שאלה דחופה

limori

New member
שאלה דחופה

אני יודעת שזה לא פורום הריון ולידה אך מכיון שאתן מתמצאות בכל בזיק שקשור להריון ללידה לגידול ילדים וכו... אני חייבת לשאול את דעתכן. ורותי עימך הסליחה על סטיה מהנושא. אתמול קיבלתי את התשובה של חלבון העוברי שלי אני חייבת לשמוע את דעתכן. הרופאה שלי טוענת שזה בסדר גמור. אך על פי בדיקה שלי עם הסםר של דר בר מסתבר שהבדיקה של תסמונת דאון קצת מחשידה..... אשמח לשמוע את דעתכן בענין. תודה לימור הלחוצה אני בת 29 screan - negative . interpreatation: based on screan results´ the risk at mid trimester for down sundrome is approximately 1 in 530. down syndrom risc is aquivalent to the age related risk of a 32 year old based on maternal age alone the risk is 1 in 726/ the risk for open spina bifida is approximately 1 in 3307. a negetive screan rules out about 75: of open neural tube defects about 70% of fetuses with down syndrom and approximately 60% of fetuse with trisomy 18. the afp3 test will not reliably detect other chromosomoe abnormalities, closed or very small neural tube defects תודה מראש

רותי&ע

New member
נדמה לי שרק מתחת ל-1:400

זו בעיה. אבל כדאי שתתיעצי בעוד רופא. עשית שקיפות עורפית? זה נותן קצת יותר אינפורמציה. בכל מקרה-זו רק סטטיסטיקה.

ר-חלי

New member
בשביל שקט נפשי עדיף עוד בדיקות

זו דעתי הפרטית וכך גם נהגתי אפילו מי שפיר

אני הייתי עושה עוד בדיקות

או לפחות שואלת עוד רופא מומחה. בדקת את התוצאה שאמורה לצאת בחישוב עם הגיל? אם את לא שקטה - אז אולי אפילו תחשבי על מי שפיר?? אני עשיתי ולא היה נורא בכלל. בהצלחה

zimes

New member
תרגום

התוצאות אומרות שהסיכוי אצלך לדאון גבוה מהסיכוי לדאון בהריון ממוצע אצל אשה בגילך. אבל - סיכוי זה נמוך מ 1:380, שאז היית, בארץ, מקבלת מימון ממשרד הבריאות לדיקור מי שפיר. דעתי - (אני לא לוקחת אחריות. זה מה שאני הייתי עושה) אם יש עוד בדיקות לא פולשניות שיכולות לתת מידע (US, דם) - עשי אותן. אל תעשי מי שפיר, אלא אם את מחליטה (מראש) להפיל במקרא של חו"ח גילוי דאון. אין טעם לעשות בדיקה שמסכנת את ההריון, אם היא לא תגרום לך לפעולה. (זו דעתי בלבד! ההחלטה היא שלך. אם את מתלבטת - לכי לפי הרגש).

limori

New member
זימס תודה ואיזה בדיקות את

ממליצה לעשות??? אני ממש נגד מי שפיר. אני ממש לא יכולה לחשוב על זה. תודה לימור

iris & ben

New member
לימורילמות

גם אני עברתי הריון בחו"ל והרבה בדיקות שנעשות בארץ לא מבוצעות פה ולמרות זאת סמכתי על הרופאים שלי (בהריון טיפלה בי הרופאה שלי ונבדקתי/ ראיתי א שאר הרופאים-שזה יתרון גדול) אני בדיעה של צימעס תנסי לבקש סקירה מקיפה ושיקיפות ופית ופית=ערפית

limori

New member
איריס תודה מחר אני נפגשת עם רופא

נוסף לחוות דעת נוספת. אני ממש מקוה שהוא יצליח לשכנע אותי לא לעשות מי שפיר. תודה לך ולכון חג שמח

אולי כדאי שתבצעי גם

בדיקת מי שפיר אם את כל כך חוששת. אני אישית הייתי סומכת על הרופאה או מבקשת סקנד אופיניון (דעה נוספת). לי תמיד יצאו כל מיני תוצאות שלא ירדתי לעומק ההבנה, אבל ביצעתי מי שפיר ואולטרה סאונד באופן פרטי אצל ד"ר מייזנר - המומחה מספר אחד בארץ. וכולם (5) נולדו...טפו טפו טפו.....מושלמים!!!!!

אורית ג.

New member
רגע רגע רגע - יש לי משהו ממש חשוב

להוסיף על בדיקת מי שפיר. בדיקת מי שפיר מסוכנת גם לאם ולא ´רק´ לעובר
כאשר אנחנו שוקלות את יתרונותיה (המידע) לעומת חסרונותיה : יש להדגיש שהסיבוכים (1:200 כידוע לי)כוללים לא ´רק´ הפלה כי אם גם התפתחות זיהום בתוך הרחם המסכן את חייה של האם - ועד מוות לאם (זה קרה בבית החולים השרון , למשל, רק לפני חצי שנה. וחברה טובה שלי (שעשתה אצל מייזנר - אם כי יש לציין למען ההגינות שזה עלול לקרות אצל כל רופא ולא תלוי אצל מי עושים אלא ביד המקרה) אבדה את עוברה לפני כשנה וכמעט את חייה (וכמעט את הרחם בכלל - עוד סיבוך) והיתה בטיפול נמרץ כ-3 שבועות. הבעיה שבתוך חלל הבטן שלנו יש לפעמים חיידקים אלימים (קולי -E למשל) שאינם מזיקים אלא אם הם חודרים, תיך כדי הדקירה, לחלל הרחם או למחזור הדם ( או לשניהם
) - זה רק סיבוך אחד נוסף שאני מכירה - אולי יש עוד. השיקול אם לעשות או לא צריך לכלול , אם כך, גם סכנות אלה - שאני בטוחה שהן נדירות יחסית - אך קיימות ומשום מה שום גורם מוסמך אינו מפרסם את הסטטיסטיקות הנכונות. זה מכעיס אותי אישית משום שאני , שעברתי 2 הריונות ובשניהם בדיקת מי שפיר (החלבון העוברי יצא... על הפנים משהו כמו 1:40 לאיזו טריזומיה) שקלתי את הסכנה שבאבל על הפסקת ההריון ולא ידעתי שגם חיי בסכנה. עשיתי אצל ליפיץ - אם זה חשוב. לעשות או לא - זו דילמה אמיתית כשבין השיקולים לא רק הסיכון להפלה - שאותו אנחנו מכירות.

דיאנה1

New member
אני זוכרת מקרה כזה כשהייתי בהריון

הראשון. הייתי בהתלבטויות אם לעשות את הבדיקה או לא. ואז היתה אשה שמתה מבדיקת מי שפיר במרכז הרפואי בהרצליה. גם לפני כן נטיתי לא לעשות את הבדיקה, והמקרה הזה שכנע אותי סופית לא לעשות. ואז הגיעו התוצאות של החלבון העוברי שהיו על הפנים, והיועץ הגנטי של "מכבי" ממש חייב אותי לעשות את הבדיקה, ואמר שאם תוצאות כאלה זה בכלל לא עניין של שיקול דעת, חייבים לעשות מי שפיר. מאד מאד פחדתי. ואני זוכרת את הרופא שעשה את הדיקור, אומר לי ביהירות: "מה את מפחדת כל כך?" באמת, מה יש לי לפחד, מקסימום אני אפיל, אני אמות, מה הבעיה. טוב, מן הסתם לא מתתי... וגם התוצאות היו טובות. מה שמראה שבדיקת החלבון העוברי היא סטטיסטית בלבד ולא בהכרח מראה על בעיה. (ומצד שני לא מבטיחה בודאות שאין בעיה). מה שמאד עזר לי לא לדאוג בקשר לתוצאות מי השפיר היא הסקירה המוקדמת שעשיתי אצל ד"ר שפירא מחיפה, שיצאה תקינה לחלוטין. לאחר תוצאות החלבון העוברי התקשרתי אליו, והוא הבטיח לי בודאות שלעובר שלי את הטריזומיה שנחשדה בעקבות הבדיקה.

יש שם לוטו?

או כל הגרלה המונית אחרת? אם כן, אני מציעה לך למלא כמה ריבועים, מבחינה סטטיסטית את עשוייה לזכות.... וקצת (רק קצת) יותר ברצינות - בהריון השני שני תוצאה אחת הייתה הרבה יותר נמוכה (לעמות ההריון הראשון), ותוצאה שניה הרבה יותר גבוהה. זה די הפחיד אותי הדבר הזה, ובכלל הציפייה ללא נודע. מה שאני עשיתי היה - לא לדאוג (רעיון של יקירי...). מי שפיר בכלל לא עלה לדיון, בטח לא בגיל שלך. פשוט לסמוך על הגוף שלך ועל העוברון שלך, לנוח הרבה ולחשוב מחשבות חיוביות. זה מה שעובד אצלי. אני בכלל לא זוכרת מה היו התוצאות, אני משתדלת לא לזכור איך קוראים לכל בדיקה, ואני לא מוכנה לשמוע על מחלות הריון מסוכנות. למזלי, הרופאים שלי (גם זה של ההיריון הראשון וגם זה של השני) הם ´אדישים´ כאלה, והכל תמיד בסדר. (חוץ מרמת הברזל בדם, אבל זה כבר סיפור לגמרי אחר) לעומת זאת, אצל גיסתי הגישה היא אחרת (למעשה זאת הגישה של בעלה, גיסי. הוא רופא ילדים) - כל בדיקה שיש בשוק (והוא מכיר גם כמה כאלה שאני בכלל לא שמעתי על קיומם) עושים. זה כמו לקחת משהו עם כל התוספות, כחלק מהשרות, גם כאן. תארי לך, בחורה בריאה בת 24 שמפחדת (פחד מוות) ממחטים, שצורחת בבדיקת דם, צריכה לעבור בדיקת מי שפיר... בכל מקרה, בטח תקראי את זה אחרי הפגישה עם הרופא. אני מקווה שהוא הרגיע אותך. תרגישי טוב, ותהני מההריון! (אני חושבת עליך די הרבה, ומקנאה...
)

למעלה