שאלה דחופה!!!

שאלה דחופה!!!

איך אפשר לקרוא למשפך של המקלחת - נו זה שנקרא בלשון המונית "דוש"? אני לא אתקלח עד שימצא פיתרון!

זַלְטָף? (נזל, טפה), מַשְׁטֵף?(שטפ)

אגב, המילה 'מזלף' נראית לי לא מתאימה אף לכלי שמשקה את הגינה. הביטוי "גשם זלעפות" מכוון למשהו רע ומזיק, ומופיע גם "רוח זלעפות"- כך שקשור אולי לשילוב של נ.ז.ל עם ז.ע.פ

זלטף לא מוצא חן בעיני אבל משטף די

זלטף נשמע כמו טפטוף, ואצלי מהדוש יוצא זרם איתנים. משטף חמוד אבל מזכיר משת"פ.

../images/Emo45.gif מקלחת נעימה! (אגב, אפשר לנקד)

ראיתי שהשתמשת באותיות לטיניות במקום ניקוד- בשביל לנקד צריך: א. CAPS LOCK דולק ב. לעמוד אחרי האות שברצונינו לנקד ג.1. אם זו שי"ן - ללחוץ shift 9 בשביל שי"ן שמאלית או shift 0 בשביל ימנית. 2. אם יש שורוק בוא"ו או מפיק בה"א או דגש- ללחוץ + shift (שיפט ופלוס יחד) 3. בשביל ניקוד תנועה: ~ shift בשביל שווא (הסימן הזה נמצא משמאל לסיפרה 1 בסידרה העליונה) shift 1 בשביל חטף סגול shift 2 בשביל חטף פתח shift 3 בשביל חטף קמץ shift 4 בשביל חיריק shift 5 בשביל צירה shift 6 בשביל סגול shift 7 בשביל פתח shift 8 בשביל קמץ הערה חשובה: יש סימנים שבאים לפני סימנים אחרים. למשל אם תעשי קודם שווא ואחר כך דגש- זה גורם לו להוסיף רווח ובאמצע שלו לשים דגש. חשוב להקפיד על הסדר של הסימנים, לפי סדר הסעיפים לעיל.

תּוֹדָה רָבָּה מְלָפֵפוֹן

אתה המלפפון הנבון בזמן הנכון!
הודעתך נתלתה אחר כבוד על הקיר ליד מחשבי. ועכשיו נותר לי רק להזכר בכללי הניקוד...

YAYA15

New member
אולי....

משפריצ-זרם קשה להיגוי זה נכון אבל קולע לא? אולי בעצם משפריצווטר שזה שילוב עברי-אנגלי קל כמו המילה ונטילטור שזה שילוב של וונט כלומר איוורור ו"לטור" שזה כידוע קיצור לאינסטלטור... ואם עדין לא הבנת - סבב לילה עליך למשך שבוע

גנגי

New member
המממ... מה זה הריח הזה?...../images/Emo4.gif

ומה מברכין על המים היוצאין מן הדוש/טוש? לא "המוציא מים מן הדוש/טוש"? אם כך, למה לא לקרוא לו פשוט "המוציא" ולהיפטר מהריח? יאללה, תרנגולת, התפשטת כבר, אז היידה למקלחת!

גנגי

New member
טוב, אני חושבת שלא אחזור היום הנה..

תודיעי לי בבקשה כשאחת המילים שהציעו/יציעו תמצא חן בעינייך. עד אז אשתדל לפתח תתרנות.

מוגג

New member
עבד עליו קלח

מה עם מקלֵחַ? (אוטומטי). משטף גם נראה לי מתאים. ואולי, כמחווה לדני ושטקליס שורום-זורום ? יאללה רוצי לקלוח מתחת לשורוםזורום, שירי וזמזמי זמרי ושרשרי רחצי והזכי שיר עם נקיא..

שורום זורום

המקלח התייפח דני זרם לא פותח המשטף גם הצטרף ואפו דולף - זולף השפופרת ממררת דני לא הרטיב אף זרת אוי! אבוי! גנח הדוש למה דני עוד לבוש? ורק תרנגולת הסירה החרם עמדה וצחקה תחת המפזרם!

למעלה