שאלה דחופה מדובר בהתערבות

horvat9

New member
שאלה דחופה מדובר בהתערבות

האם שאני ניכנס למעגל תנועה(כיכר)אני צריך לאותת ימינה כי אני ניכנס למעגל או לאותת לכיוון שממנו אני יוצא מהמעגל תנועה?? אם לא הבנתם את השאלה תגידו

Metheny

New member
תשובה

כשאתה נכנס למעגל, צריך לאותת לכיוון שממנו אתה יוצא. וכשאתה יוצא מהמעגל, צריך לאותת ימינה. זה מה שלימדו אותי בכל אופן.

Sea Urchin

New member
איתות ימינה בכניסה למעגל תנועה?

אאל"ט הסטיה בכניסה למעגל היא שמאלה, ואאל"ט גם לא מאותים כשנכנסים למעגל תנועה, אלא מאותתים ימינה כשיוצאים ממנו.

be_roo

New member
מטרתו של איתות היא להעביר מידע

לנהגים אחרים על כוונותיך וכיוון הנסיעה שלך. איתות ימינה בכניסה לכיכר לא מכיל שום מידע חיוני כמו שאין טעם לאותת כאשר נוסעים בכביש שמתעקל הצידה. לכן הוא מיותר.

נכון בהחלט

והלוואי שנהגים היו מקפידים לאותת כשכן צריך, כגון ביצאיה ממקום חניה בצד הרחוב וכוונה להשתלב בתנועה, או ביצוע כל תמרון אחר המאלץ נהגים אחרים להאט, להמתין, או לסטות

אהובה.א

New member
איתות בכיכר

כשנכנסים לכיכר יש לאותת לכיוון שאליו אתה רוצה לנסוע. אם יש יציאה ימנית בכיכר - אז יש לאותת ימינה במידה ואתה מעוניין לפנות ימינה בלבד. וכמו שנאמר כאן - איתות קיים בכדי להודיע לנהג מאחוריך מה כוונותיך. ואם אינך מעוניין לנסוע ימינה בכיכר - למה לך לאותת ימינה?

Sea Urchin

New member
הייתי גם מוסיף איות שמאלה, במידה

שמעגל התנועה מורכב מנתיבים (ע"ע ככר הדמעות), ועוברים לנתיב השמאלי לפי מה שלמדנו בשיעורי הנהיגה.

wil

New member
לא עוברים נתיבים בתוך מעגל תנועה!

לעולם! נכנסים למעגל התנועה ישירות לנתיב הנכון לפי נתיב הכניסה, ויוצאים ישירות לנתיב הנכון (תלוי לאיזה כיוון נוסעים במעגל) בכל מקרה אין שום מעבר נתיב בתוך הכיכר.

Sea Urchin

New member
מוזר. אני למדתי כי יש להצמד לככר

וזאת ע"מ לפנות את הנתיב החיצוני לרכב הנכנס למעגל התנועה.

wil

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

אין מילים. כנראה שמעגל תנועה רב-נתיבי זה אחד הרעיונות הפחות מוצלחים למימוש בישראל. כל מורה נהיגה מלמד משהו אחר. החוק בכלל לא מדבר על הסוגיה הזו. בקושי מסוגלים להבין פה את הרעיון של צומת רב נתיבי (לפני שעתיים טנדרון כמעט התנגש בי כשהוא המשיך ישר מהנתיב השמאלי בצומת רוקח-נמיר לכיוון מזרח, כשאני בנתיב הימני רציתי לפנות שמאלה (כולל איתות פועל) טוב שהוא היה חשוד בעיני מלכתחילה ולכן שמתי עליו עין ולא התחלתי לפנות לפני שהוא יפנה, וכשראיתי שהוא ממשיך ישר צפרתי לו וכשהוא התעלם פשוט המשכתי ישר לצידו, למרות שכאמור הייתי צריך שמאלה! (הבהרה: שני נתיבים ברמזור, מהימני מותר ישר+שמאלה, מהשמאלי שמאלה בלבד. בעיקרון מי שצריך ישר ולא נוהג על משאית כבדה/אופניים/סוס משתמש בגשר עילי)

be_roo

New member
ואחרי זה מתפלאים שככה נוהגים בארץ

הביאו את הככרות אבל לא טרחו לעדכן איש איך אמורים לנהוג בהם. כל מורה מלמד אחרת, כל בוחן מלמד אחרת, ומעגלי התנועה נראים כמו שדה קרב כשכל אחד מנסה לשרוד.

משהו לא ברור לי בהגיון כאן

נגיד שנכנסת לנתיב השמאלי של המעגל: אם אסור לעבור נתיב ע"מ לצאת מהמעגל, הרי תמשיך להסתובב במעגל עד ביאת המשיח, לא כן?

Metheny

New member
נראה מסוכן

מה קורה אם אני צריך לצאת מהכיכר ומישהו שנוסע במקביל אליי בנתיב הימני צריך להמשיך יחד עם הכיכר? כמו שאמרו, קשה להסתמך על המראות בכיכר בגלל העיקול. צריך ממש להיזהר. אגב, יש שם גם סעיף בנושא איתות בכיכר (לפני שנכנסים ולפני שיוצאים).

אהובה.א

New member
בכל כיכר עם מספר נתיבים

ישנם חיצים המורים לך לאן הנך רשאי לנסוע. הנתיב האמצעי הוא לרוב סיבוב שלם של הכיכר עד הפניה האחרונה. כלומר, פניה אחת לפני הפניה שממנה נכנסת.

אהובה.א

New member
אתה מתעקש ועל מה?

מנסה למצוא תשובה אחרת? בדוק אצל הצרפתים או האנגלים. הם הרי מומחים בככרות עם מספר רב של נתיבים.

למעלה