שאלה דחופה

Shloki B

New member
שאלה דחופה

שלום לכולם ראיתי בפורום דיון לגבי מבחן IELTS באנגלית, האם הבנתי נכון שהמבחן בעל תוקף מוגבל ?! האם אין טעם שאבחן עכשיו אם הגשתי את הטופס המפושט לשגרירות ביולי 2007 ? זה די דחוף לי לדעת כי אם לא אבטל את המבחן מספיק מוקדם לא אקבל את הכסף חזרה תודה מראש לעונים שלהבת

Shloki B

New member
אתה בטוח?

קודם כל - תודה על תשובתך המהירה שנית -עיינתי שוב במכתב מהשגרירות בו הם מודיעים לי שפתחו את התיק ושם מצויין שהם לא יקבלו שום מסמכים עד להגשת התיק המלא חוץ משינוי כתובת ועוד כמה דברים- אך מבחן האנגלית לא מופיע ברשימה כשעושים את המבחן אפשר שהתוצאות יישלחו ישירות לשגרירות קנדה- אז הם יקבלו את זה או לא? זה משנה אם אני אגיש את זה בעצמי כשיגיע (סוף סוף) היום להגיש את התיק המלא? או שזה משמעותי שידי לא יגעו בזה וזה יגיע אליהם ישירות משגרירות אנגליה? סליחה על הטרחנות אבל הבנתי שהם נורא מקפידים על כל פרט ואני לא רוצה לעשות טעויות טכניות בהגשה תודה שלהבת

amirshuval

New member
בשלב הזה

ברור לנו שהשגרירות לא מיישמת את נוהלי ההגירה הכלליים של CIC באופן יבש.לפי הכללים בקשה נחשבת כבקשה רק כשהתקבלו הטפסים הראשוניים במסלול המפושט,תשלום האגרה,ותוצאות המבחן באנגלית.באותה נקודה בזמן שבה הוחלט שהבקשה נחשבת כבקשה ,תוצאות המבחן לא יכולות להיות ישנות משנה.מאותו רגע ואילך תקפות תוצאות המבחן נעולות בתהליך עד תומו. להבנתי,אדם שיתייצב בשגרירות עם העמוד הרלוונטי מהנוהל OP6 ביד אחת,ותוצאות המבחן ביד השניה, יצליח למסור את תוצאת המבחן בכל מועד לאחר פתיחת התיק,מכוון שהתוצאה נדרשת כדי שהבקשה תחשב כבקשה וכדי לנעול את התקפות של תוצאת המבחן. או לחילופין,וזו המדיניות של השגרירות בתל אביב בפועל כמו שהמושבניק ציין,כל תוצאת מבחן,לא ישנה משנה בזמן פתיחת התיק, תקפה עד סוף התהליך.אבל זו מדיניות שלא מגובה באופן ברור על ידי הנהלים. העניין הבעייתי הוא,שאם מחזיקים בבית את התוצאה ומצרפים אותה רק לחבילת המסמכים המלאה,מבחינה רשמית של הנהלים,הבקשה הופכת לבקשה רק בשלב ההגשה המלאה,ואם התוצאה ישנה משנה באותה נקודה,למעשה אפשר לפסול את תוצאת המבחן. אני מניח שהנקודה החשובה ביותר היא לדרוש באופן אישי תשובות ברורות מהשגרירות ולוודא שהשגרירות פועלת באופן עקבי.לא לקחת שום דבר כמובן מאליו.בצד השני של הבקשה יכול להיות קצין הגירה שלא יכיר במה שאמרו לכם כשפתחתם את התיק,ואם הוא קיבל את חבילת המסמכים המלאה עם תוצאה מ2007 ועכשיו כבר 2009 הוא עלול לבקש מבחן חוזר.תהיו בטוחים שלאורך השנים היו מספיק פעמים שמישהו מאוטווה היה צריך לנער את הPROGRAM MANAGER של מחלקת ההגירה בכל מיני נציגויות קנדיות כי היישום של נהלי CIC היה לא עקבי או לא מדויק.

שלהבת, אני בטוח, אבל כדי להיות מכוסה

שילחי להם אי מייל, תכתבי שפתחת תיק ביולי 2007, ואת ניגשת בתאריך Y ל IELTS, ואת רוצה לוודא שהתוצאות יהיו תקפות עד שהם ידונו בתיק. תשאלי גם אם לבקש מבריטיש קאונסיל (זה לא השגרירות הבריטית...) לשלוח להם את התוצאות ישירות, או שאת צריכה לשמור את התוצאות אצלך עד מועד הגשת המסמכים התומכים. הם עונים לאי מיילים האלה מהר, ותהיה לך תשובה רשמית שתסיר דאגה מליבך. הם חייבים לקבל את התוצאה, אם הם לא רוצים שישלחו להם ושאת תשמרי זה בסדר, רק כדאי שתהיה לך הוכחה שהם ביקשו לא לשלוח כרגע. את התשובה אני אשמח אם תסרקי, תמחקי את פרטייך ותפרסמי כאן, ואז תהיה לכולם אסמכתא רשמית.

Shloki B

New member
תודה לכולם על התשובות המפורטות והמהירות !!

אנסה לשלוח מייל ואעדכן אתכם בתשובה דבר נוסף- הבריטיש קאונסל אמרו לי בטלפון שאם תאריך הבחינה לא מתאים לי אפשר להשאר רשומים אצלם (אחרי ששילמתי) ללא תאריך מבחן גם כמה שנים וכל 3 חודשים הם יתקשרו לשאול אם התאריך הבא מתאים לי, כך שאין לחץ לגבי תאריך ביצוע הבחינה מצד אחד ומצד שני אם עולה המחיר (כפי שרמזו לי שיקרה בשנה הבאה) אני לא צריכה להוסיף כסף. ושוב תודה שלהבת

Shloki B

New member
התשובה של השגרירות- ענו לי תוך שעתיים !

זה מה ששאלתי: Dear CIC officer My file ID is I have submitted the simplified form for PR in Canada on 30 July 2007 My questions are: 1. I am due to take the IELTS test on 15 June 2008 - will the results be valid at the time my file will be processed ? 2. If I submit the results before my file processing begins will it be received and added to my file? 3. Do CIC require the results of IELTS test to be submitted by the British council directly or can I bring it myself to the Canadian embassy? וזה מה שהם ענו לי: Dear Madam/Sir, 1. Yes 2. Yes 3. You can either submit the document or send it with your file number to our office. Sincerely, Visa & Immigration Section בהצלחה לכולם !! :) שלהבת

למעלה