אליזבת 777
New member
שאלה דחופה על עוגת מוס תמרים
מצאתי את המתכון שמצורף כאן ב"על השולחן" ואני רוצה להכין אותו היום. רציתי לשאול: 1. אם מישהו הכין את המתכון והאם הוא מומלץ. 2. במתכון מתואר רוטב שוקולד שיוצקים על העוגה. האם זה לא בעצם גנאש שמתקשה על העוגה? (זה בעצם מה שאני רוצה - האם נראה לכם שהמוס יהיה מספיק יציב בשביל ציפוי השוקולד?) 3. עוד שאלה - אני רואה שבחומרי הטורט יש 6 ביצים, ובתיאור הכנת הטורט יש רק 4 חלמונים. מה נראה לכם נכון? יכול להיות שהכוונה ל-4 חלמונים ו-6 חלבונים? עוגת מוס תמרים ברוטב שוקולד מקור המתכון: רות אוליבר, גליון 115 שימו לב שמתקבלים שני טורטים של בצק שקדים, ואילו שאר הכמויות מתאימות לעוגה אחת. חומרים ל-2 טורטי שקדים, בתבניות בקוטר 26 ס"מ: 2/3 כוס סוכר קליפה מגוררת מלימון אחד 6 ביצים, מופרדות 150 גרם שקדים טחונים חומרים למוס תמרים (לעוגה אחת): 14 גרם (שקית אחת) של אבקת ג'לטין 1 כוס מיץ תפוזים 350 גרם מימרח תמרים 4 חלבונים 5 כפות סוכר 250 מ"ל שמנת מתוקה חומרים לרוטב שוקולד: 250 גרם שוקולד מריר 250 מ"ל שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 1 כף ליקר שוקולד + מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר מקציפים מחצית מכמות הסוכר, גרידת לימון ו-4 חלמונים, לתערובת בהירה ותפוחה. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, לקצף גמיש. מקפלים לתערובת החלמונים את השקדים ואת קצף החלבונים. יוצקים את העיסה לשתי תבניות קפיציות ואופים כ-20 דקות, עד שהיא קפיצית למגע ופניה מזהיבות. מצננים. + מכינים את המוס: ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מיץ תפוזים, מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות ומערבבים עם מימרח התמרים. מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר, לקצף יציב ומקפלים את קצף החלבונים לתערובת התמרים מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. ומאחדים בין שתי התערובות. יוצקים את המוס על הטורט ומקררים 6 שעות. + מכינים את רוטב השוקולד: בסיר אידוי כפול (ביין מארי) ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה והסוכר. לקראת סיום ההמסה, כשהתערובת אחידה, מוסיפים את ליקר השוקולד. שופכים את הרוטב על העוגה ומגישים עם קצפת בצד.
מצאתי את המתכון שמצורף כאן ב"על השולחן" ואני רוצה להכין אותו היום. רציתי לשאול: 1. אם מישהו הכין את המתכון והאם הוא מומלץ. 2. במתכון מתואר רוטב שוקולד שיוצקים על העוגה. האם זה לא בעצם גנאש שמתקשה על העוגה? (זה בעצם מה שאני רוצה - האם נראה לכם שהמוס יהיה מספיק יציב בשביל ציפוי השוקולד?) 3. עוד שאלה - אני רואה שבחומרי הטורט יש 6 ביצים, ובתיאור הכנת הטורט יש רק 4 חלמונים. מה נראה לכם נכון? יכול להיות שהכוונה ל-4 חלמונים ו-6 חלבונים? עוגת מוס תמרים ברוטב שוקולד מקור המתכון: רות אוליבר, גליון 115 שימו לב שמתקבלים שני טורטים של בצק שקדים, ואילו שאר הכמויות מתאימות לעוגה אחת. חומרים ל-2 טורטי שקדים, בתבניות בקוטר 26 ס"מ: 2/3 כוס סוכר קליפה מגוררת מלימון אחד 6 ביצים, מופרדות 150 גרם שקדים טחונים חומרים למוס תמרים (לעוגה אחת): 14 גרם (שקית אחת) של אבקת ג'לטין 1 כוס מיץ תפוזים 350 גרם מימרח תמרים 4 חלבונים 5 כפות סוכר 250 מ"ל שמנת מתוקה חומרים לרוטב שוקולד: 250 גרם שוקולד מריר 250 מ"ל שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 1 כף ליקר שוקולד + מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר מקציפים מחצית מכמות הסוכר, גרידת לימון ו-4 חלמונים, לתערובת בהירה ותפוחה. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, לקצף גמיש. מקפלים לתערובת החלמונים את השקדים ואת קצף החלבונים. יוצקים את העיסה לשתי תבניות קפיציות ואופים כ-20 דקות, עד שהיא קפיצית למגע ופניה מזהיבות. מצננים. + מכינים את המוס: ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מיץ תפוזים, מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות ומערבבים עם מימרח התמרים. מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר, לקצף יציב ומקפלים את קצף החלבונים לתערובת התמרים מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. ומאחדים בין שתי התערובות. יוצקים את המוס על הטורט ומקררים 6 שעות. + מכינים את רוטב השוקולד: בסיר אידוי כפול (ביין מארי) ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה והסוכר. לקראת סיום ההמסה, כשהתערובת אחידה, מוסיפים את ליקר השוקולד. שופכים את הרוטב על העוגה ומגישים עם קצפת בצד.