שאלה דחופה

אשר36

New member
שאלה דחופה

אני מע"ר+קורס תא"רן רוב הניסיון שלי צברתי מהנט"ן. אני רוצה לברר אם אני יכול ללכת לעבוד בתור מע"ר בקייטנות. אני שואל את זה כי דיברתי עם אחראי מתנדבים שלי בנושא והוא אמר לי שאל תשחק אותה גיבור ושאני לא מורשה לעניין כזה אני רוצה לברר אם זה נכון. הוא גם אמר לי שאם איזה ילד חס וחלילה לא עלינו אבל אם נגיד מישהו מת אז מאשימים אותי במוות שלו ואני יכול לשבת על זה הרבה שנים טובות בכלא. אני רוצה לדעת אם זה נכון או שסתם הוא ניסה לעבוד אלי?! אם אפשר לקבל תשובה ממקור מוסמך או מישהו שיודע ממש ולא ניחושים. בתודה מראש אשר36

afiksambol

New member
מקווה שאני מקור מוסמך

או לפחות שאי-אלו שנים כחובש בטיולים מקנות לי מעמד של "מישהו שיודע ממש ולא ניחושים..." בוא נתחיל בלהכיר לך מושג חשוב מאוד בתחום : "ביטוח אחריות מקצועית". הביטוח הזה הוא בעצם שומר התחת הפרטי שלך, והוא צריך להיות הדבר הראשון שאתה מוודא שיש לך (אפילו לפני שאתה מברר כמה משלמים). את הביטוח הזה מבצע עבורך, ברוב המקרים, הגוף שמעסיק אותך כחובש / מע"ר (לעיתים נדירות תמצא אנשים שמבטחים עצמם באופן אישי...) ולכן כמתנדב במד"א אתה מבוטח במסגרת ביטוח המתנדבים שאתה משלם בכל שנה גם בביטוח אחריות מקצועית, זאת בתנאי שאתה פועל במסגרת מד"א ובהתאם לנהלים אותם למדת בקורס ולסמכויות שלך כמע"ר. לגבי הקייטנות יש המון שטח אפור. במידה והעבודה בקייטנות מתבצעת באופן מסודר, דרך חברת אבטחה ורפואה שדואגת לבטח את עובדיה (וזו נקודה שכדאי לוודא בעת ראיון העבודה), אין לך שום סיבה לדאגה, כל עוד לא תחרוג מסמכויותייך אתה מכוסה מבחינה משפטית. הבעיה מתחילה כשאתה מוצא קייטנה של דוד של אח של שכן של סבתא, שמציעה לך לבוא ולעשות קצת "כסף מהצד", כי הרי כמה אתה כבר צריך לדעת בשביל לשים פלסטר. במידה ואין לך ביטוח ומישהו מחליט לתבוע אותך כי לדעתו הטיפול שנתת לא מספיק טוב, אתה עומד חשוף ואז באמת אף אחד לא יכיר אותך.... בחלטורות האלו אולי תרוויח קצת יותר כסף, לא "ינקו" לך את דמי הביטוח המעצבנים ולא תצטרך לדווח לאף אחד על העבודה, מצד שני זה סיכון שאתה מחליט אם בא לך לקחת או לא.... מקווה שעזרתי, ההחלטה שלך.

amitp

New member
+++

כמה תוספות: 1. ביטוח אחריות מקצועית מתייחס לאפשרות של תביעה אזרחית (ז"א תביעה לפיצויים בעקבות נזק). במקרה של תביעה פלילית אתה עדיין חשוף כך או כך אולם כל עוד לא חרגת מסמכויותיך ועבדת על פי הנהלים המקצועיים אני לא חושב שצריכה להיות בעיה מיוחדת. 2. את הנהלים הרשמיים אפשר לראות כאן. 3. בעיה אחרת היא בעיית הגיל - האם קטין יכול להיות סמכות רפואית אחראית (בניגוד ללהשתתף כ"עוד" מע"ר באירוע כאשר האחראי הוא אדם אחר) או לא. לא בטוח לגבי הנושא הזה.

amitp

New member
סליחה...

כאן תוכל לקרוא את הנהלים הרשמיים...

אשר36

New member
שאלה נוספת

א.תודה ב.אני לא קטין אני בן 18 ג.אחראי מתנדבים אמר לי שהביטוח שאני משלם75 ש"ח בשנה הוא חל רק על הפעילות שלי במדא ולא מבחוץ אכשיו אם אני ילך לעבוד בקייטנה זה יהיה קייטנה של העירייה או קייטנה פרטית ולא שקשורה למשפחה בכלל. הוא "הפחיד" אותי אתה זה אתה זה אל תשחק אותה גיבור לגבי זה שיש ביטוח שהקייטנה נותנת לא ידעתי. יש איזשהו טופס שהם חייבים להראות לי לפני שאני נכנס לעבודה יותר נכון מה אני צריך לדרוש שיראו לי לפני שאני נכנס לעבודה.

afiksambol

New member
תשובה נוספת

כבר שנים שאני לא משחק אותה גיבור. מישהו פעם שיכנע אותי שהכי טוב להיות גיבור חי של אמא, ולא גיבור מת של החברה. כמו שאמרתי, "כמתנדב במד"א אתה מבוטח במסגרת ביטוח המתנדבים שאתה משלם בכל שנה גם בביטוח אחריות מקצועית, זאת בתנאי שאתה פועל במסגרת מד"א ובהתאם לנהלים אותם למדת בקורס ולסמכויות שלך כמע"ר..." אין טופס שהם אמורים להראות לך. לרוב, הביטוח המדובר הוא ביטוח של החברה עבור כלל עובדיה והם פשוט מעדכנים את חברת הביטוח שלהם בפרטי העובדים אחת לכמה זמן. מה שכן, תברר עם מי שמראיין/מעסיק אותך האם אתה מבוטח בביטוח אחריות רפואית/מקצועית ותבקש שזה יופיע בחוזה ההעסקה (במידה ויש לך כזה...) אגב, יש לך משהו אישי נגד סימני פיסוק ?

amazone

New member
שאלה כללית

אני נוסעת בכביש 6 ופתאום מולי תאונת דרכים קטלנית מקרי טראומה וכן הלאה - אני מקפיצה את שרותי החרום ואז? כולנו יודעים שטיפול מהיר הוא קריטי במקרים האלה - אם אני עושה למישהו החייאה ובטעות שוברת לו צלע? אם הוא ייצא מזה חי ותובע אותי אני מבוטחת?

2young boy

New member
מבחינה טכנית לא

אם את לא חלק מגדוד הכוננים של מד"א אז לא. לפי מה שידוע לי הביטוח שלך מתחיל לפעול כשאת מעבירה כרטיס בתחילת משמרת או לסירוגין כותבת עצמך בדוח פעילות מתנדבים. זה מבחינה טכנית בלבד.

idan shina

New member
מבחינה חוקית עלייך להגיש סיוע

וזאת לפי רמת הידע שלך, אם את/ה חובש/ת ואו מע"ר/ית נתקלים במקרה חירום רפואי (מחוסר הכרה, תאונת דרכים וכו...) מבחינה חוקית עלייך להגיש סיוע רפואי ע"פ הכשרתך, במקרה זה את/ה מוגן מפני תביעת רשלנות ואי מתן סיוע הינו ביצוע עברה.

amazone

New member
אז לשם מה קיים הביטוח?

אז כולנו כאן שומרונים טובים אבל עצמם העובדה שיש ביטוח משמעו שאם מישהו יתבע אותנו במסגרת הפעילות במדא - יש לו עילה לכך

המטרה של הביטוח היא

במידה והכל נעשה כמו שצריך ועדיין קרה משהו למטופל, והוא או משפחתו מעוניינים לתבוע אז מד"א לוקח את האחריות עליו ומד"א כגוף יטפל בעניין.

roslook

New member
רגע,

אתה אומר בעצם שאם אתה מטפל והמטופל או המשפחה מחליטים לתבוע אז מד"א לוקח את האחריות ומד"א מטפל כגוף בעניין. אם ככה, הרי אם הוא הולך לעבוד בקייטנה, לא חורג מהסמכויות שלו ובכל זאת מישו מחליט לתבוע אותו אז הוא מבוטח, כי מד"א לוקח את האחריות.

2young boy

New member
סבבה אתה חייב לפי החוק...

בוא נגיד חובש צבאי שסיים את השרות שלו רואה מול עיניו תאונת דרכים, עזבו אותכם מלשבור צלע בהחייאה, נגיד מוציא את הקסדה של רוכב אופנוע ופוגע בו עוד יותר אז את מי יתבעו את צה"ל?! אני ממש לא בטוח, יותר נכון אני בטוח שמד"א לא יקח אחריות על כל אחד שעבר אי פעם קורס במד"א, זה נשמע דבילי. מצד שני כמובן כל מי שקרא אי פעם את ספר התיאוריה כאשר כל עובר נתקל בתאונה חייב להזמין משטרה ומד"א למקום וכן להגיש ע"ר לפי הידע שלו אז פה הבעיה. כמו כל דבר אחר זה עניין של כסת"ח וכל אחד יחליט אם להגיש ע"ר ולהסתכן בתביעה או להמתין לבואם של כוחות ההצלה שבוע טוב

אשר36

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחח

האמת אני שונא לשים סימני פיסוק כי זה מפריע לקו המחשבה שלי אני רושם מהר ואין לי כוח לעצור בשביל הפסיק או הנקודה.

למעלה