שאלה דחופה על ערכי פרוגרסטרון וe2

yorck

New member
שאלה דחופה על ערכי פרוגרסטרון וe2

כולם מדברים הערכים שהם גבוהים מידי או נמוכים מידי, כל חודש יש לי בערך ארבע בדיקות דם והתוצאות לא אומרות לי כלום (כמובן שהרופא מתחשב בהן לקביעת מועד הביוץ) אמרו לי אנא מהם הערכים לקביעת מדד גבוהה או נמוך (נגיד בין 100 שזה נמוך ל- 500 שזה הגבוה) וגם מה הערכים הטובים להכנס להריון (המדדים המצבעים על ביוץ. אנא עיזרו לי, יש לי תשובות ביד ואני רוצה להיות חלק בהחלטת הרופא. תודה

מיכל ק-ש

New member
אנסה לענות

מכיוון שלא נתת פרטים על הטיפול שאת עוברת ועל ממצאי הבדיקות שלך, אענה בכלליות: ביום הביוץ הערכים האופטימליים הם: E2 מעל 700 ופרוגסטרון עד 4.5 הנתונים האלו מתייחסים למצב בו לא היה טיפול הורמונלי ויש זקיק מוביל אחד בלבד. אבל הכי חשוב - בקשי ודירשי הסברים מהרופא. אין שום סיבה בעולם שהוא לא יסביר לך. אם הוא מסרב, תעברי לרופא אחר. מיכל.

yorck

New member
ערכי פרוגסטרון ו-e2

אני מטופלת באיקקלומין (2 כדורים) וכוריגון (חודש אחרון הרופא נותן לזה צ´אנס) ביום ה- 16 למחזור בין 30 יום קיבלתי ערכים של פרוגסטרון 3.8 ו-e2 265, זה נראה הגיוני? תודה לתשובתך המהירה.

מיכל ק-ש

New member
לא כתבת כמה זקיקים, מה גודלם ומתי

היה הביוץ. אני מניחה שאם קיבלת כוריגון אז הנתונים הם כנראה בערך מיום הביוץ. לכן אם הנתונים האלו באמת נכונים ליום הביוץ, אז ה-E2 נמוך והפרוגסטרון בסדר גמור. ה- E2 נמוך גם אם היה רק זקיק אחד בשל (כאמור במקרה כזה מצפים לראות E2 גדול מ- 700). כשיש מספר זקיקים בגודל רלוונטי לביוץ, ה-E2 יכול להיות גבוה בהרבה מ- 700, אבל בטח שלא נמוך ממנו. הכי טוב יהיה פשוט לדבר עם הרופא על זה.

yorck

New member
לא קיבלתי עדין כוריגון

אני מחכה לתשובה של הרופא, אבל לא הבנתי מה זה אומר לגבי הזקיק האחד שלי שהוא בגודל 16 מ"מ ויש לי עוד אחד ממש מעט קטן ממנו. אולי כדאי לחכות עם הזריקה או שנראה לך שלא יהיה מצב יותר טוב אצלי? לדעתך פרגונל יעשה משהו? (הטיפול הבא יהיה כנראה עם פרגונל)

yorck

New member
חוץ מזה יש לי רופא נהדר

הוא הרופא הנהדר הראשון שפגשתי ששייך לקופת החולים ואני לא צריכה להשאיר לו על השולחן 400-600 ש"ח בכל פגישה. והוא מאד מרגיע ומסביר, אבל כשאני באה אליו יש לי המון שאלות אחרות וגם לו יש המון הסברים אחרים ושאלה הזאת נדחקה לפינה. חוץ מזה הוא זה שקובע עפ"י המדד מה לעשות ואני עושה, אז לא יצא לי לשאול וחשבתי שלפני שהוא יתקשר אלי להגיד לי מה עושים תהיה איזו מישהי נחמדה כמוך שתענה לי. תודה

יורק חמודה

לפי הערכים שתיארת ה-E2 אכן מעט נמוך, אבל כל עוד ה- LH הוא נמוך - אין לך כל סיבה לחשוש. גם לי זה היה ככה באחד מהטיפולים. E2 יכול להפתיע אותך ולקפוץ פתאום לכאלו גבהים.... לי זריקות הפרגונל הקפיצו את ה-E2 ממש גבוה - כמעט ו"התמכרתי" להן...
בקשר לכוריגון - תני לרופא שלך להחליט מתי. בגלל הטיפולים, הביוץ לא תמיד יוצא "בדיוק" לאחר שבועיים. בכל מקרה - את חייבת לשאול ולהתייעץ עם הרופא שלך על כל שאלה!!!!!!!אם הוא לא מוכן לשתף אותך בזה - פשוט תעזבי אותו ב-ר-י-צ-ה!!! מנסיון - תכיני דף עם שאלות ופשוט "תירי" עליו, אפילו אם יש לך שאלות קצת מביכות - רופא פוריות כבר ראה ושמע את הכל... אם תשובותיו מהוססות או שלא נשמעות לך - תעברי לרופא אחר. בהצלחה

מיכל ק-ש

New member
YORCK

לפי גודל הזקיק שציינת, את עדיין לפני ביוץ. ולכן ה-E2 עוד אמור לעלות. לגבי הפרגונל - SORRY, אין לי מושג. אבל יש הרבה בנות אחרות שיוכלו לענות ולהסביר לך לגביו. אל תלחצי, ראיתי שכתבת שאת מרוצה מהרופא, אז הוא כבר ינחה אותך ויסביר לך. שיהיה המון בהצלחה, מיכל

יש ערכים חדשים וישנים

אני מעתיקה מ"המדריך המלא לפריון" (שנמצא אצלי בעבודה כי הסוכריה לא הגיעה עדיין לקחת אותו לשם צילומו) אסטרדיול (E2) ביום ה 5 למחזור: 20-50 נ"ג/מ"ל או 70-180 SI באמצע המחזור: 200-350 נ"ג/מ"ל או 700-1300 SI פרוגסטרון ביום ה 5 למחזור: 0.5 נ"ג/מ"ל או 1.5 SI באמצע המחזור: 1-2 נ"ג/מ"ל או 3-6 SI

מרב.

New member
יורקית,

זה כמובן נורא אינדווידואלי, אבל בערכים הישנים אני יודעת שמדובר על ממוצע של 150-200 E2 לכל זקיק מעל 16 מ"מ. לגבי הפרוגסטרון, אני לא בטוחה. בהצלחה, מרב

למעלה