שאלה דחופה

REVITALY1

New member
שאלה דחופה

אני בשבוע תשיעי להריון (מחזור אחרון התחיל ב-3-8-04, מחזור סדיר של 31-2 ימים מזה כ-6 חודשים לפני ההריון+6-7-ימי דימום ) ונמצאת בטיול במזרח כרגע. עקב כאבי בטן קלים מזה מספר ימים פניתי לבי"ח מקומי ונעשתה לי בדיקת US אבדומינאלית וואגינאלית. בבדיקה גודל עובר 9.1 מ"מ ולא נראה דופק עוברי. הרופאה שעשתה את האולטראסאונד וגם הגיניקולוג אמרו שמדובר כנראה במוות עוברי תוך רחמי. לא היו לי כל דימומים במהלך ההריון. עד כמה קביעה זו מהימנה? האם קיימת סבירות שיש טעות בפיענוח/רמה נמוכה של מקצויעות ב-US? ההמלצה שלהם היתה לחזור על הבדיקה בעוד כשבוע - האם עלי לחזור לארץ?

לרויטל

קשה לי לדעת ולחוות דעה על מקצעיות הבדיקה, ואני אפילו לא יודע באיזה מזרח את נמצאת (מה גם שלא ישנה עי אני לא ביקרתי ביחידות אולטראסאונד במזרח ואיני מכיר מבחינה מקצועית את האנשים שביצעו לך את הבדיקה). בבדיקת אולטראסאונד תמיד יכולה להיות טעות. אני לא הייתי עושה דבר. ניתן לחזור על הבדיקה עוד שבוע. אני לא בטוח שאת צריכה לחזור, אך שוב, אם ההריון לא תקין ויתחיל דימום שידרוש גרדה - אז כדאי לך לבדוק קודם היטב איפה את נמצאת ומה רמת הרפואה והסניטציה במקום. אם היית באחת ממדינות המערב - הדבר היה לדעתי יותר פשוט.

למעלה