שאלה דחופה!

עדי1751

New member
שאלה דחופה!

שלום לכולם. חזרתי אחרי היעדרות ממושכת. כמעט 5 חודשים אחר הניתוח 32 ק"ג פחות. סגורה על 8 מזה 3 שבועות. היום לאחר ארוחת צהריים שבה אכלתי בשר קרה דבר מוזר ונורא כאחד. לא הצלחתי לבלוע אפילו טיפת רוק. אחת ל 2 דקות הקאתי גל ענק של רוק.למרבה המזל (במרכאות) הייתי בנהיגה בכביש בין עירוני כך שכל הרכב התמלא ברוק וממחטות. לאחר שעתיים של סבל נורא(אף פעםלא חשבתי כמה רוק יש בפה אחד...) "טסתי" למיון מעייני הישועה כשאני על סף חנק והרופא פתח לי 1 סמ"ק והכל עבר ב"ה כלא היה.
שאלותיי למומחים:א. מה זה? ממה זה נגרם ואיך זה קורה פתאום?
ב. מה הלאה? האם לחזור מחר ולסגור? אם כן-בכמה?
מחכה לתשובותיכם המחכימות

קוביd1

New member
לעדי 175

יכול להיות שחתיכת בשר נתקעה לך וזה לא חייב פתיחה של הטבעת ,אפשר יהיה להוריד את חתיכת הבשר הסוררת בשתיית תה חם ,או באכילת בייגלה ,
אבל כבר פתחת \תראי מה יקרה בעתיד אם כמות האוכל תגבר כדאי לסגור ב1/2 ,באם המצב נשאר כמו לפני הפתיחה תשאירי ככה.

קובי

קוביd1

New member
לעדי

מה זה היעדרות כל כך ארוכה ,אפשר להיכנס ולהגיב גם שהכל בסדר ,32 ב5 חודשים ירידה מצוינת תמשיכי בדרך הזאת ,תשמרי על הבריאןת

קוב

אופירA

New member
מנהל
אין לי תשובה ללא נתונים מרובים

הרושם שלי האינטואיטיבי, שאת סגורה יותר מידי ולא יודעת להתנהל עם שתייה כמו שצריך. היית צריכה לשתות לאט ולראות מה קורה.
בהתנהלות נכונה לא מגיעים למצב כזה של חנק במשך שעתיים.
הריר הוא מהקיבה ולא מהפה, והוא נגרם בגלל אכילה לא נכונה עם טבעת.

חבל שפותחים כל כך הרבה בבת אחת במיון. צריך למנוע את הפתיחות הגדולות האלה! זה מזמין צרות וחוסר איזון בהמשך.
מספיק היה לפתוח 1/2CC ואפילו רבע, אם ניסיון השתייה היה מצליח.
כדי שאסביר בפרוטרוט למה ואיך להתנהל, צריכים להתקשר אלי ולפרט את כל ההתנהלות. בדרך אחרת אני לא יכולה לעזור.

אחרי פתיחה לעולם אל תלכי לסגור למחרת. אין חיה כזו. זה להתחנן לצרות.
בעוד שבוע תסגרי רבע CC. ואז תעדכני, ונדע אם לסגור עוד.
אבל תעדכני בפרוטרוט, ולא בשיטה שלך - להגיע כל פעם שיש קטסטרופה, ולא לנדב מידע על כל הדרך וההתנהלות הכללית.

עדי1751

New member
לאופירה

קודם תודה. אני מתנהלת כ ר ג י ל. אוכלת מכל דבר אך בכמות קטנה .רק מפרידה בין שתיה לאכילה.הסתדרתי בסדר ב"ה עם סגירה של 8 עד אתמול ונראה לי שחתיכת בשר קשה אכן תקעה את העסק.
דרך אגב הרופא במיון שטוען שיש לו נסיון וידע רב עם טבעת אומר שניתן לחזור ולסגור אחרי פתיחה כבר אחרי שעה. האם ניתן לסמוך עליו ולסגור כבר היום חצי?

אופירA

New member
מנהל
ניתן לסמוך על רופאים

ניתן לסגור ולפתוח גם כל 5 דקות.
ניתן לפתוח גם יותר מ-1CC - גם 5CC בבת אחת, ואפילו לרוקן את כל הטבעת בבת אחת.
ניתן גם לנתח ולהוציא את הטבעת.
ואפילו ניתן לעשות שרוול, מעקף קיבה ותריסריון. אני בטוחה שלרופאים יש המון ניסיון וידע רב בניתוחים אלו.

הכל ניתן.

השאלה מה כדאי בכל מקרה ומקרה, ומה מלמד הניסיון.

אם חתיכת בשר היתה נתקעת באופן פתאומי, היית מרגישה זאת מיד, ולא אחרי כמה זמן, במהלך נסיעה.
אני לא יודעת מה זה כ ר ג י ל. יש הקאות? יש היתקעויות?
אם משהו נתקע ומרגישים את זה, צריך לשתות בזהירות, לאכול בייגלה שמיניות קטן, לשתות חם.

עדי1751

New member
עד היום ב"ה לא נתקע כלום

גם אתמול לא הרגשתי שום דבר תקוע. מה בכל זאת פשר מתקפת הרוק הנוראית? האם שמעת פעם על תופעה כזאת? האם ניתן למונעה?

עדי1751

New member
לא מדובר בריר ולא במערכת העיכול

מדובר על כמויות אדירות של רוק שנתקעו ולא עברו ויצאו כמו במזרקה בצורת פליטה. דבר שמשונה לי מאד. האם נתקלת בתופעה כזו מוזרה?

אופירA

New member
מנהל
את לא מתארת נכון את התופעה

מאיפה הגיע הרוק? איפה הוא נתקע?
הרוק הגיע מהקיבה. קיבה זו מערכת העיכול. זה נובע מבעיה בעיכול המזון בפאוצ'. בחלק העליון של הקיבה.
הלחץ בפאוצ' יצר פליטה לוושט והחוצה.
אני מכירה את זה, וזה מה שאמרתי.

למעלה