שאלה דחופה

שאלה דחופה ../images/Emo53.gif

אני מקווה שאני במקום הנכון ותוכלו לעזור לאחיין שלי עשו בדיקת מנטו בכיתה - הוא היה חולה בפעם הראשונה שנבדק, לכן לאחר שבוע נבדק שוב באותו המקום והתשובה היתה חיובית עם 19 מ"מ רוחב, השאלה שלי היא האם יתכן שבגלל הבדיקה החוזרת באותו המקום יצא תשובה חיובית ? בכיתה שלו לאף אחד לא יצא תשובה חיובית. בנתיים הוא החל בצילום ריאות, ובבדיקות דם לפני הבדיקות הסופיות בבית-חולים. ושאלה שניה האם יש טיפול ברפואה המשלימה לשחפת (מבדיקה בנושא אני יודעת שיש טיפול אנטיביוטי במשך כ - 6 חודשים רצוף) בתודה מראש

לא משחקים עם שחפת!

כל טיפול "משלים" שיקבל אחיינך, חייב להיות כתוספת לטיפול העיקרי והחשוב ביותר, והוא הטיפול האנטיביוטי. הסכנה אינה רק לו - הסכנה היא של יצירה והפצה של המחלה. אמנם ההדבקה בשחפת לא קלה, אבל אפשרית, וצריך לעצור את התפשטותה! רוב הסיכויים שאחיינך יצטרך רק טיפול להקלה בתופעות-הלואי של האנטיביוטיקה, כי ממה שכתבת הבנתי שהוא לא חולה אלא (עדין) רק נשא.

כן , כפי שידוע לי הוא רק נשא ...

עד עכשיו, כי אנחנו לא יודעים אם הבדיקה החוזרת היא האחראית לתשובה החיובית השניה שלו. וממתינים לתוצאות של שיקוף הריאות. כמובן שלאחר הבדיקות שלו וזיהוי סופי כל מי שבא במגע איתו נצטרך לעבור את הבדיקה. תודה דוד ובהמשך אם יהיה צורך אני יפנה אליך שוב כדי לדעת מה אפשר לעזור לו בתוספת מבחינת טיפול בתופעות לואי.

בשחפת יש לטפל ומיד

מתבוננת שלום, השחפת הינה מחלה המחלישה מאוד את כל האנרגיה של בגוף כולל האנרגיות העמוקות של הכליות ( וכמובן של הראות). שלא יהיו אי הבנות - הטיפול למיגור השחפת חייב להיות מיידי ואני לא מכירה טיפול משלים לזה. אבל הייתי ממליצה מאוד לגשת לטיפולי דיקור וכן נטילת צמחי מרפא יוכלו לחזק את אחיין שלך (אני מכירה פורמולות סיניות טובות אבל צריך להתאים אותם אישית למטופל). כרגע מומלץ לקחת ויטמין C ואסטרגלוס המחזקים את מערכת החיסון . לא ציינת את גילו של אחיינך אבל אם הוא מעשן חשוב להפסיק מייד כמו כן אם הוא החל באנטיביוטיקה אני ממליצה על נטילת אסידופוליס לשמירה על פלורת המעיים. הרבה בריאות יעל

למעלה