שאלה דחופה על הכנת חומוס ביתי

qiwi12

New member
שאלה דחופה על הכנת חומוס ביתי

השריתי ובישלתי וטחנתי את החומוס באותם המים, ללא החלפה. כדי לשמור על ערכים תזונתיים. למה ברוב המתכונים להכנת חומוס ביתי אומרים לסנן את מי הבישול ולטחון אותם במים רגילים ? תגובות מכל מי שמבין בענייני חומוס יתקבלו בברכה :)
 

Sybh

New member
לדעתי

זה נובע מכך שהמים שבהם בושל החומוס מגיעים לצבע כמעט חום והם הופכים צמיגים מעט כשהם מתקררים. כשלעצמי, אני נוהג להשתמש במים רגילים בתוספת מעט מים מהבישול. אבל בשלב הטחינה של הגרגירים עדיף לא להציף בנוזלים כי אז הם יטחנו בצורה פחות אפקטיבית. מנסיוני, עדיף להוסיף את רוב הנוזלים אחר כך.
 
למעלה