שאלה דחופה...

duvdevanim

New member
שאלה דחופה...

טוב... יש לי חדר בבית שיש בו קיר אחד הרוס כולו!! כלומר יש עליו בליטות מיפו ועד אין סוף, חורים, ומה לא.. בכל אופן אני רוצה לישר אותו (לבד...- ואני לא צבאי או משהו כזה:)) עכשיו שמעתי שיש אפשרות לעשות "שפריץ" אני לא רוצה... בכל אופן חשבתי והגעתי למסקנה שםא אני ממלא את כל הקיר בטיח (או בדבק שפכטל) ולאחר מכן מתחיל לישר אותו זה יעזור?? ועוד משהו... חדר עם טפטים מבד- להוריד את הטפטים מהבד זה עם מים חמים לשפוך על הקיר- נכון? אז לאחר שהטפ]טים יורידים מה לעשות עם כל הבליטות הקטנות (כמעין בועות) קטנון שיש מתחת לדבק ( שאני משאר שירד- ואם לא אקלף אותו) בקיר?? ו... תודה רבה!!!

אפילו בעל מקצוע יתקשה לישר את הקיר

בעזרת שפכטל לגבי טיח : אם הקיר צבוע יש צורך לסתת חריצים בקיר כדי שהטיט ידבק לקיר עדיף לקחת פלאטה של גבס.. למרוח במרחק של 20 ס"מ בערך נקודות של סיליקון להדבקה, ולהדביק את הפלטה לקיר לאחר מכן למרוח שפכטל אמריקאי עם באנד בחיבורים הפסדת 12 מילימטר מנפח החדר אך הרווחת קיר חלק בעלות אפסית וכמעט ללא ליכלוך ובלי צורך לקרוא לטייח לגבי הטאפטים : למלא קערה עם מים חמים.. ובעזרת ספוג לטבול במים ולשפשף בטאפט לאחר מכן לגרד עם שפכטל לאחר שהקיר יבש ניר זכוכית.. והרבה אגב אם ישארו הרבה גבשושיות אתה יכול להדביק גבס כמו שציינתי לגבי הקיר המחוספס

duvdevanim

New member
ונצא מנקודת הנחה שאני לא מעוניין

לשים פלטת גבס... מסיבות שאני שם מדפים וכאלה... אז אם אני עובד עם טיח על איזה חריצים את מדבר?.... --- אני לא מזמין מישהו שיעשה את זה כי פעם- לפני איזה שנתים עשיתי תעלת חשמל בסללון הבאתי שיפוצניק שארס יותר מאשר תיקן את הקיר.. ועד היום יש בליטות על הקיר... אז הפעם אני עושה בעצמי
- ועוד משהו.. כמה עולה מטר מרובע של קיר גבס דקיק? כלומר החי דק שיש... ? - הם מישהו שאין לו ניסויון רב יוכל להסתדר עם טיח?

duvdevanim

New member
ועוד משהו...

הרעיון של הקיר גבס לא נראה לי מתאים גם בגלל שמדובר בקיר של חלון.. ולהתחיל ו "לפסל" בקיר גבס זה לא נראה לי...

אין צורך לפסל

חותכים חתיכות בעזרת סכין חיתוך ומדביקים בעזרת סיליקון ולאחר מכן שפכטל בחיבורים ולגבי קדיחות אתה יכול לקדוח ולסים דיבלים ממש כמו קיר רגיל היות והגבס מודבק על הקיר ולא על שלד ריק

אם הקיר צבוע הטיט לא ידבק לקיר

לכן יש לקחת גרזן ולחרוץ חריצים בקיר ממש אחד ליד השני לאחר מכן תמרח את תערובת הטיט , לאחר שהשיכבה שמרחת התיבשה יש לגרד את הטיט בעזרת סרגל טייחים או משור עגול לטיח לאחר הגרוד יש לעבור על הקיר בעזרת מברשת או מטאטא להורדת גרגרים והשלב האחרון הוא מריחת שליכטה בעזרת ספוגים בתנועה סיבובית האמת.. לא מאמין שתצליח כיוון שצריך להיות מקצועי כדי לקבל תוצאה טובה ולפי מה שהבנתי אין לך מושג בטיח בכל אופן בהצלחה

duvdevanim

New member
זה באמת נראה לי מסובך....

נראה לי שהביא מישהו כבר... בכל אופן, אם אני רוצה קיר ישר בערך... הרי אך אחד לא מתקרב עם זכוכית מגדלת לקיר ובודק אם הוא ישר... אז שפכטל יכול להספיק?

מעטים השפכטליסטים שיוכלו לישר

את הקיר מה גם שבעזרת שפכטל יש צורך בכמה שכבות דקות, היות ואם עושים שכבה עבה היא תתפוצץ ויהיו סדקים

יש עובי אחד סטנדרטי לגבס

12 מילימטר פלאטה של גבס בגודל 260/120 ס"מ עולה בסביבות 25 ש"ח כולל מע"מ

duvdevanim

New member
אפרופו פלטת גבס המחיר נראה

לי סביר ביותר... בכל אופן אבל הבעיה היא: האם אוכל עלשות לבד?... האם יש בעיה בחיבור כמה לוחות כי פשוט יש קיר שיש בו חלון באמצע... ופשוט יש "שמועות" שלחתוך גבס זה לא כל כך בריא... בכל אופן.. איך אוכל לחתוך את הלוח לבד?... האם אוכל לחבר כמה חלקים ללא שיראו זאת? ובמטרים זה מטר ועשרים על שטי מטר שישים... נכון? תודה רבה לך מסעוד...

duvdevanim

New member
ועוד משהו...

בכדי לעשות שפריץ צריך ידע קודם? כלומר שפירץ במכונה הזאת שאתה מסובב ביד...

חם חם חם

New member
אפשר לשים פלטת גבס בחוץ?

אני רוצה ליצור "קיר" ביני לבין הגג השכן. והמחיר נשמע יותר זול מהנחת ברזלים/קורות עם יוטה.

asitali

New member
אי אפשר

במקום גבס משתמשים בלוח שנקרא "צמנט בורד" שהוא על בסיס צמנט ולא גבס.

asitali

New member
../images/Emo41.gifתיקון

יש כמה מידות עובי לגבס 6,9,12.5,16,19 מ"מ שהנפוצים הם 12.5 ו-9 מ"מ

למעלה