שאלה דחופה

sssssהאחת

New member
שאלה דחופה

אני אם חד הורית +2 ילדים עקרת בית סובלת מאגרופוביה והתקפי פאניקה אני חותמת הבטחת הכנסה פעם בחודש הגשתי בקשה לנכות כללית והייתי בועדה הבאתי אישורים מהפסיכיאטר שאצלו אני מטופלת שנתיים .הפסכיאטר בועדה הכיר באגרופוביה ובהתקפי פאניקה וקבעו לי 30 אחוז נכות והמליצו על שיקום אני בחורה שלא יוצאת כלל מהבית איך יתכן שאוכל ללכת לקורס או משהו דומה כשאיני יכולה להיות עם אנשים ואיני עולה באוטובוסים האם מותר להם לשךוח ומה אני אמורה לעשות במצב כזה אנא עיזרו לי

בוקר טוב.נושא הפרעות החרדה לצערי

לא זוכות למענה הולם מבחינת הביטוח הלאומי.אני קיבלתי 25% על אגורפוביה. לדעתי האישית כמו שידוע לך,חשיפות הן הפיתרון היחידי לנושא האגורפוביה,מה שיכול להביא שיפור למצבך האישי והמשפחתי. מה שאת יכולה לנסות,זה להגיש ערעור ולהגיע לוועדה עם הרופא שמטפל בך,אולי זה ישנה משהו.

לדאבוני לא הגעת לסף הנכות הרפואית

המזכה בבדיקת אי-כושר לצורך תביעת נכות כללית. ראי שאלה נפוצה בעניין זה. מה שעליך לבדוק ראשית לכל, האם אכן הצגת לועדה הרפואית את מלוא התמונה? לעיתים אנשים מתרכזים כל כך בליקוי בריאותי שמציק להם, עד שהם שוכחים שיש להם ליקוים נוספים, שגם הם מזכים באחוזי נכות. כיוון שקבעו לך 30% עבור ליקוי אחד, כדי שתגיעי לסף המזכה בבדיקת אי כושר את זקוקה ל-15% נכות בעד ליקוי נוסף כדי לעבור את סף ה- 40% (החישוב הוא משוקלל).

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

בוועדה קיבלו מסמך רפואי מהפסכיאטר שאני סובלת מכל הדברים האלה השאלה שלי אם פסכיאטר מהוועדה הכיר באגרופוביה ובהתקפי פאניקה בדיוק כמו הפסכיאטר שמטפל בי אייך הוא יכול להציע לבן אדם אם תסמינים כאלה להיות בקורסים או כדומה הרי אם הייתי מסוגלת לצאת ללא ליוי מהבית הייתי עובדת ולא הייתי זקוקה להם מה את חושבת שעליי לעשות ?

הבנתי את האבסורד

ובכל זאת, הדרישה בחוק היא לעבור סף נכות רפואית לפני שנבדקת שאלת כושר ההשתכרות...

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

השאלנ שלי אם ארער האם יעלו לי האם יש לי סיכוי להעלות את האחוזים?

יש מקום לשקול ערר

אבל אם את עושה זאת, הרי שאני ממליץ בחום שלא לגשת לועדת הערר, כפי שניגשת לועדה הרפואית מדרג ראשון. הפעם, עליך לתמוך את טענותיך במסמכים מפורטים מרופאים מומחים המעידים על השפעתו המכרעת של הליקוי על חייך. כמו כן, כפי שכתבתי, אם יש לך ליקויים בריאותיים נוספים, יש להביא תיעוד גם על אלה בפני הועדה.

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

האם שני ליקויים יכולים להכלל כאחד.הליקויים הם אגרופוביה והתקפי פאניקה הרי אלה שני ליקויים שונים ואצלי בוועדה הם מופיעים כאחד האם עליי לבקש שיפרידו בינהם? ועד שאלה מאז החרדות אני סובלת כל הזמן מסחרחורות וכאבי ראש האם להביא להם גם מרופאת משפחה אישור לגביי זה?

נכות נפשית - קביעת דרגת נכות

התשובה היא: כן. תקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), אשר המבחנים בהן משמשים גם לקביעת דרגת נכות לצורך נכות כללית (בשינויים קלים), אינם מתייחסים למחלות הנפש באופן פרטני, כל מחלה בפני עצמה. ההתייחסות היא כוללנית, לאור שני פרמטרים: השפעת המחלה הנפשית על ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה. לכן, קיימים רק שני סעיפים במבחנים שלאורם קובעים נכות לכל מגוון מחלות הנפש והתופעות הפסיכונוירוטיות, הנה הם: 33. הפרעות פסיכוטיות Psychotic Disorders בתגובות סכיזופרניות מכל הסוגים, פסיכוזות אפקטיביות ותסמונות מוחיות, חריפות או כרוניות עם תגובות פסיכוטיות, ייקבעו אחוזי הנכות כלהלן: א. מצבי remissio שלמה או מצבי remissio המלווים סימנים בלתי-ניכרים של חוסר-התאמה, ישנה הגבלה של כושר העבודה ו-adaptio סוציאלית. 10% ב. מצבי remissio המלווים סימנים קלים של אי-התאמה סוציאלית, ישנה הגבלה של כושר העבודה 20% ג. מצבי remissio המלווים סימנים בינוניים של אי-התאמה סוציאלית, ישנה הגבלה של כושר העבודה 30% ד. מצבי remissio חלקית המלווים סימנים ניכרים של אי-התאמה סוציאלית, ישנה הגבלה של כושר העבודה 50% ה. סימנים אופיניים של הגבלה קשה בהתאמה סוציאלית ובכושר עבודה 70% ו. חוסר מוחלט של התאמה סוציאלית, אי-כושר-עבודה מוחלט, זקוק לאשפוז במוסד או להשגחה מתמדת 100% 34. הפרעות פסיכונוירוטיות א. ישנם סימנים קלים אך אין הפרעות בהתאמה הסוציאלית, כושר העבודה לא מוגבל 0% ב. ישנם סימנים אוביקטיביים וסוביקטיביים המגבילים באופן בינוני את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה 10% ג. ישנם סימנים אוביקטיביים וסוביקטיביים המגבילים באופן בולט את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה 20% ד. ישנם סימנים קליניים ברורים המגביליםבאופן ניכר את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה 30% ה. ישנם סימנים קליניים מובהקים וקבועים שאין בהם הפסקות המגבילות את ההתאמה הסוציאלית ואת כושר העבודה באופן ניכר 50% ו. מקרים קשים הגובלים ודומים למצבים פסיכוטיים והמלווים בחוסר-התאמה סוציאלית 70% ז. מקרים חמורים הגובלים ודומים למצבים פסיכוטיים והמלווים בחוסר מוחלט של התאמה סוציאלית במשך שנים רבות 100% אלה הם המבחנים המשמשים לקביעת דרגת נכות לכל מחלות הנפש. כאבי ראש כרוניים בהחלט עשויים להתבטא בנכות. יש לברר זאת אצל רופא מומחה לדבר ולהביא תיעוד מתאים לידיעת הועדה.

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

שלום לך היום הייתי אצל הפסכיאטר והוסיפו לי כדור שמיועד למצבים פסיכוטיים מה זה אומר מבחינתי בביטוח הלאומי? וזה חוץ מהכדורים שאני מקבלת שהם נוגדי חרדה בתודה מראש

זה לא אומר כלום...

קראי את המבחנים ותראי שלא הטיפול הוא שקובע את דרגת נכותך, אלא רמת התפקוד.

sssssהאחת

New member
לגב גרונפלד

התייעצתי לגבי מה שאמרת לי. ורציתי לשאול אותך אם חוות דעת מפסכיאטר מומחה תעזור לי בערער מלבד הפסכיאטר שמטפל בי דרך קופח או שזה מיותר?

למעלה