שאלה דחופה על איגואנה חולה...

princeos

New member
שאלה דחופה על איגואנה חולה...

שלום יש לי איגואנה בת 4.5 חודשים בחודש הראשון ראיתי מעין שריטה בזנב ואחרי שבועיים בערך הזנב נתלש... מה הסיכוי שהוא יגדל מחדש? בנתיים לא נראה שיש התקדמות בנושא זה בחודש האחרון נתלשו לה 3 ציפורניים (הכוונה לא רק הצפיפורניים אלא גם חלק מהסוף של האצבע +הציפורן..) חוץ מזה היא אוכלת סבבה ופעילה.... מה אפשר לעשות? אני שם לה סידן סידן כל יום בסלט ואין לי מושג מה עוד אפשר לעשות... בנוסף רציתי לשאול איזה גודל איגואנה בת 4.5 חודשים אמורה להיות כי שלי נראת קטנה... אם היה לה זנב שלם בערך 35 ס"מ נ.ב קוראים לאיגואנה ביבי

אני אשתדל לעזור

לזנב יכולים לקחת כמה חודשים טובים לגדול, זה לא קורה כל כך מהר. איך זה שנתלשות לה ציפורניים? יש משהו בטרריום שעליו נתפסות לה האצבעות? אני חושב שכדאי לך לעבור לפעם ביומיים עם מנת הסידן, גם יותר מדי סידן זה לא דבר טוב. תוספת של ויטמינים ביחד עם הסידן היא מקבלת? האיגואנה שלך יכלה להיות יותר גדולה, היא אוכלת טוב ותזונה עשירה?

princeos

New member
תשובות

אני מגרד לה כל יום גזר בטטה מלפפון עלי בייבי וקישוא היא אוכלת כל יום לעפעמים יותר לפעמים פחות.. לגבי הציפורניים בכדי שיהיה לה מרחב גדול בניתי לה כלוב שכולו עץ רק הדלתות הקדמייות עשויות מרשת ריבועי ברזל כאלה וכיסיתי אותה לפני חודשיים מבחוץ בפרספקטשלא יברח החום היא עדיין יכולה לטפס על הרשת והיא עושה את זה לפעמים אין לי מושג למה נתלשות לה הציפורניים ואני לא נותן לה ויטנים רק את הסלט והסידן .... אני צריך לקנות ויטמנים?

princeos

New member
דחוף ...... ויטמנים לאיגואנה...

אנא צפו בתגובה של 2 הודעות קודם ואשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות שאני שואל שאל ( השאלות נמצאות בתגובה שכותרותה "תשובות)

youvalosman

New member
תשובה

הציפורניים נתלשות כי היא מטפסת על הרשת שצמוד אליה מבחוץ פרספט,מה שגורם כנראה ל"צביטה" של קצה האצבא ותלישתו.

princeos

New member
אם ככה ....

אז אולי כדאי שאני אדביק את הפרספקט מבפנים וככה היא לא תוכל לטפס על הרשת?? ומה לגבי ויטמנים .... אפשר לתת לו ויטמנים נוזליים כמו של תינוקות ויטמין a ו D בסלט??

עדיף באמת שתחבר את הפרספקס מבפנים

וטימינים לתינוקות מיועדים לתינוקות ולא לזוחלים. תקנה ויטמינים לזוחלים, ואם יש משהו ספציפי לאיגואנות זה יהיה עדיף. ויטמין D היא מקבלת בסידן לכן תוספת של ויטמין D מעבר למה שהיא כבר מקבלת יכולה להזיק. על המלפפון תוותר בתפריט, אין לו כמעט טיפה אחת של ערך תזונתי.

1צחי

New member
גם לקישוא

אין ערך כמו למלפפון,חסרים בתפריט עוד הרבה פירות וירקות. מומלץ לקרוא את המאמרים למעלה. מלבד זאת סידן זה נחמד אך האם יש נורת UVB ובמרחק שלא יעלה על 30 ס"מ ממקום מושבה של האיגואנה (עמדת התחרדנות). כמו שנאמר כבר (בערך) תלישת הציפורניים יכולה להגרם מהרשת, הרבה פעמים קורה שהרשת עצמה חדה.

למעלה