שאלה דחופה...

שאלה דחופה...

היי, רציתי לדעת האם ניתן לשלול או לאבחן טרשת נפוצה ע"פ בדיקת mri עם וללא חומר "גדוליניום" אשמח לקבל תשובה יום נפלא לכולם
 
תגובה

בדיקת MRI הינה מאד משמעותית לאחון ט"נ. כאשר היא תקינה הן במוח ובחוט השידרה אזי הסיכוי לאבחנה הנ"ל נמוך. יש חשיבות גם לסוג הסימפטומים שהביאו לביצוע בדיקת ה- MRI ובשקלול עם ממצאי הבדיקה ניתן לפעמים אף לשלול ט"נ.
 
ראשית, תודה....

...אבל נכון לעכשיו קיבלתי תוצאות תקינות של הבדיקה,האם עליי לבקש MRI של עמוד השידרה?אשמח לקבל תשובה שבוע טוב.
 
לא הבנתי?

היי, מז"א לגבי המקרה שלי? אני חסרת אונים כי הנוירולוג שלי (השלישי) אחרי תוצאות הבדיקה,החליט שעלי לפנות לייעוץ פסיכיאטרי וכולם סביבי תומכים בכך מה עליי לעשות בנתיים אני חצי שנה ככה, ומצבי מדרדר. האם יכול להיות מצב שיהיה מאוחר מידי בשלב המחלה,ז"א שלא יוכלו לעזור לי? אשמח לקבל תגובתך..
 

m י כ ל

New member
אני חושבת שד"ר קרני התכוון לומר

שהנוירולוג שלך היה שולח אותך ל-MRI עמוד שידרה, אם היה מוצא בבדיקה שלו ממצאים שמרמזים על צורך לבדוק את עמוד השידרה. מאחר והוא לא שלח אותך לבדיקת MRI של עמוד השידרה, כנראה שאין ממצאים כאלה בבדיקה נוירולוגית בשילוב עם התלונות שלך.
 
תגובה

התכוונתי , בדומה לתגובת מיכל, שהצורך להוסיף בדיקות כמו MRI עמוד שדרה עשוי לנבוע משיקול קליני של הנוירולוג המטפל לאור ההיסטוריה הרפואית שלך ממצאי בדיקתו. במיקרים רבים אין צורך בבדיקה זו לאחר ברור כמו שעברת.
 
למעלה