שאלה דחופה

שאלה דחופה

שלום, בנותי התאומות בנות ארבע חודשים ושלושה שבועות הן חוסנו אתמול בטיפת חלב לחיסון השלישי שזה אמור להיות חיסון המחומש + טיפות פוליו. כשאחות טיפת חלב באה לחסן אותן היא אמרה לי שהיא מחסנת אותם בחיסון מרובע + טיפות פוליו שזה אותו הדבר כמו המחומש רק שאין בפנים את זריקת הפוליו כי הן מקבלות כבר את הטיפות בפה שאלתי אותה עם כך זה צריך להיות היא אמרה לי שכן שהן לא צריכות פעמיים את הפוליו גם בפה וגם בחיסון. אני קצת חוששת כי את בני הבכור לא חיסנתי בטיפת חלב אז בזמנו קניתי את חיסון המחומש בלי תופעות הלוואי והלכתי להזריק את זה בקופת חולים ורק את טיפות הפוליו חזרתי לטיפת החלב לתת לו לכן אני לא יודעת מה הן צריכות לקבל בדיוק ואיזה חיסון והאם זה בסדר שהיא נתנה להן את החיסון הזה ולא את החיסון המחומש שיש בו גם את הפוליו בזריקה. והשאלה השניה שלי שאחת מהבנות קצת התקררה לי היא סתומה באף ומחרחרת אני עושה לה אדים חמים ושמה לה טיפות מלח באף אין לה חום האם יש צורך לעשות עוד משהו כדי להקל עליה את הצינון או לקחת אותה במצב הזה לרופא? בני בן הארבע חלה בצינון ויראלי לפי מה שהרופא אמר ואני חושבת שהיא נדבקה מימנו אצלו זה התבטא בחום עם קצת אדמומיות בגרון וכמובן נוזלת הוא קיבל סירופ פרופיטן אני חושבת שהיא רק מנוזלת וזה יורד לה אחורה לגרון היא בת כמעט חמישה חודשים אני יודעת שבדר"כ לא נותנים בגיל הזה כלום להקלה לכן כל עוד אין לה חום לא ניגשתי איתה לרופא האם יש לך הצעה לתת לי מה עוד לעשות בשבילה? מודה לך על התשובות מראש

חיסון מורבע

הסיפור שלך די מוזר. למיטב ידיעתי משרד הבריאות לא מחיב מתן פוליו בזריקה בגיל 4 ח', כך שעד לפני שנתיים כאשר החיסון המחומש הוכנס לטיפות חלב, תינוקות היו מקבלים בגיל 4 חודשים את החיסון המשולש + חיסון נפרד נגד דלקת כרום המוח + פוליו דרך הפה. אותם ילדים שהוריהם רכשו את המחומש היו מקבלים בזריקה גם את הפולי. היום זה המצב לגבי כולם, כולם מקבלים את המחומש גם בגיל 4 ח', שוב, למרות שאין חובה לגבי הפוליו בזריקה. לא ידוע לי שישנו חיסון מרובע בטיפות חלב, או שחל שינוי של הוראות משרד הבריאות. בכל אופן אין זאת טעות אי מתן פולי בזריקה בגיל 4 ח'. לגבי הצטננות והנזלת, יש מעט מאוד דברים שניתן לעשות בגיל זה, אותן את כבר עושה . הזמן ירפא אותה יותר טוב מכל תרופה. דר' מילה ברק

תיקון השאלה

שאלתי הייתה מופנת לגבי החיסון השלישי של גיל שישה חודשים שבמקום חיסון מחומש הן קיבלו חיסון מרובע + טיפות פוליו שלטענת האחות בטיפת חלב בחיסון הזה נותנים את החיסון בלי חומר הפוליו בפנים והן מקבלות את זה בטיפות בפה שאלתי הייתה העם זה בסדר? לגבי ההצטננות זה החמיר לדלקת באוזן הייתי אצל הרופא והיא מקבלת אנטיביוטיקה מוקסיפן 3CC שלוש פעמים ביום + טיפות אוזנים שלוש פעמים ביום ואני פותחת לה את האף. האם מותר כבר בגיל ארבע חודשים ושלושה שבועות לקבל כבר אנטיביוטיקה האם החיסון של הגוף שלהם לא נחלש בגלל זה? הבעיה שהתאומה השניה כבר מתחילה גם לנזול מהאף האם בגיל הזה כל פעם שהן יצטננו אז יהיה להם בעיות אוזנים. בני בן הארבע בגלל שהוא היה הבכור בבית לא היה חולה עד גיל שנה לכן אני לא נתקלתי בזה לפני כן בגיל כל כך מוקדם. האם הן לא מחוסנות להצטננויות הללו בגיל מוקדם כזה כי הן לא הולכות למעון הן בבית איתי. והאם כל פעם שבני יהיה חולה הן גם ידבקו כי זה כמו אפקט דומינו הוא מתחיל והן נדבקות וכך כל הבית. האם כשהוא ילך לגן ולא יחלה הוא יכול להעביר להן מחלות שהוא חסין אליהם. שאלתי את הרופא לגבי חיסון הבנות בגיל חצי שנה בהתחלת אוקטובר לשפעת והוא אמר לי שזה מוקדם ולא כדאי. מה את אומרת. האם במשקל של 7.600 ק"ג אני יכולה לתת במקום 4CC אקמולי את נר האקמולי האם יש מינון מסוים לגיל הזה כי הן מקיאות את האקמול שאני נותנת להם בפה. תודה על התשובה לשאלה הארוכה שלי.

למעלה