שאלה דחופה?

suzi35

New member
שאלה דחופה?

לפני כשנה וחצי הגעתי לביקור בארץ עם בני. בעלי נשאר בחו"ל ולא יכול היה להצטרף אלינו. טסתי מארה"ב טיסה מטישה והגעתי עייפה וחולה לביתה של חמותי לכמה ימים בלבד, שאחריהם תכננתי לבקר עוד כמה אנשים ומשם לנסוע למשפחתי באיזור אחר בארץ. ביום שישי של אותו שבוע (נחתתי ביום רביעי) חמותי כעסה עליי שלא הגעתי לארוחה בזמן (נרדמתי), התחילה לצרוח עליי ולהשפיל אותי וממש ירדה מתחת לחגורה. היא אמרה שהיא תתקשר לבן שלה, בעלי ואיימה שהיחסים בינינו גמורים והשבר הוא גדול. כל זה היה ליד הילד אז בן 4 שלא ידה את נפשו מרוב זעזוע. מאז אני מרגישה שאני לא מסוגלת להתקרב לאשה הזאת, יש לציין שאף פעם לא היו חיכוכים בינינו לא על בסיס של כסף ולא על שום בסיס. היא ביקרה אצלי גם בארץ וגם בחו"ל פעמים רבות ותמיד יצאה מחייכת ומרוצה. היינו חברות טובות!. מאז דיברתי אתה פעם אחת והיא מצידה ציינה לבעלי שהסיפור הזה הסתיים ואנחנו שוב משפחה. אני מרגישה שהיא לא התנצלה בפניי על מה שקרה ואני לא מסוגלת נפשית לארח אותה או להתארח אצלה ואפילו לראות אותה לשעה מבלי להגיד לה כמה היא פגעה בי. מה לעשות?? בכל זאת יש נכד.

amitmom

New member
סוזי, אני הייתי דורשת התנצלות.

מוכר לי הקטע של חוסר ההתחשבות בבן אדם שעבר טיסה מארוכה. גם אני עברתי טיסה של 16 שעות לבדי עם הילדה. הגעתי לארץ, חולה, חום גבוה, הרעלת קיבה, עיפות נוראה וילדה עצבנית. ומה הגברת חמותי רצתה שאני אתיצב אצלה.חס וחלילה שהיא לא תזיז את עצמה אלי. לא היה מובן לה שאני על סף התמוטטות. שלא נדבר שממש פחדתי לצאת מהבית כי האסלה היתה מחוברת אלי. אפילו לרדת לסיבוב על הילדה בגן המשחקים שזה מטר מהבית של ההורים שלי לא היית מסוגלת וחזרתי בריצת אמוק לשירותים. הגברת התעצבנה עלי, טילפנה לבעלי וקיטרה לו על כמה שאני לא בסדר. כמובן שאחרי שגיליתי את זה שהיא טילפנה התפרצתי עליה. אני שונאת את הגישה הילדותית שלה שאם לא עושים מה שהיא רוצה היא ישר רצה לספר (ממש מפחידה אותי) ודבר שני איפה ההתחשבות, אני רוצה לראות אותה עוברת טיסה מרגיזה כזאת לבד, מקיאה את נשמתה, רצה לשרותים כל 2 דקות ועוד משעשעת את הילדה. לדרוש התנצלות ומיד! אני לא חושבת שיש נכד זו סיבה לכופף את עצמך. נראה לי שהילד יותר נבהל ונפגע ממך וחבל לי עליו. הרבה חיבוקים.

בולי27

New member
איזה חוצפנית ומגעילה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מה שהכי "יפה" זה שהיא חושבת שמותר לה להגיד כל דבר ואם היא מחליטה אח"כ שזה עבר אז זה עבר! אם זה היה הפוך? אם את היית מתפוצצת עליה? את חושבת שאם היית אומרת טוב זה עבר, אז היא היתה מעבירה את זה??? לא לוותר בלי התנצלות, וגם הסבר לילד!!! (אם הוא אכן כבר מבין)

הגנובה

New member
../images/Emo5.gifממש להקיא עליה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

האישה חוצפנית ממדרגה ראשונה
אסור לך לתת לה לדבר אלייך בצורה כזו
אסור לך לתת לה להשפיל אותך
הדבר חמור פי כמה וכמה מונים מכיוון שהיא עשתה זאת ליד הילד
את צריכה לאמר לך חד משמעית שהיא לא יכולה לדבר אלייך בצורה גועלית כזאת, לא כשאת לבד ועל אחת כמה וכמה לא כשהילד לידך
לגבי הילד... ההסבר היה צריך להנתן לו מיד כשזה קרה... אח"כ זה קצת מאוחר... - בכל מקרה... כשנתקלים בסיטואציה כזו... ברגע שהיא מתחילה לצרוח ולפתוח את הג´ורה - לוקחים את הילד, עושים אחורה פנה והולכים משם
לגבי החזרה לביתה - אם את חושבת שאין לך מה לעשות שם כל עוד לא קיבלת התנצלות או כל עוד הדבר לא נשכח... אין טעם ללכת... בטח לא בשביל הילד! ילדים הם חכמים יותר ממה שהמבוגרים נותנים להם קרדיט
הוא יבין
- ואם הגברת רוצה לראות את בנך
היא צריכה בראש ובראשונה לכבד אותך
אני כותבת בחריפות כזאת מכיוון שעברתי השפלות כאלה שוב ושוב וכל פעם סלחתי והלכתי אליה לקבל עוד מנה שנים רבות
היום החלטתי שאין מצב בו אני אתן למישהו להשפיל אותי בטח ובטח לא למכשפה כזאת שניזונה ומתעצמת מזה
המון בהצלחה

suzi35

New member
תודה על התגובות המקסימות!

הבעיה היתה שהיא "התפוצצה עליי" כשהייתי אצלה ביום שישי והיא שומרת שבת, כך שהייתי צריכה לספוג הכל עד מוצ"ש ואז מצאתי את האוטובוס הראשון וממש נמלטתי משם הייתי עם שתי מזוודות ענקיות וילד קטן ומבולבל, לדעתי היא לא קולטת מה שהיא עשתה ובנוסף לכל הצרות גם בעלי לא קלט עד כמה זה היה חמור. מאז לא שוחחתי אתה, כבר עברו שנה וחצי מהאירוע, אבל לפני מספר חודשים בעלי נסע לבקר בארץ והייתי צריכה לדעת אם הוא הגיע בשלום, אז שוחחתי עמה קצרות וניסית להיות חביבה, יש לציין שהיא לא התחברה לחביבות שלי והיתה מסוייגת. מאז היא גם פגשה את ההורים שלי שהזמינו אותה באדיבות לארוחה עם בעלי כמובן, כך שאני מבחינתי עשיתי הכל חוץ מלקבל את המילים "אני מתנצלת" וזה כל כך חסר

bertap

New member
בלי התנצלות מצידה אין לך מה לעשות

שם ההפסד כולו שלה תני לה להתבשל במיץ של עצמה , ולך חיבוק ושמרי על עצמך. ותאמצי את פתגם אם אין אני לי מי לי

ציפי ג

New member
הלוואי והייתי יודעת

גם אני באותה סיטואציה אצלי זה נמשך כשלוש שנים, ואני לא מוצאת בעצמי את היכולת למחול.

הגנובה

New member
כשאת נכנסת להוספת תגובה

מצד שמאל לנושא יש שורה: "סמיילים וסימנים לנושא" - בלחיצה עליה מופיעים כל הסימנים שאפשר להכניס לנושא. כשאת נכנסת לתוכן ההודעה יש שורה מתחת לתוכן הנקראת סמיילים וסימנים לתוכן ההודעה - לחיצה על שורה זו מאפשרת לך להכניס סימנים שונים לתוכן ההודעה. בהצלחה

למעלה