שאלה דחופה - קראו בבקשה למרות האורך

שאלה דחופה - קראו בבקשה למרות האורך

שלום רב אני שמתי לב שאתם לא מומחים וכול תגובה שלכם היא לא במקום יעוץ רופא אך מי שיוכל לעזור לי או לייעץ לי אני יודה לו מאוד. - לפני משהו כמו 7 חודשיים עשיתי דיאטה בת שבועיים שמורידים בכול שבוע 3 וחצי קילו דיאטה קיצונית למדי אך אמת הורדתי 7 קילו בשבועיים. עשיתי את דיאטה הזאת במשך שבועיים ולאחר זמן מה עצרתי .. לפני כמה חודשיים שקלתי 64 ועכשיו אני שוקלת 60/59 המשקל הנכון לגילי 14 וחצי המתאים לגובהי הוא 55. זאת אומרת שנשארו לי בין 4 -5 קילויים והבעיה שלי זאת לא הבטן אלא העיגולים שבצדדים. הייתי מעוניינת אם מישהו יכול להמליץ לי על דיאטה שתעזור לי להוריד בצדדים על תפריט או משהו בסיגנון או אפילו אם תספרו לי על דיאטה שאתם עושים ואני מבינה שזה לא במקום יעוץ רופא אבל אני חושבת שמיותר לי ללכת לרופא . סליחה על ההודעה הארוכה ואני מקווה שתעזרו לי .

הדיאטה

תאמת אני לא כל כך זוכרת כי עשיתי את הדיאטה ע"י תפריט שהעבירו לי אני רק זוכרת את ארוחת הצהריים שכללה כמה ירקות ביצה ופרוסת לחם ביום אני חושבת שאכלתי 2 פרוסות לחם והרבה ירקות ובצהריים ביצה וככה במשך שבוע .. המשכתי את הדיאטה הזאת שבועיים אבל מכיוון שאני בגיל ההתבגרות וגם זה לא מספיק וגם בתקופה האחרונה זכיתי לראות שאני יכולה להוריד בלי בעיה גם בלי התפריט המצומצם הזה .

טוב כמה דברים בסיסים על דיאטה

בדיאטה בעיקרון זה לא משנה כל כך איזה סוג של אוכל תאכלי אלא כמה תאכלי. את צרכיה להוציא יותר קלוריות(אנרגיה) ממה שאתה מכינה, כלומר אם את מוציאה בסביבות ה-2000 קלוריות ביום את צריכה להוציא 2200 קלוריות ביום ככה שיווצר "חסר קלורי". כמובן שאז את צריכה להתחיל לספור קלוריות מכל דבר שאת אוכלת וזה דיי קשה.אז אני ממליץ לך ללכת לדיאטנית שתבנה לך תוכנית שתיהי בחסר קלורי. דבר שני אין כזה דבר להוריד בטן ולהוריד את העיגולים בצדדים. הורדת שומן היא לא נקודתית ואצל כל בן-אדם השומן מצטבר במקום אחר. אז אצלך הוא במקרה מתאכסן יותר בצדדים וגם אם תעשי תרגילים שעובדים על הצדדים הוא לא ירד יותר משם! מה שאת צריכה לעשות זה לשלב תזונה נכונה עם פעילות אירובית,כגון ריצה הליכה ואופניים.

המשך

דבר אחד שהרבה אנשים לא מבינים זה שהגוף שלהם יודע כמה הם בדיוק הם צריכים לאכול,והם נלמד להקשיב לגוף שלנו לא נאכל ביס יותר ממה שאנחנו צריכים וככה לא נשמין. בתקופת האדם הקדמון הגוף שלנו היה אוכל בדיוק כמה שצריך ולא יותר היום בגלל גל השפע שיש לנו אז אנחנו אוכלים גם שאנחנו לא רעבים(אם יש איזה בורקס טוב באיזור או עוגה טעימה) ואנחנו ממשיכים לאכול גם שאנחנו מלאים בגלל שהספגטי הזה ממש טעים וזאת הטעות מספר אחת של כולם! לסיכום: תאכלי רק שאת רעבה ואל תמשיכי לאכול אחרי שאת מלאה ותעשי פעילות אירובית ( או כל פעילות אחרת ששורפת קלוריות) ואת בדרך הבטוחה למטה.

דחוף

כדאי מאד שלפני שתגרמי לעצמך נזק תיגשי לדיאטנ/ית שיעשו הם הערכה תזונתית ויקבעו כמה והאם את צריכה להשיל ממשקלך ואיך לעשות זאת בדרך שלא תפגע לך בגדילה ולא תאט את חילוף החומרים שלך. לעיתים לא ניתן באמצעות דיאטה לשנות את מבנה הגוף שלנו שעימו נולדנו, גדלנו והתעצבנו אבל שוב לא ניתן לתת לך ייעוץ מעל דפי אתר זה, בהצלחה

למעלה