שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום ד"ר ברק, בני בן השלוש וחצי חלה לפני כשבועיים במחלת הנשיקה וביחד עם זה גם בסטרפטוקוקוס A למחלת הנשיקה הוא לא קיבל טיפול רק מנוחה ולא ללכת לגן שלא יקבל מכה בבטן בגלל הגדלת הטחול והכבד. לסטרפ הוא קיבל אנטיביוטיקה ראפאפן 250 שלוש פעמים ביום לעשרה ימים ולהוריד חום. היום ראינו את הרופא שוב לאחר עשרה ימים של האנטיביוטיקה הוא בדק אותו ואמר לי שהוא יכול ללכת לגן כי הטחול והכבד חזרו לגודלם רק שבלוטת הלימפה יקח לה עוד הרבה זמן לרדת ולחזור לעצמה. שאלותי הם: 1. האם חולים רק פעם אחת בחיים במחלת הנשיקה? 2. כמה זמן אצל ילדים מחלימים מהמחלה הזאת? 3. האם אפשר אחרי שהטחול והכבד יורדים וחוזרים לגודלם הרגיל להתנהג רגיל ולשלוח את הילד לגן? 4. האם הוא יכול ללכת לים ולבריכה עכשיו בתקופה הזאת איך אני יודעת שהמחלה כבר לא נמצאת אצלו? 5. האם כשנידבקים בסטרפ A אפשר שזה יחזור שוב והוא יחלה בזה שוב? 6. כמה מחלת הנשיקה מדבקת ואיך? האם זה מדביק תינוקות בני חודשים? כי יש לי בבית תאומות בנות חודשים איך לתת לילד להתנהג לידם? תודה רבה מראש על התשובה לשאלה הארוכה.

מחלת הנשיקה

1. חולים במחלת הנשיקה רק פעם אחת בחיים אך לא תמיד מתפתרים מהוירוס לצמיתות.גם אם הוירוס עדיין קיימ ומופיע בהפרשות הפה מדי פעם אין הדבר מפריע כלל, יש רק בכך יכולת להדבק אחרים.2. המחלה עלולה להמשך מספר שבועות, לעיתים רחוקות גם חודשים. הסימנים החריפים חולפים תוך שבועים , לפעמים נשאר מצב של עיפות, חולשה וחוסר תאבון גם בשבועות שלאחר מכן.3.אפשר בהחלט לשלוח את הילד לגן. המנעות מומלצת בעיקר מפעילות ספורטיבית אינטנסיבית. 4. היתי מציעה להמתין עוד 1-2 שבועות עד לבריכה, וזה ממספר סיבות: עדיין חשיפה לבריכה ולשמש מעייפת למדי, הילד עדיין מדבק.אין דרך לדעת בביטחון מתי המחלה עברה. כמו בכל מחלה, (דוגמא בשפעת) הילד הבריא כאשר הואד מרגיש טוב מספיק כדי לשחק, והתנהגותו היא כקודם למחלה.5. הזיהים עם סטרפטוקוקוס בהחלט יכול לחזור , הזיהום בחידק זה אינו מקנה חיסון לחיים.6. מחלת הנשיקה מדבקת דרך מגע הדוק עם הפרשות הפה והאף (נשיקות, שימוש משותף באותם כלים וכולי). תינוקות בני חודשיים מוגנים עדיין ע"י הנוגדנים שקיבלו מאם דרך השליה, זאת בהנחה שהאם עברה את המחלה ( כ90% מהמבוגרים עברו את המחלה במשך ילדותם גם אם הם לא מדעים לכך). דר' מילה ברק

למעלה