העלויות של הריון מרובה עוברים למדינה, קחי בחשבון שנשים בהריון מרובה עוברים מתאשפזות הרבה יותר לשמירת הריון, עוברות הרבה יותר בדיקות על חשבון המדינה (מתחיל בשקיפות עורפית וממשיך לפי הצורך), צורכות יותר תרופות יקרות לשיכוך צירים, מקבלות אח"כ מענק לידה יותר גבוה, חופשת לידה יותר ארוכה, והתאומים/שלישיות עוברים אינספור בדיקות ומעקבים (אני רק מנסה להיזכר בכל טופסי ה-17 שקיבלתי מהקופה...בררררר). ויש עוד ועוד ועוד...

קרן פ

New member
צריך לזכור גם שעבור כל תינוק שנולד

פחות מ - 1700 ג' בית החולים מקבל " מענק" מביטוח לאומי.

קרן פ

New member
ואצלנו המשקלים היו 1495 ו- 1860 ג'

והיינו 5 שבועות בפגייה ( נולדו בתחילת שבוע 33 ). קרן

רומי^^

New member
אני ילדתי בשבוע 35+3, עם משקלים

2.080 ו - 2.025 הבנות שהו בפגיה שבוע, למעקב.

מריםXX

New member
../images/Emo41.gif נתונים אחרים - שאולי יעזרו?

עפ"י הספר: when you're expecting twins, triplets and quads מאת Dr. Barbara Luke: פג שנולד בין השבועות 25-27 ישהה בממוצע 71 יום בטיפול נמרץ פגים / פגייה עד השחרור. בין השבועות 28-30: שהות ממוצעת של 39 יום. שבוע 31-34: 12 יום. 35-38: 4 ימים 39-42: 3 ימים. חזרתי חלקית,

קרן משם

New member
ילךדתי שלישיה בשבוע 28

משקלים 840-900 גרם לכל אחד הבנות חודשיים בפגיה והבן 4 חודשים [עקב סיבוכים נלווים "וצ'ופרים" אחרים].

למעלה