שאלה דחופה על פיתוח!

global

New member
שאלה דחופה על פיתוח!

שלום רציתי לבצע פיתוח הערב לכן השאלה דחופה לי , אז ככה: א. אם ברצוני להגדיל תמונה דיגטלית לגודל גדול ( ש שווה תלייה על הקיר) על איזה גודל אתם ממליצים,שלא יפגע בריזולוצית התמונה בהתחשב בכך שצולמה ב 4 מגה פיקסל... ב. מהו טווח המחיר , אליו כדאי לי לצפות בנוגע להגדלה הנ"ל...? בוא נצא מנקודת הנחה שאני רוצה את התמונה בערך בגודל של דף A4 תודה מראש וערב מצויין GLOBAL

לא מומלץ להגדיל....

תמונה של 4 מגה פיקסל תתן לך את האיכות הכי טובה בגודל של 10X15 אפשר גם להגיע ל- 15X21 אבל ניתן יהיה לראות פיקסול של התמונה יחסית מקרוב. גודל של דף A4 זה 20X30. אתה צריך בדיוק פי 2 מגודל של 10X15 כלומר תמונה של 8 מגה פיקסל לפחות. עלות זה דבר שמשתנה מחנות לחנות. הכי זול שמצאתי זה האתר הזה www.zoom4u.co.il יש להם סניף בת"א ונתניה. איכות מעולה. 12 שקל דרך האינטרנט לגודל של 20X30

iatin

New member
מאוד מוזר מה שאתה אומר...

כי אני הדפסתי לפני שנתיים בערך תמונה של 3MP בגודל A4 ויצא לי סביר לחלוטין (ממש ממש קצת מפוקסל...) חוצמזה מהמצלמה שיש לי עכשיו (NIKON CP4200) אני בכיף מדפיס לי תמונות של A4 באיכות טובה בלי פיקסול לחלוטין, ואפילו יכול להגדיל יותר (אבל לא ניסיתי לבדק את המקס') בלי לפגוע באיכות...

זה באמת מוזר קצת

אם אתה לא מבין בזה לפחות אל תתעה אחרים תמונה שצולמה ברזולוציה של 4 מ"פ אפשר להדפיס עד גודל 30X45 בשקט אני מדפיס בגודל כזה תמונות שצולמו ב-3 מ"פ

Kewen

New member
שטויות

אפשר להדפיס אותה גם ב60 על 90. אבל זה יצא לך מפוקסל ולא יפה. בישביל לא לאבד איכות צריך לעשות את החישוב כמו שצדוק תיאר.

חבל שאי אפשר להעלות

קבצים מעל 250 KB אחרת הייתי מעלה לכאן מס' קבצים ומוכיח לך כי מה שאתה מדבר זה בולשיט אמיתי אני מצלם המון ב 3 מ"פ ומדפיס תמונות בגודל 30X45 ואין לי שום בעיית טשטוש או רעש או פיקסליזציה התמונות מתקבלות חלקות לגמרי

אם בא להתכסח תעשה את זה בפרטי

ולא בפורום. חוץ מזה אני מסתמך על פי נוסחה שבה אני מחשב את הגודל המקסימלי מבלי לאבד טיפת איכות ומנסיון אני אומר לך שאם תדפיס לפי הנוסחה ותדפיס את אותה התמונה בגודל שאתה רוצה תראה שיש הבדל באיכות. והנה הנוסחה - רוחב התמונה בפיקסלים לחלק ל-300 נותן לך את רוחב התמונה המודפסת באינטשים. תכפיל את התוצאה ב-2.54 כדי להמיר לסנטימטרים. למה 300? כי זה נקודות לאינטש וזה אומר הרזולוציה שבה מדפיסים בחנויות כי זה הסטנדרט. אם תוריד את הצפיפות של הנקודות ל-200 תוכל להדפיס יותר גדול אבל אז התמונה תראה יותר איכותית מרחוק יותר. והנה דוגמה מספרית: 3000/300=10 10*2.54=25.4 סמ של רוחב תמונה. אותה הפעולה לאורך התמונה וכך תקבל את האיכות המירבית להגדלה המרבית. כמובן שאתה יכול להגדיל עוד אבל תאמין לי שזה בא על חשבון איכות. תנסה ותראה ואז תבוא ותגיד לי "בולשיט".

iatin

New member
למרות מה שאתה אומר

אני כבר הדפסתי תמונות מהמצלמה שלי 4MP בגודל A4 ואין שום פיקסלים... חוצמזה, שים לב למה שלוסי אמרה... עם מה שאתה אומר גם לצלם חובב לא מספיק לקנות 4MP וכולם צריכים לקנות מצלמות שמספקות הרבה מגה-פיקסלים (שהם גם ככה לא הגורם היחידי לאיכות...)

Kewen

New member
אני חושבת שכל הדיון הזה מתבסס על

אי הבנה. צדוק ואני מדברים על זה שההגלה לא תפגע באיכות בכלל. אתם מדברים על משהו שעדיין נראה טוב כ"לא פגע באיכות" בסדר, ברור שאם תעמוד מטר מהתמונה היא רתאה אחלה, אבל אם תעמוד קרוב תראה את הפיקסלים. אין פה קסם, זאת משוואה פשוטה שצדוק הסביר יפה, בחנות שלי יוצא בדיוק אותו דבר כמו בחנות שלך, אין מכשיר קסמים לזה. הדעה שלנו לגבי "איכות" פשוט שונה.

אני הדפסתי לתערוכה תמונות מ5 מ"פ

ויצא מעולה... לעניות דעתי אפשר בכיף ל45*30... כדאי לפנות למעבדה רצינית ולעשות טסטים [הדפסה של קטע דק מהתמונה] כדי לראות אם האיכות טובה מספיק... המחירים... אצלי ב 70*50 יצא סביבות ה80-90 שקל לתמונה, וזה נחשב יחסית זול [בעקבות השוואות שאני עשיתי אישית.

לוסי... תקראי בבקשה ../images/Emo13.gif

בחנות שאני פרסמתי בראש ההודעה שלי המחיר הוא 54 שקל קודם כל להדפסה של 50X70. בגלל שעבדתי בחנות הזאת אני יודע איך הדברים עובדים שם ואני יודע מה האיכות שלהם. לא פלא שכל צלמי העיתונות מאיזור נתניה באים לפתח רק שם. במיוחד הגדלות בפלוטר. הוא גם בין הזולים שיש ועובד עם D-lab2 אם יש לך מושג מה זה המכשיר הזה. אני יכול לכתוב עכשיו הודעה ממש ארוכה על סדר הפעולות של המכונה והכיול היום יומי שהיא עוברת וגם המדפסת (פלוטר) לפני כל הדפסה. אז אולי תבינו שאיכות זאת לא מילה גסה
חחחחחחחח בכל מקרה אני חושב שכמו ש-KEWEN אמרה המושג שלכם לגבי איכות שונה מאד משלי. אני פשוט לא מתפשר עליו. העין לא מסוגלת להבחין בצפיפות של 250DPI ומעלה ולכן נקבע סטנדרט של 300DPI בחנויות צילום באופן כללי. ככה עובדות ההדפסות. יכול להיות שמי שרוצה תמונה ממש גדולה למרות שהיא לא הרבה מגה פיקסל - מורידים את הצפיפות ע"מ לפרוס יותר את הנקודות של ההדפסה. ואז תצטרך לעמוד מרחוק יותר כדי לראות את התמונה כמו שצריך. ורק לאלה שלא יודעים - מצלמה של 4MP לא מפיקה תמונה בגדול 4 מגה. היא עוברת דחיסה ב-JPEG ותהיה בסביבות המגה וקצת. מתמונה של מגה וקצת לעשות הגדלה של 30X45 זה אכן בלי ספק מוריד קצת איכות. באמת אין פה קסם זה פשוט עניין מתמטי ועובדתי.. תתווכחו עד מחר

למעלה