שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום לכולם,
אז מחר אמורה לעשות הזרעה רביעית.. (הזרעה שנייה עם גונאל, ראשונה הייתה על בסיס טבעי ושנייה עם איקקלומין). הרופא ראה ביום רביעי שני זקיקים 15/16 ועל פי גודלם אמר שביום שבת בערב להזריק אוביטרל ובראשון לעשות הזרעה, גם בשלישי בערב להגיע להזרעה(כי שני יוצא חג). הרופא הוא בעל שם ידוע בתחומו. כרגע בעייתנו עדיין לא כ"כ ברורה, המורפולוגיה 3% אך לאחר השבחה נתונים טובים כך שלא ברור מה קורה. אני אמנם שנתיים אחריי קיסרי אך הבדיקות ב"ה תקינות כולל צילום רחם. טרם עשיתי היסטרסקופיה,
האם כדאי? בכל מקרה שאלותיי הן כאלה:
1. האם הרופא לא מטעה אותי שהוא לא מבצי בדיקת דם במקביל? עד כה אף פעם לא שלחו לבדיקות דם רק לפי גודל זקיקים...
2. האם בערב חג עושים בדיקות דם? מכבי.
3. האם כדאי בכל זאת לעשות הזרעה נוספת בשלישי בערב או שכבר אין טעם.
מותשת לחלוטין!
תודה למשיבים.

misty10

New member
תשובות חלקיות (לצערי)

1. לא ברור לי... גם בפרטי הרופא שלי שולח לבדיקות דם ואולטראסאונד...
2. בערבי חג עושים בדיקות לאי.וי.אף ועוד כמה בדיקות דחופות בלבד, אבל צריך לבדוק באיזה מוקד (הם מתחילים לעבוד בשמונה).
3. הייתי הולכת עם הרופא... (כי לרוב נותנים אוביטרל ורק אחרי יום וחצי עושים הזרעה...)

ofirsegevp

New member
הזרעה

ערב טוב

בדרך כלל נהוג לבצע פרופיל הורמונלי (=בדיקת דם)

בת כמה את ? האם היו לידות בעבר ?

כן.ה..

עברתי לידה לפניי שנתיים קיסרי בשל חוסר התקדמות... פרופיל הורמונלי? עשיתי בעבר... צילום רחם תקין.
האם אתה מתכוון לבדיקות דם לזיהוי ביוץ? הרופא התעקש שאין צורך והראה לי שלאחר האוביטרל הזקיקים היו עדיין במקום כלומר לא היה ביוץ עדיין...
האם כדאי לעשות הזרעה גם מחר בערב? אוביטרל ניתן בשבת ב 21:00.
תודה :)

ofirsegevp

New member
לקראת הזרעה

לילה טוב

את אולי אחרי הזרעה.. בכל מקרה נהוג להצליב גם עם בדיקות דם
המוודאות ערכי פרוגסטרון, LH וכדומה...

בהצלחה רבה

תולית5

New member
היי

את בטח כבר אחרי ההזרעה...
בכל מקרה, נשמע ממש מוזר שהרופא לא שולח אותך למעקב בדיקות דם תוך כדי מעקב הזקיקים.... לי מאז ומתמיד עשו בדיקות דם (גם בהזרעות וגם בIVF) כדי לראות את הערכים של הביוץ (פרוגסטרון, אסטרדיול ו-LH), ותמיד אמרו לי גם לפי בדיקת הדם וגם לפי האולטרסאונד איזה מינון של זריקות לקחת ומתי לבוא להזרעה/החזרה.
&nbsp
בע"ה שלא תצטרכי עוד הזרעה ושזו תהיה המוצלחת והאחרונה...
אבל אם יהיה צורך, אולי שווה לבדוק על מעבר לרופא אחר? אולי גישה אחרת תהיה מוצלחת יותר?
&nbsp
המון בהצלחה!!!
&nbsp

למעלה