שאלה דחופה!!1
שאלות ותשובות

eldad2114

New member
מישהו מכיר קיבוץ קולט באיזור חיפה ?

שלום לכולם !!! אני מחפש קיבוץ שמסכים לקלוט או חברים או שכירים באיזור מישהו מכיר ???

wink

New member
שאלה

שלום, שאלה קטנה לי אליכם נכנסתי לדירה כשותף, ונגיד שלאחר חצי שנה לשותף נגמר החוזה והוא מחליט לעזוב. האם אני אמור לשלם את כל שכר הדירה? האם בעל הבית מחויב להביא שותף?

זה מאוד תלוי

זה תלוי במה אומר החוזה, ונגד מי אתה והשותף חתומים: אם כל אחד מכם חתום בנפרד מול בעל הבית, והחוזה שלך מסדיר את תשלום החלק שלך בשכ"ד מול בעל הבית, אין לך מה לדאוג. אם המצב הוא אחר, אז צריך להסתכל ולראות מהו בדיוק לפני שקובעים. בכל מקרה, נראה לי שבעל הבית לא "מחויב" להביא שותף. נכס שלו - הוא יכול לעשות איתו מה שהוא רוצה.

תבדוק אם כתוב לך בחוזה -

שניהם ביחד וכל אחד לחוד, בנוגע לתשלום שכר הדירה. אם זה מופיע, אז התשובה היא כן - אתה תהיה אמור לשלם את כל שכר הדירה. אם לא - אז בעל הבית יביא את השותף. אם הוא מחוייב? בוודאי שלא, הוא הרי בעל הבית. אם הוא יעשה את זה? בטוח שכן. כמובן שאפשר לדבר איתו שבחירת הדייר החדש תעשה בתאום איתך.

שאלה

שאלה בקשר לציוד חשמלי שמגיע עם הדירה: אני כנראה עובר לדירה שמרוהטת במקרר, תנור, מכונת כביסה ומיקרוגל. רציתי לדעת - האם מקובל במקרים כאלו שבעל הדירה אחראי לתיקונים של הציוד הנ"ל? כלומר, אם המקרר שובק חיים בעוד חודש - עלות התיקון תנוכה מכיסו של בעל הדירה או שאני מטפל בעניין לבד? ברור לי שכל מקרה לגופו ולכל דירה חוזה משלה, אבל מעניין אותי לדעת מבעלי נסיון מה מקובל במקרים שכאלה. תודה לציבור המגיבים

קשה לומר

בעל הבית לא מחוייב לתת את הדירה מלכתחילה עם הציוד הזה, שכן את התשלום הוא מקבל על זה שהוא משכיר לך את הדירה עצמה. ההיגיון אומר שאם יש מקרר שהוא של בעל הבית, והוא פועל במשך שנים אבל חודש אחרי שאתה נכנסת הוא מתקלקל, אין שום סיבה שעלות התיקון תהיה עליך. אם טרם חתמת על חוזה, אולי שווה לדון על כך עם בעל הבית (וגם אם כן חתמת, אפשר לדבר על זה ולכתוב את המסקנה איפהשהו.), ולהגיע לאיזושהי הבנה. אצלנו באופן אישי יצא שהתקלקל המזגן, ויש לנו בעלים שהוא אדם מאוד מאוד נוח ונעים, והא הסכים שהדבר ינוכה משכר הדירה.

נכון,

הוא אינו מחוייב לתת את הדירה עם הציוד, אבל ציוד חשמלי בשווי אלפי שקלים מהווה שיקול כלשהוא בתהליך קבלת ההחלטות. האם מקובל לעגן את הנושא הזה בחוזה, או לפחות לפתור את עצמי מאחריות במידה ומכשיר מתקלקל? ואם כבר הזכרת מזגן שהתקלקל ותוקן - האם אתם קראתם בעצמכם לאיש מקצוע לטפל בבעיה או שבעל הדירה טיפל בכל הסיפור? תודה רבה על העזרה!

JustMeNow

New member
למיטב זכרוני

לפי ידיד עו"ד שאמר לי בזמנו כל עוד בחוזה רשום הריהוט (מקרר, תנור, גז, שולחן ווטאבר) האחריות היא על הבעל בית לתקן אותו. אם הריהוט לא מפורט בחוזה, זה כאילו הבנאדם השאיר ריהוט בדירה במקום לזרוק אותו כטובה לך ואם קורה לו משהו- בעיה שלך להסתדר עם לתקן אותו או בכלל- בלעדיו.

Springy

New member
נכון! בדירה הקודמת שגרתי בה צורף

לחוזה נספח ובו כל הריהוט והמכשירים שהיו בדירה. כך במידה ונגרם נזק מצד השוכר המשכיר מבוטח, והשוכר מבוטח במידה של קלקול. הרי המידה שבה הדירה מאובזרת היא אחת העילות להעלאת גובה שכר הדירה. אצלנו באמת התקלקל המקרר, ובעלת הבית שילמה עבור התיקון.

עוד לא חתמתי על החוזה,

אבל גם אצלי יש נספח שמפרט את כל הציוד בדירה. אתם אומרים בעצם שאם הציוד מפורט בנספח לחוזה אז מבחינה משפטית בעל הדירה אחראי לתיקונים??

אל תסתמך על שום דבר

בכל הנוגע לחוזים תמיד תניח את הגרוע ביותר (אם כי תקווה לטוב.). תוסיף, בתיאום עם בעל הדירה, סעיף בנספח שמציין את זה שחובת התיקון חלה עליו. אם הוא לא מסכים לכזה דבר, לא יעזרו עקרונות ה-"מבחינה משפטית" , כי מדי הרבה דברים אפשר להתחמק באלגנטיות - כל עוד אין דברים מאושרים בכתב.

צודקת 100%.

חוץ מזה שקיבלתי עכשיו אישור מעו"ד שהעניין הזה לא ממש מדוייק (שכל ציוד שבחוזה מטופל ע"י בעל הבית), זה באמת לא רעיון טוב לשחק משחקים כאלה - צריך לסכם מראש. תודה רבה לכם על העזרה.

צקים או כרטיס אשראי?../images/Emo73.gif

מה דעתכם? בעלי דירה שמצאתי רוצים שאנחנו נשלם להם רק בכרטיס אשראי זה צעד נכון להסכים? או לדחות את ההצעה מה עושים? (זאת שנפלה היום התקשרו שוב)

Noaal

New member
תלוי ../images/Emo26.gif

כרטיס אשראי:
יורד במועד קבוע (2, 10, 15, 25).
מקבלים עוד נקודות (שאין מה לעשות איתם)
תשלום שקלי
יורד אוטומטית
משלמים 2.5% ריבית צקים:
אולי יום התשלום נופל על יום שהדולר יורד
צריך להזמין (או לוודא שיש) פנקסים
צריך לרדוף אחרי בעלי הבית/להפקיד להם בחשבון אלה היתרונות והחסרונות שאני חשבתי עליהם..

עמית22

New member
2.5% ריבית

לפי מיטב הבנתי מי שמשלם אותם זה לא זה שנותן את הכסף, אלא הגוף שמקבל אותו. אנחנו משלמים לחברת האשראי כל מיני תשלומי מנוי וחברות ומועדון לקוחות ושאר ירקות, אבל את האחוזים משלמים החברות שרכשנו מהם דברים. דרך אגב, אני לא כל כך מבין בזה כי החוזה שלי שקלי, אבל איך בדיוק נותנים לבעלבתים צ'ק דולרי? צריך להזמין צ'קים מיוחדים שמודפס $ במקום ש"ח?

למעלה