שאלה דחופה!!!

babyblue 1

New member
שאלה דחופה!!!

אז ככה, היום קמתי בבוקר ופתאום גיליתי שדג תוכי אחד שלי שוכב מת על הקרקעית של האקווריום, הדג נמצא אצלינו כבר 3 שנים מאז שהוא היה ממש קטן ועכשיו הוא נהיה ממש גדול, חוץ ממנו יש באקווריום עוד 7 תוכים, 2 מונואים, תכשיט, 2 אמנון פה אש וצלופח, אתמול כשהאכלתי אותם כולם אכלו וגם הדג הזה אכל והכל היה בסדר, אני לא מבינה ממה הוא יכל למות, הוא היה אני חושבת הדג הכי גדול מכולם ולא היו עליו סימני מחלה ואתמול הוא היה בסדר!!! אני ממש לא מבינה מה קרה?!?? למישהו יש רעיון??? יכול להיות שזה מזיקנה?? אני לא יודעת כמה דגים כאלה חיים, אבל כשקנינו אותם נאמר לנו שתוכים חיים המון זמן.. למישהו יש רעיון?!? אני מנסה להבין כדי למנוע מוות של דגים אחרים.. שאלה נוספת היא : הדגם שלי די גדולים (כולם כבר 3 שנים אצלינו) האם אני יכולה להכניס עכשיו דג תוכי קטן חדש?? הם לא יציקו לו עד מוות??! אני אוהבת את הדגים האלה, במיוחד התוכים הם כאלה חמודים, ממש התבאסתי שהוא מת...):

Suikun

New member
-

יכולות להיות אלף סיבות למוות דגים. יש לך המון דגים, ייתכן והוא מת מצפיפות או שהתקיפו אותו מה גודל האקווריום ומה נפח המים?

babyblue 1

New member
זה אקווריום של מטר

לא נראה לי שזה מצפיפות, הבחנתי שהיה לו מצח גדול יותר מלשאר התוכים, יכול להיות שיש קשר למוות שלו??

Suikun

New member
לא יודע,

אבל אקווריום מטר בשביל כל כך הרבה דגים זה פשוט התעללות ניתן לגדל אולי שני תוכים באקווריום של מטר לך יש שבעה זה המון תוציאי חלק, הם רק סובלים.

babyblue 1

New member
2 תוכים??

מה אתה מבלבל את השכל?? בחיים שלי לא שמעתי דבר כזה!!

Suikun

New member
-

שלושה לכל היותר. הם יכולים בקלות לעבור את גודל ה20 סנטימטר וכמו שאר הציקלידים- הם טריטוריאלים וזקוקים להמון מרחב אם את רוצה שהם יחיו חיים טובים ויהנו מהם- הם צריכים מקום באקווריום, ככה זה ציקלידים. אם את נהנת מהשביעיה שלך- ראי זאת כבלבול בשכל.

למעלה