שאלה דחופה

שאלה דחופה

אני במינוס 13500 אלף , יש לנו הלוואה של 450 שקל בחודש , האם כדאי לקחת הלוואה גדולה כדי להוריד את המינוס ?

לדקל מהצפון

ממש לא. ההיגיון אומר כי פתרון טכני כפי שמוצע לא יוביל לפתרון התנהגותי. ההצעה שלך רק תעמיק את הבעייה ותדחה את הצורך שלך בשינוי התנהגותי. למדי קודם לחיות בפלוס (להוציא פחות ממה שמכניסים).

ללמוד להתנהל כלכלית

צריך להשלים את הידע וללמוד את טכניקת ניהול כלכלת המשפחה. כדאי לקבל יעוץ ואימון, זה ישחרר אותך לתמיד מהמצוקה בה נמצאים. בניית פרופיל כלכלי. בניית תקציב יעיל למשפחה. מעקב ובקרה על הכנסות והוצאות. תכנון יעדים והדרך להגשמתם. חיוני ביותר

ארנון76

New member
לדקל צריך לנער אותך ומייד!

מישהו צריך לנער אותך מהר לפני שזה יתגבר המינוס הזה הוא עדיין לא גדול אל הוא יכול בקלות לתפוח צריך להכניס את עצמך למצב חרום עד ההגעה לפלוס של 10,000 ש"ח לפחות מצב חרום פרושו שמוותרים על הלוקסוס והמותרות לכמה חודשים עד שזה נגמר אז על מה מוותרים: על סיגריות ואלכוהול על מנוי ל יס או להוט על מסעדות על אוכל מוכן וממתקים את הסלולרי צריך להוריד למינימום (חשבון של לא יותר מ 50 ש"ח לחודש) על כל מיני קרמים ותחליבים מיותרים/יקרים שנשים נוטות לקנות סתם עדיף להפקיד את כרטיס האשראי אצל ההורים ולקחת כרטיס משיכת מזומנים מהבנק ולעבוד רק עם מזומן כך השליטה בהוצאות הרבה יותר טובה! אם ניתן להשיג הלוואה מחברים או הורים במקביל לשינוי ההתנהגות שלך זה עדיף כי המינוס הוא ההלוואה היקרה ביותר שיש אבל כל הלוואה לא תעזור לך אם לא יופנם הצורך בשינוי התנהגות מיידי למידע נוסף http://www.hakesef.org

מענה לארנון 76

דבר ראשון אותך צריכים לנער !!!!! מה זה הדיבור הזה ? באיזה זכות יש לך לתקוף אותי ככה ?
ורק לידיעתך אנחנו לא משתמשים בכול מה שרשמת , לדוגמא : על סיגריות ואלכוהול על מנוי ל יס או להוט על מסעדות על אוכל מוכן וממתקים את הסלולרי צריך להוריד למינימום (חשבון של לא יותר מ 50 ש"ח לחודש) על כל מיני קרמים ותחליבים מיותרים/יקרים שנשים נוטות לקנות סתם עדיף להפקיד את כרטיס , וכמובן לא משתמשים בכרטיס אשראי ( כבר מזמן העפנו אותו לכול הרוחות ) . אנחנו משתמשים רק עם מזומן . אז בפעם הבאה אל תתקוף ככה סתם אנשים בלי לברר איך ומה הם עושים בשביל להוריד מינוס !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

goldy

New member
אים אתה מוצא עצמך בתוך בור > הפסק לחפור!

אים הלוואות הכניסו אותך למצב הזה, מדוע שהלוואות נוספות יפתרו אותו?

jol8

New member
זה מקובל כנראה

לתקוף אנשים ולהסביר להם איך לחיות. זה מקובל להסביר לאנשים שבעצם הכי טוב בשבילם זה לחיות בהתנזרות מוחלטת מכל דבר שיכול לתת קצת הנאה בחיים, רק בשביל לחסוך (ולמה חוסכים בכלל אם לא בשביל להנות מהחיים?). אני לא יודע מה ההכנסות שלכם, אבל המצב שלכם הוא לא סופני ולא קטטוני. לא ממליץ לקחת עוד הלוואה, אלא לשבת עם אקסל ולתכנן שנה קדימה את ההוצאות הקבועות וההכנסות ולראות שאת מצליחה לעמוד בהחזרי ההלוואות, ולצמצם לאט את המינוס. ממש לא הייתי ממליץ לך להפסיק לחיות בשביל זה כי בסוף מישהו יחטוף מזה את הסעיף (את או בעלך אם יש) והדברים ייצאו שוב משליטה.

shir300

New member
לדקל שלום

קודם כל רוצה לומר שגם אותי מעצבנת תקיפתו של ארנון76 והיא כמובן לא במקום. לצערי גם אני נמצאת בצב דומה לשלכם. כבר לקחתי שתי הלואות אבל זה לא ממש שינה את המצב, כך שגם לדעתי לא כדאי לקחת עוד הלוואה. גם אני מחפשת פתרונות, וכמובן שאחד הדרכים הוא לנסות להעלות את ההכנסות. אני מציעה להקציב לכל הוצאה תקציב ידוע מראש ולא לחרוג ממנו. לדומגה: 500 ש"ח בחודש לאוכל, 200 לנסיעות וכו'... כדאי לעשות רישום של כל הוצאה במשך חודש ולראות על מה מוציאים את הכסף. לפעמים זה מפתיע יותר ממה שחשבנו. מאחלת לך בהצלחה שיר

ארנון76

New member
תשובה לדקל

דבר ראשון - אני מתנצל לקחת את זה זה לכיוון של תקיפה ולא לזאת הייתה הכוונה שלי. אז סליחה. המטרה שלי הייתה לגרום לך באמת לעשות שינוי. בל נשכח שבאת לפורום הזה בשאלה מה לעשות לאחר שכבר הגעת למינוס שמעולם לא הייה צריך להגיע אליו. בעיני מינוס זה פשוט דבר שלא קיים בלקסיקון. כמו שלגנוב לא קיים אצלי בלקסיקון כך גם מינוס. כשהייתי חייל קיבלתי 212 ש"ח לחודש וגם אז לא הייתי במינוס אבל לכל אחד יש השקפה אחרת בנושא הזה. העובדה היא שהכסף הולך על משהו. אם ברצונך לקבל עזרה בחינם בפורום הזה יש לפרט יותר לאן הולך הכסף. ולמי ששאל אותי על סלולרי של 50 ש"ח כאשר יש ילדים - אני סתם מעלה שאלה להורים שלי שגידלו אותי בלי לשלם אגורה אחת לסלולרי ולמרות התדמית התוקפנית שלי מהתגובה הקודמת - אני דווקא כן התחנכתי יפה ...

פרח50

New member
איך אתה מגיע לחשבון סלולרי רק של 50 שקל

כנראה שאין לך ילדים

למעלה