שאלה דחופה ! צ'יפ גנטי

תומרים

New member
שאלה דחופה ! צ'יפ גנטי

הי,
האם מישהי עשתה את בדיקת הצ'יפ הגנטי שמתלווה למי שפיר? יש לכן הצעות/ הארות בנושא?

היינו אתמול אצל היועץ הגנטי מוטי שוחט והוא המליץ לעשות צ'יפ גנטי יחד עם מי השפיר. דיברתי היום עם הרופא שיעשה לי את הדיקור, והוא אומר שכדאי לחשוב על זה שוב, כי לעיתים גם אם מי השפיר תקינים, יכול להיות שהתוצאות של הצ'יפ הגנטי לא ממש חד משמעיות וקשה לקבל החלטה לפיהן. שהן קצת מבלבלות... הוא אומר שיש לפנינו מגוון בדיקות נוספות, כמו אולטרסאונד מוח, בדיקת גפיים ממוקדת, שיכולות לתת הרבה.

אני עכשיו בדילמה, לא יודעת מה להחליט...

פרלמנים

New member
אנחנו לא עשינו

קודם כל, זה לא היה כ"כ מקובל ונפוץ לפני 7 שנים...וגם, החלטתי שעבורנו זה הגבול.
עשיתי המןון בדיקות (בכל ההריונות) כולל סקירות ממוקדות, מי שפיר, אקו לב וכו'.
את צריכה לקבל החלטה איפה את מותחת את הגבול. אני נוטה להסכים עם הגישה שהצגת בפוסט שלך, שיש עוד הרבה בדיקות שאפשר לעשות כדי לשלול מומים ו/או בעיות נילוות והן יותור נוחות מבחינת מחיר ולא פולשניות.
האם שוחט המליץ חד משמעית?
ג'סיקה

טובה53

New member
אני עשיתי

קודם כל עליך לוודא שישמרו את מי השפיר מהדיקור עד לסוף ההריון - שלא תצטרכי להידקר שנית בשביל הצ'יפ אם תחליטי לעשות.
שנית, הגיוני להמתין קודם לתוצאות בדיקת מי שפיר לפני ששולחים לבדיקת ציפ. (כך אני עשיתי)
שלישית. נראה לי שציפ גנטי תקין טוב להרגעה (כך היה אצלי), וציפ גנטי שחלילה לא תקין אכן קשה לקבל החלטה לפיו כפי שנאמר לך.
בהצלחה

טובה53

New member
שאלת "למה זה מופיע כך פתאום",

אם תעשי בדיקת צ'יפ גנטי אפשר יהיה לומר לך אם הקלאבפוט אצלכם גנטי או תנוחתי. אין לזה משמעות בטיפול בק"פ, רק לריצוי הסקרנות.

הגוזלית

New member
אנחנו עשינו

אם את בכל מקרה עושה מי שפיר, זה אומר שלוקחים עוד מבחנה. מבחינתנו לא היתה התלבטות. בפנינו הוצגו שתי אפשרויות- במקביל לתוצאות מי השפיר בודקים את הצ'יפ ואז זה כרוך בתשלום אלפי שקלים או לחכות לתוצאות מי השפיר ואם יוצא תקין לוקח עוד כשבועיים לקבל תוצאות של הצ'יפ.

למעלה