שאלה דחופה: רוצה להכין ציפוי קצף חלבון לעוגה

alonaski

New member
שאלה דחופה: רוצה להכין ציפוי קצף חלבון לעוגה

מ 4 חלבונים. מקציפה 4 חלבונים ומשטחת בתבנית מרובעת ומכניסה לאפיה בתנור. מה הדרך הנכונה לעשות את זה כדי שיצא קצף קשה, יבש, וטעים? הקצף הזה יהיה השכבה העליונה של עוגת קרם. מכירה כמה אסכולות, אבל רוצה לשמוע את האסכולה הנכונה מבעלי ניסיון. תודה!

רוצה להכין את זה כבר עכשיו אז אודה למי שיש לו תשובה ב"שלוף"...
 

bali

New member
מנהל
ב"שלוף" המיידי יש את מנוע החיפוש

שם היית מוצאת מתכונים שונים למרנגים...

בגדול כשאני מכינה מרנג שאמור להיות מיובש לגמרי לנשיקות/פבלובות וכ"ו אני שמה פי שניים סוכר ממשקל החלבונים, מקציפה לקצף מאד יציב ונוקשה, מזלפת ומייבשת בחום של 100 מעלות 3 שעות בערך עד שהמרנג מתנתק בקלות מנייר האפייה.
אפשר להוסיף גם כפית או שתיים של מיץ לימון או חומץ, וכף קורנפלור תוך כדי ההקצפה.
 

alonaski

New member
תודה, אבל איך אופים אותו אם מדובר במשטח

שלם על התבנית?
 

bali

New member
מנהל
אותו דבר... חום של 100 מעלות, כמה שעות

עד שמתייבש לגמרי וקשה למגע.

פלטות עגולות של מרנג שאני אופה לעוגות מוס אני מייבשת 3 שעות ב 100 מעלות.
 

alonaski

New member
אוקי. פעם זוכרת גישה של - לתת מכת חום גבוה

לזמן קצר ואח"כ להוריד ל 80-100 מעלות למשך זמן ארוך. - מכירה?
 

bali

New member
מנהל
במרנג שרוצים ממש לייבש ושישאר לבן

ממש לא טוב לתת מכת חום כי היא נותנת גם מכת צבע.
 
למעלה