שאלה דחופה לכל מי שקנתה בית

rona25

New member
שאלה דחופה לכל מי שקנתה בית

אנחנו היום נפגשים עם עו"ד לסגור חוזה ואני לא יודעת אם נהוג לתת את הצ´ק של המשכנתא במועד פינוי הדירה או לפני? למישהי יש תשובה?

אתי@

New member
בחוזה צריך להיות כתוב

באיזה מועד ישולם כל תשלום. בדרך כלל לא נהוג לשלם את הסכום האחרון אלא בזמן קבלת המפתחות. ולגבי הסכום האחרון - נהוג להתמקח על גובהו, כמובן שלטובתכם רצוי שזה יהיה כמה שיותר גבוה. כלומר, התשלומים הראשוניים יהיו נמוכים ככל האפשר. בהצלחה

rona25

New member
עדיין לא ברור לי

אולי אני אסביר את עצמי יותר טוב - אין למוכרים שלנו מועד פינוי ברור כי הם מחפשים דירה לקנות בעצמם. אני לא רוצה שיקרה מצב בו אני אשלם את המשכנתא עוד כחודש וחצי (כ 80% מהנכס) + שכירות, ואחכה 4 חודשים עד הפינוי ואז אשלם את יתרת הסכום בהתאם לחוזה (כמה אלפי דולרים) האם יש אפשרות לתת את רוב הסכום סמוך למועד הפינוי?

אתי@

New member
בעיקרון בחוזה אפשר לכתוב

שהסכום האחרון ישולם עם פינוי הדירה ולא יאוחר מ... בהתאם ללוז שתקבעו איתם, כך שלא יקרה מצב שהם יחפשו דירה 3 שנים ולכם לא יהיה איפה לגור. בעצם השאלה שלך היא בקשר למשכנתה - ברגע שתדעו מתי הם יפנו את הדירה (והם בטח ידעו כמה חודשים מראש, לא?) תתאמו עם הבנק את המועד שבו אתם צריכים את הכסף.

רחלילי

New member
ברור שהכל אפשרי

הם מרשים לעצמם לקחת זמן בפינוי? לכם מותר לבקש הכל בחוזה הכל הולך (כמו בסקס) בתנאי ששני הצדדים מסכימים על כך. אישית אני לא היתי חותמת על חוזה ללא הגבלה של מתי הפינוי. כל חודש אתם משלמים שכ"ד ביניים-מי יחזיר לכם את זה? ומה עם חוסר הוודאות? ומה עם שינוי מקום מגורים ועבודה וכאלה ? הקיצר כל דבר אפשרי לדוגמא אפילו מותר לנסות לקבע את שער הדולר, דבר שאנו לא עשינו ואכלנו אותה כי הדולר חגג בתקופה שבין החתימה לבין התשלום של המשכנתא. אגב אני לא חושבת שהבנק יאשר לך חוזה כמו שכתבת כיוון שהבנק דורש פרק זמן מסויים שאסור לחרוג ממנו, בין מתן הצ´ק של המשכנתא לבין העברת הבית של שמך. קחי בחשבון ותבררי הכל עם הבנק ועם עורך הדין שמייצג את הצד שלכם. ולסיום: שיהיה בשעה טובה.

יעלי2

New member
ועוד המלצה

ראשית תקחו עורך דין. 1. נדמה לי שלא קבלתם הדרכה והכוונה לגבי החוזה שעליו אתם עומדים לחתום. עדיף שתדחו את החתימה ביום ותדעו בדיוק על מה אתם חותמים ואפילו תשבו עם עורך הדין שלכם מול הצד השני למשא ומתן, מאשר תחתמו על נייר שלא טוב לכם. 2. אם בהסכמה שלכם אתם לאר´גים איתם ומסכימים על פינוי של חצי שנה (לדוגמא), אתם יכולים כפיצוי לדרושלהוריד חזק במחיר. סיפור אמיתי: אנחנו מחפשים דירה ועוד לא מצאנו. בדרך ראיתי דירה שמצאה חן בעיני. המחיר היה X. אמרתי למתווך=בעלת הבית, שבגלל שהיא מבקשת זמן פינוי של 8 חודשים, אנחנו מוכנים לקחת את הדירה ב X$ פחות 20,000$ (לא פחות ולא יותר). כמו שנאמר-לנסות אפשר. עבר יום, חזרו אלי ואמרו לי שין סיכוי. מקסימום 10,000$. באותו שבוע בעלי ראה את הדירה ואמר שהיא לא לרוחו. ירדנו ממנה לגמרי. פתאום אחרי שבועיים, חוזר אלי המתווך ואומר שאם אנחנו מעונינים בדירה במחיר של X$ פחות 20,000$ בעלת הבית מסכימה. מוסר השכל, לפעמים שווה לנסות וללחוץ לאנשים על הכפתורים שחשובים להם (זמן פינוי מאוד ארוך) בתמורה להפחתה דרסטית במחיר. ואנחנו עדין מחפשים!

אתי@

New member
יעלי - לגבי מיקוח על המחיר

אנחנו דווקא הצלחנו להוריד במחיר בזכות זה שהיינו מוכנים לשלם את כל הכסף תוך 3 שבועות בלבד (!!!), וכמובן לקבל את המפתחות באותו מועד. לא תמיד לו"ז ארוך עוזר להוריד, לפעמים הוא מאפשר גמישות לכל הצדדים ולכן למוכר אין אינטרס להוריד במחיר. הכל תלוי בסיטואציה הספציפית.

יעלי2

New member
בוודאי שלא רק זה. זו דוגמא ספציפית

וכמובן שקיימת האופציה ההפוכה. נאמר שנחליט על דירה ונגיד שיש לנו 80% מהכסף באופן מיידי, והיתרה בתוך פרק זמן מוגדר (כלומר הרוב מהון עצמי והיתרה בהתאם לבנק), בוודאי שזה תורם להפחתת המחיר. אנשים וגם גופים כמו חברות בניה, רוצים כסף נזיל ביד ועכשיו. ההבדל (אגב) בין פרטיים לחב´ בניה, הוא שקבלן נותן לך ערבות כנגד כל שקל שתשלמי, ופרטי לא.

rona25

New member
רק מעדכנת....

נפגשנו אתמול עם העו"ד שהיה מאוד נחמד ומסביר פנים - הוא הסביר לנו את כל הפרוצדורה וחישב לנו כמה כל העסק אמור לעלות כולל הוצאות נילוות (מס רכישה וכדומה).... והכי חשוב - חתמנו על חוזה - ויש לנו בית!!!!! ולמי שמעוניינת לדעת - קנינו בהרצליה באיזור מקסים......

ayush

New member
../images/Emo49.gif ובהצלחה ! ../images/Emo82.gif

אני מחכה בקוצר רוח להתחלת השיפוצים.. כדי שנוכל סוף סוף לעבור !

kisses

New member
בשעה טובה ../images/Emo140.gif../images/Emo65.gif על ה - ../images/Emo82.gif|ח

מאי26

New member
מזל טוב! איפה בהרצליה? (גם אני

תושבת המקום כבר חצי שנה...)

תוכי

New member
אנחנו נתנו את השיק

לפני שקיבלנו את המפתח מפני שקיבלנו את השיק מהבנק והרי לא היינו שומרים את השיק אצלי וכך גם יכולנו לסיים את כל הריצות לפני שאנחנו נכנסים לבית (בערך עוד שבועיים) וכבר הכל בטאבו ורשום על שמינו

rona25

New member
תודה לכולכן../images/Emo51.gif

אני לא מכירה אתכן face to face וזה נורא מרגש שאתן כ"כ נחמדות ומפרגנות... בכל מקרה את הדירה נקבל רק בחורף (נובמבר - דצמבר) ונשפץ אותה קלות (אני רוצה להחליף את המטבח - למישהי יש טיפים?)

מיקה11

New member
מזל -טוב!!!

איזה כיף!! גם אנחנו מחפשים באיזור הרצליה/רמה"ש, רק נראה לי שאנחנו צריכים להכנס להילוך יותר גבוה.

למעלה