שאלה דחופה על הליכה על הברכיים

t a l i t u

New member
שאלה דחופה על הליכה על הברכיים

שלום ענת, יהודה, ענבל (או כל מי שיכול לעזור...), הבן שלי כבר אוטוטו בן שנה+8 ועדיין לא הולך על הכפות רגליים אמנם לפני חודש הוא הלך 10 צעדים בפיזיותרפיה אבל מאז לא ניסה אפילו לחזור על זה הוא היפוטוני, ומסתבר שיש לו גם נוזלים באוזניים ושקד שלישי מוגדל נראה כאילו אין לו שיווי משקל ללכת בעזרת רהיטים הוא עושה כבר 7 חודשים!!! כחודשיים וחצי שהוא הולך על הברכיים, והוא נראה מרוצה מהעניין השאלה היא - מה יגרום לו "לרצות" ללכת על כפות הרגליים במקום על הברכיים?!! המצב ממש מתסכל, בעיקר חוסר הידיעה אם הבעיה היא "התנהגותית" או "פיזית" כבר חודש שאנחנו "מניחים" לו ולא מנסים להעמיד אותו או להכריח אותו ללכת, אבל לא רואים את הסוף לסיפור הזה.... אשמח לשמוע ממכם כיצד יוצאים מהמצב המתסכל הזה המון תודה!!!!

t a l i t u שלום

קשה מאד לענות מפני מורכבות הדברים . ברור שאי אפשר "להכריח" ילד ללכת אלא צריך לבחון מהיכן מגיע הקושי שלו. את כותבת שבנך היפוטוני שיתכן ששריריו עדיין לא בשלים להליכה עצמאית. יתכן שבעיות האזניים משפיעות על המערכת הוסטיבולרית ובנך מרגיש חסר ביטחון כשהוא "מתרחק" מהרצפה ולכן מעדיף הליכה על הברכיים במקום בו הנפילה נראיית בטוחה יותר. לא ראיתי את התנועה של בנך אך גם קושי בהפרדות תנועה או מגבלה בכיווני תנועה יכולה להשפיע על קושי בהליכה. אני מבינה שאתם מטופלים כבר זמן רב בפיסיותרפיה. השאלה היא אם אתם רואים התקדמות כלשהי. בכל מקרה שנדמה שטיפול "תקוע" אני מציעה לנסות גישות טיפוליות אחרות. מכיוון שכל שיטה פועלת בצורה שונה ייתכן ששיטהת טיפול אחרת תוכל לקדם אתכם. שווה לנסות.

t a l i t u

New member
ענת, במידה והבעיה כן קשורה

למערכת הוסטיבולרית, האם זה משהו שעל-ידי תרגילים בבית אפשר לעזור לו או שצריך טיפול רפואי? הרופאה שלו המליצה לקחת אותו לשיעורי שחייה, אבל אני קצת מפחדת דווקא בגלל הרגישות שלו באוזניים. כמו-כן, הילד הרי הלך כמה צעדים, ואפילו הגיע ל 10 צעדים, האם אפשר להתמך על הנתון הזה כדי לקבוע שאין לו בעיה בכפות הרגליים? (אנחנו פשוט מתלבטים אם לקחת אותו לאורטופד...) תודה על העזרה

תשובה

אורטופד בטח לא יזיק אלא רק יוכל להוסיף לכם מידע או לשלול בעיה . נוזלים באזניים יכולים להשפיע על מערכת וסטיבולרית ואת זה ניתן לפתור רפואית. יתכן שאין כרגע בעיה של נוזלים באזניים אבל מכיוון שהיה לכם רצף של בעיות ובגלל ההיפוטוניה צריך לעזור למערכת להתפתח. אני לא חושבת ששיעורי שחיה יתנו תשובה לקושי בהליכה. לדעתי בטיפול פרטני תוכלו לקבל תשובה ברורה יותר וספציפית למה שאתם מחפשים. תוכלו לנסות ייעוץ אצל פיסיו' אחר או לנסות שיטת טיפול אחרת שמסתכלת על הדברים ומאבחנת מנקודת מבט שונה.

בריק2

New member
הליכה על ברכיים

היי, אני מניחה שזו לא בעיה של יכולת רק שאלה של רצון. לקחת אותו המון לגן שעשועים\ג'ימבורי שיראה ילדים אחרים שהולכים , כך גם ירצה להגיע ולשחק כמו כולם במשחקים. תשחקי איתו ב" איך מגיעים מהר למשהו שהוא אוהב" כן, אפילו ממתק. פשוט העמידי אותו מולך, כף רגל ימין שלו על שלך, כף רגל שמאל שלו על שלך בהתאמה. ולהתחיל לצעוד יחד עם המון קריאות עידוד, כל הכבוד, תראה איזה יופי חמוד אנחנו נגיע מהר מאוד עכשיו ל..... והכי חשוב להפוך את המשחק להרגל , לא להתייאש, הרגל, כל פעם שהוא רוצה משהו שהוא מאוד מאוד אוהב אז ככה הולכים. זה עבד עם הבן שלי , הוא התחיל לזחול בגיל 9 חודשים, החל ללכת בגיל שנה ו- שלושה חודשים. הוא מאוד אהב שכל הבית מעודד אותו ומוחא לו כפיים כשהולכים להביא במקרה שלו היתה לנו תיבת הפתעות וכל יום כשהוא הגיע אליה הוא קבל הפתעה קטנה כדור\ ממתק\ מכונית קטנה וכו')!!!! בהצלחה! והעיקר לא להתייאש

למה את חושבת שזו בעיה של רצון

ולא של יכולת? מנסיוני תמיד יש סיבה אמיתית לקושי ואין "סתם עצלנות" או "אי רצון" ללמוד ללכת. אשמח אם תסבירי.

למעלה