שאלה דחופה למומחי ההגירה

• פותח הנושא neca7
  • פורסם בתאריך

neca7

New member
שאלה דחופה למומחי ההגירה

בקשת ה-SW שלנו הוגשה בארץ על שמי לפני שנה וחצי, ובינתיים אנחנו בקנדה כשבעלי על ויזת סטודנט ואני קבלתי רשיון עבודה פתוח ל-6 חודשים שמסתיימים עוד 3 ימים. למרות שהגשתי בקשת הארכה, 35 יום לפני פקיעת הויזה, עדיין לא קבלתי תשובה (לפי הקצב באתר CIC זה כנראה עניין של עוד שבוע-שבועיים). למיטב ידיעתי אני יכולה להשאר בינתיים כי בקשת ההארכה הוגשה בזמן. האם אני צודקת? מה לעשות בינתיים? לצאת לארה"ב? ואם אשאר, ואקבל בהמשך את ההארכה, איך יתייחסו לעובדה שחרגתי מהזמן? זה ישפיע על המשך התהליך? אשמח לעצות מועילות ממי שיודע... תודה, נקה

איך זה שויזת העבודה לא ניתנה באתאם לאורך של

ויזת הסטודנט? את חוקית כאן כל עוד לא קיבלת מכתב הדוחה את בקשת ההארכה שלך ואין צורך לצאת לארה"ב בינתיים. אם בעלך נמצא ב GOOD STANDING במוסד הלימוד שלו לא צריכה להיות שום בעיה וכניראה שבקשת ההארכה שלך תאושר. יש כרגע עיכובים של עד 70 יום בעיבוד בקשות הארכה. זה גם לא ישפיע על בקשת ההגירה שלך, אם תקבלי מכתב דחייה צאי מקנדה בדיוק כמו שכתוב במכתב ואז לא תהיי במצב בעייתי.

neca7

New member
יכול להיות שזה בגלל בקשת ה-PR?

כי בדקתי אח"כ וראיתי שבאמת בדר"כ נותנים ע"פ ויזת הסטודנט של בן הזוג.

זו אפשרות סבירה.

אם בבקשת ההארכה, צירפתם אישור ממוסד הלימודים שהוא סטודנט מהמניין, ומופיע באופן סדיר ללימודים אני לא רואה סיבה שההארכה לא תאושר.

neca7

New member
הויזה שלו בתוקף. לכן לא צרפנו שום מסמך לגביו

חוץ כמובן מצילום הויזה שלו. יבקשו - יקבלו. אני עדיין רוצה לחדד את נושא ההארכה שלי: נניח שיעברו שבועיים ממועד פקיעת הויזה שלי ועד לקבלת אישור הארכה. מה הסטטוס שלי מבחינה חוקית? זהה לקודם? האם למשל (למרות שזו הפחותה בבעיות) שבועיים אלו נמנים על הימים שיספרו לקראת 3 שנות השהיה שנספרות לקראת בקשת האזרחות? מה דעתך? ואם חו"ח נדחית הבקשה להארכה, תוך כמה זמן צריך לצאת מקנדה? יש אפשרות ערעור? תודה, נקה

הסטטוס הוא שאת מחכה לתשובה, את לא צריכה

להפסיק לעבוד, אבל את לא יכולה לצאת כי אולי לא תוכלי להיכנס.....זאת אומרת יכול להיות שאם תגיעי לגבול עם צילום ויזת הסטודנט, תעודת הנישואין ומכתב עדכני מהקולג' שהוא עדיין שם ומופיע לשיעורים, תקבלי רישיון עבודה חדש במקום בלי המתנה, אבל לא הייתי אומר את זה ב 100% וודאות.....

למעלה