שאלה דחופה - עובי זכוכית

macro

New member
שאלה דחופה - עובי זכוכית

האם עובי של 6 מ"מ מספיק לאקווריום של 100X40X50?

אורי-

New member
עקרונית - כן , אבל גבולי

אני אישית הייתי הולך על 8 מ"מ , אבל בניה מקצועית עם חיזקים מתאימים יכולה בהחלט להחזיק. אם מדובר על אק' מבעל מקצוע (בונה אק') ולא של חברה עלומת שם - בד"כ יש מקום לסמוך עליו , מה גם שבד"כ יש אחריות לנזילות , לפרק זמן סביר. אף בעל מקצוע לא רוצה שיצא לו שם רע. חברת פנורמה הישראלית סבלה הרבה מתדמית של יצרנית אק' בעלי נטיה חזקה לנזילות (בעיקר הפנורמיים) , למרות שהמון אנשים מחזיים באקוואריומים מתוצרתה במשך שנים ללא תקלה.

OZEEVI

New member
אני מסכים עם אורי אבל..

זה גם נראה לי קצת קטן כי לי יש אקווריום 70 ס"מ ויש לי עובי זכוכית של 7 מ"מ

גלעד cool7

New member
ראיתם פעם איך חותכים זכוכית בשיטה

ביתית? שורטים אותה קלות, מרטיבים את השריטה (מומלץ ם נפט אבל אני עבדתי גם עם זכוכיות בעובי 8 מילימטר וטיפת מים עשתה את העבודה) ופשוט שוברים בקלות. מה שאני מנסה להגיד זה שזה עלול להיות גבולי, מבחינה פיזיקלית היא תחזיק, אבל אם היא תישרט זה מאוד מסוכן- אני מזכיר שכמות המים באקווריום מפעילה לחץ גבוה על כל סמ"ר וסמ"ר בזכוכית. אישית הייתי מעלה את העובי ל-9 מילימטר.

סימסית

New member
לי שי פלסטיק בעובי של

1-2 מ"מ ממש ממש דק,ולדעתי פלסטיק זה טוב כי זכוכית עלולה להתפוצץ,זה מה שקרה לחברה שלי...

אורי-

New member
אקוואריום מאקריליק - חסרונות ויתרונ

אקדים ואומר שאק' בגודל עליו נשאל אכן נבנה גם מזכוכית 6 מ"מ , ומחזיק. בכדי לתת אקסטרה חוזק אפשר להשתמש ב 8 מ"מ ,שמייקר את העסק , ואם כבר אז כבר אפשר להגדיל את האק' בלי לשנות כ"כ את המחיר, אם יש מקום למטר - יהיה מקום למטר ועשרים... יותר מקום = דגים בריאים יותר ואפשרות לשנות סוג אקוואריום עם הזמן. יתרונות וחסרונות אקריליק (פרספקס) השיטה הזו לא כל כך נפוצה בארץ. פרספקס יותר יקר מזכוכית , כי בגלל גמישותו צריך להשתמש בלוחות עבים יחסים. פרספקס יותר שקוף מזכוכית , אבל נשרט ממש בקלות , וקשה לטשטש שריטות (ניקוי בסקוטש עלול ממש להעכיר את הפרספקס בעוד זכוכית כמעט ולא תושפע). פרספקס שוקל הרבה הרבה פחות מזכוכית , אבל כל עוד לא מדובר על אק' שצריך לנייד (תערוכות , אק' רביה שצריך לאחסן בין מחזורי רביה) זה לא ממש משנה. אק' פרספסקס עמיד יותר בזעזועים ולא נשבר בקלות - אותו כנ"ל כמו בסעיף למעלה , מבחינת היתרונות. מכיוון שהפרספקס נוטה להישרט השימוש העיקרי הוא בסאמפים , בהם לא כל כך משנה עד כמה הוא שקוף ,בנוסף אני ממליץ גם למי שמכין אק' מיוחד לרביה - להשתמש בפרספקס בגלל שהוא יותר נוח לאיחסון בין מחזורי רביה.

ganjaman stound

New member
אהבתי את הדרך שלך להסביר דברים

בפשטות באמת לא מומלץ אקווריום תצוגה מפרספקס כי במוקדם או במאוחר הוא ישרט דרך אגב יש לך איזה ידע אולי הוא משחרר רעלים למים? האם ראית מאמר או מחקר על זה באתר כל שהוא? כי חשבתי ליצור ממנו כמה תאים לאקווריום רביה

למעלה