שאלה דחופה- תחליף חלב לתינוקות ללא

nissan41

New member
שאלה דחופה- תחליף חלב לתינוקות ללא

קזאין. איזה תחליף חלב ניתן לתת לתינוקות שמזונם מתבסס על תחליף חלב? הבנתי שאיזומיל על בסיס סויה- לא מומלץ (עושה לילד גם עצירות) יש תחליף חלב על בסיס חלב אבל עם קזאין מפורק - האם מתאים???? למי יש נסיון עם זה??? אודה לכל תשובה.

הכל יחסי

אם יש לך ילד צעיר מאד שתלוי בפורמולה כמקור מזון עיקרי או בלעדי, ראשית כל סויה זה לא כ"כ נורא. זה שכמה רופאים הודיעו שלא כדאי לא הופך את זה לרעל. הסיכון במחסור במרכיבי תזונה גדול יותר. אני מציע לך להיוועץ בדיאטנית רצינית לפני שתרד מפורמולה לתינוקות. לא שמעתי על פורמולה עם קסאין מפורק. לאיזה מרכיבים הוא מפורק? אינני יודע לאיזו מטרה הדיאטה (אלרגיה מוכחת, "סתם" GFCF, משהו אחר), אבל אתה יכול עקרונית לערבב אנזימים באבקה עם החלב ויש סיכוי לא רע שזה יספיק לילד כדי לפרק את הקסאין. עמית

neomyz

New member
ישנן פורמולות לתינוקות שהן מפורקות.

הפורמולה נקראת פורמולה אלמנטלית, והיא בעצם מפורקת לחומצות אמינו ולא מכילה חלבונים שלמים, עד כמה שזכור לי. אומרים שהטעם לא משהו, אבל אני מכירה ילדה שאכלה פורמולה כזאת בלי בעיה.

nissan41

New member
פורמולה עם קסאין מפורק

של חברת "מיד גונסון" מהולנד, קוראים לפורמולה "נוטרהמיגן" שלפי דברי הרופא ילדים -נותנים לכאלו שאלרגים לקסאין. הסיבה לכל הנושא של ירידה מהפורמולה הרגילה בגלל CFGF לצורך התחלת טיפול מסודר עפ"י הפרוטוקול של DAN, בתקווה שתבוצע הדרכה לרופאים מקומיים שיוכלו לטפל. זאת בנוסף לכך שרוצים לראות איך ניתן לעזור לילדים ולבדוק האם הדיאטה מקדמת אותם. אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים בטיפול בתינוקות בגיל 2 שמזונם עדיין מתבסס על חלב/פורמולה. האם הבדיקות ששולחים לחו"ל יתנו תשובה ברורה האם הדיאטה נחוצה, או שניתן להתעלם מהדיאטה עם מתן אנזימים לפני סוג מסויים של מזון. תודה מראש לכל אלו שטרחו וטורחים לסייע מניסיונם

laura ashley

New member
תשובות חלקיות...

לגבי הנוטרמיגן- מעדות של חברה שנאלצה לתת לבן שלה - נשמע שזו פורמולה מגעילה ביותר. אם הילד שלכם בן שנתיים אני חושבת שיש לכם סיכוי טוב מאוד להתסדר עם תחליף כלשהו- חלב אורז שתכינו לבד, ( הקנוי לא מתאים לילדים שלנו, יש בו שאריות שעורה אני חושבת ) או חלב שקדים, או איזשהו תחליף אחר, יש די הרבה אופציות, ולאו דווקא לתת פורמולה כזו. לגבי נחיצות הדיאטה- לשאלה הזו איו תשובה חד משמעית גם בקרוב רופאי הDAN יש רופאים שטוענים שאפשר להסתדר בלעדיה, עם אנזימים בלבד ויש אסכולה ( בראשות ד"ר מקנל'ס שגורסת שכל ילד שנמצא על הספקרטום חייב להיות בדיאטה לפחות שנה, ושאי אפשר לטפל טיפול יעיל ולהוסיף כל מיני תוספים חשובים ( גלותטיון, MB12 ) כל עוד הילד לא "נקי". אם אתם לא עובדים עם רופא DAN , את הנקודה הזו תצטרך לברר לבדך ולהחליט גם כן לבדך האם כן לעשות את הדיאטה או לעקוף אותה. אנחנו מאוד לא רוצים לעשות אותה ( מן הסתם, מי רוצה את כאב הראש הזה??? ) אבל מכל מה שאני קוראת בכל המקורות ומעדויות של הורים אחרים, וכמובן לפי דעתו הנחרצת של הרופא שלנו- אין מנוס. לגבי הבדיקות- לדעתי האישית, חובה לעשות אותן כדי שיהיה לכם פרופיל מדוייק של הילד, פירוט של כל המערכות שלו והליקויים כדי שתוכלו לעבוד בצורה ממוקדת ולתסף אותו כמו שצריך, לתת את התרופות הנכונות ולדעת ממה להמנע. אנחנו לדוגמא שלחנו סט בדיקות ובדיקת הצואה נתנה לנו הרבה תשובות והרבה כוונים והתחלנו טיפול שבלעדי הבדיקה הזו לא היינו מתחילים והוא מאוד חשוב בתהליך ההחלמה. בקיצור לסיכום- לדעתי , בדיקות, כן , חשוב, שווה את העלות. ( כמה מאות דולרים ) דיאטה- חשוב, צריך, אין ברירה. ( בעסה ) זהו, מקווה שעזרתי, בהצלחה

מיכל שב

New member
יואבי אכל נוטרמיגן מגיל 4 חודשים

קשה לי להאמין שתצליחי לשכנע ילד גדול לגעת בפורמולה. היא פשוט נוראית. בכל מקרה, היא ניתנת באמצעות מרשם רופא (וגם אחרי המרשם היא מאוד מאוד יקרה). בהצלחה

למעלה