שאלה דחופה

לישח

New member
שאלה דחופה

ביום רביעי האחרון הייתי בבדיקה אצל רופאת נשים, אני חיה בחו"ל ופה לא נהוג לערוך אולטרה סאונד בבדיקה הראשונה, אבל מאחר שרופאה מכירה אותי וידעה שהלחץ היא עשתה לי, היא לא ראתה עובר, ולכן אמרה לי שיש אפשרות שהעובר לא מתפתח, ושלחה אותי לבדיקת דם, לבדיקת רמת ההורמונים. ביום שישי האחרון הייתי שוב באולטרה סאונד, למרות שהוחלט לעשות שתי בדיקות דם, אחרי שהראשונה יצא תקינה ורמת ההורמונים היתה גבוה מאוד, הוחלט לא לעשות עוד בדיקת דם, אלה לשלוח אותי לאולטרה סאונד אצל טכנאי מומחה. הטכנאי ראה רחם בשבוע שישי, ויש גם שיליה. אבל הרופאה שלי לא נשמעה אופטימית, וגם אני כמובן לא אופטימית בכלל. אמרו לי לבוא שוב ביום שישי הבא לעוד אולטרה סאונד. הוסת האחרונה שלי היתה ב-19 למרץ, אז לפי החישוב של הוסת אני צריכה להיות בשבוע שמיני בערך. יכול להיות שיש לי הריון מדומה?

הריון

זה לא הריון מדומה. זה יכול להיות הריון צעיר יותר (ביוץ מאוחר יותר) או הריון לא תקין. אני ממליץ לחזור על הבדיקה עוס מספר ימים. ישנם גם נתונים אחרים שחשובים להבדיל בין הריון צעיר והריון לא תקין שכמו שק חלמון וסדירות שק ההריון.

לישח

New member
הצלחת להרגיע אותי טיפה טיפה

תודה לאל שזה לא מדומה. ביום שישי הקרוב יש לי אוטלרה סאונד נוסף, מאחר ואני במידה זרה, קצת קשה לי להתבטאות בשאלות ספציפיות שהמילים שלהם הם לא יום יומיות. יכול להיות שהביוץ הוא מאוחר כל כך??? אולי חשוב לציין שבשתי ההריונות הקודמים שלי, לא היה לי תאריך וסת מדויק ואולי בגלל זה הכל הלך חלק יותר. באולטרה סאונד האחרון שהיה לי, הטכנאי אמר יש שיליה גדולה, אפילו אם אני לא טועה הוא התכוון שהיא גדולה קצת יותר ממה שהיא צריכה להיות?! מה זאת אומרת שק חלמון? סדיורת שק הריון? תודה רבה על העזרה

שק החלמון

שק החלמון הינו איבר המופיע בתוך שק ההריון, ונעלם לאחר מכן, כמו החלמון בעופות.

לישח

New member
אז צריך לראות את זה באולטרה סאונד?

מה אני אמורה לראות באולטרה סאונד הקרוב כדי לדעת שהדברים תקינים או מאידך לא תקינים?

לישח

New member
היינו בבדיקה

ביום שישי האחרון שוב היינו בבדיקה, נאמר לנו שאני בשבוע שש וחמישה ימים, הכל נראה תקין, מלבד זה שדופק העובר חלש מהדופק שלי, כמובן שלא צריך שוב להגיד שההריון בשלב מוקדם מאוד. מה לדעתך המצב? במידה ותרצה דברים ספציפיים מהבדיקה יש לי העתק ואני יכולה לשלוח לך. הייתי רוצה את דעתך, אני טסה ביום חמישי הקרוב לישראל, טיסה ארוכה מאוד, שבהריון קודם עברתי בשלב מוקדם יותר, האם הפעם יש לי צורך לדאוג? תודה

למעלה