שאלה דחופה

שאלה דחופה

האם ילד שנמצא במשפחה אומנת זכאי לגמלת ניידות?(סיפי ופיגור) ראוי לציין כי הילד לא מוכר בביטוח לאומי כי אם בשרות לילד המפגר. תודה אמא אומנת.

haimra

New member
חשוב לדעת באיזה גיל הילד,והאם הוא

נמצא באופן קבוע בביתך,ואיזה מוגבלות בניידות יש לו,בכדי לענות לך תשובה

ניידות

הילד בן שלוש,ונמצא אצלי באופן קבוע מגיל חמישה חודשים.כמו כן אני האופוטרופוסית שלו.הגידים שלו ברגליים מקוצרים, אומנם התחיל לעשות כמה צעדים עם משקולות ברגליים,אך כל שניים שלושה צעדים נופל.ברצוני לציין כי כל חודשיים שמים לו גבס ברגל למתיחת הגידים.

haimra

New member
אמא אומנת יקרה לא ניסיתי להקשות

אליך,אלא לתת תשובה נכונה אחרי שהעובדות ידועות,אז יש לי בשורות אליך,יש לך כיום לאחר שמלאו לו שלוש לבקש עבורו קצבת ניידות,איני בטוח באם את רשאית לדרוש רכב עבורו בגלל הגדרתך כאמא אומנת,זאת עליך לבדוק במל"ל,אך קצבת ניידות עצמה היא מכובדת והיא בסך 1800 ש"ח בערך לחודש,חזקי ואימצי אמא יקרה,ולואי וירבו כמותך.

ניידות

איפה אני יכולה לראות את החוק שאומר שיש זכות למשפחה אומנת לקבל ניידות?האם ישנו אתר או קישור מסויים?למי עלי לפנות תחילה למשרד הבריאות או למלל?תודה על המידע.

haimra

New member
אמא אומנת בשבילי את קודם אמא יקרה

חיפשתי באתר של המל"ל ולא מצאתי התייחסות לכך שאת אמא אומנת וכמו שציינתי לדידי את אמא יקרה שלקחה ילד בן חמישה חודשים ומגדלת אותו למרות נכותו,ובעצם אני לא מאמין שיתייחסו אליך אחרת,בעקרון ילדך זכאי לדעתי באם מצבו ידרוש זאת ל - 2 קצבאות,קצבת שירותים מיוחדים וקצבת ניידות ועליך להגיש בקשה עבור שניהם בסניף הביטוח לאומי באזור מגוריך,בהמשך תוזמני למשרד הבריאות לבדיקת ניידות לבנך ולהן האתר שתוכלי לראות את זכויותיך,אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת בהצלחה. http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=naiad&type=g

ניידות

תודה רבה על המידע הרב שנתת לי . אשמח מאד אם אוכל להיעזר בך בהמשך.אמא אומנת.

haimra

New member
מצאתי את החלק מעניין אותך בקישור

והעתקתי אותו בשבילך,בתקווה שתוכלי להיעזר בו על מנת לקבל את המגיע לכם. גמלה לילד נכה גמלה בשיעור של 30% - 120% מקצבת יחיד מלאה. תשלום רטרואקטיבי משולם על-פי הכללים שנקבעו בתקנות. החל במרץ 2002, מקבלי גמלה לילד נכה שאושרה להם גמלה לילד נכה בשיעור מרבי, בהתאם לליקויים, יקבלו תוספת לגמלה בסך 300 ש"ח. משפחה שבה שני ילדים נכים או יותר תהיה זכאית לגמלה בשיעור מוגדל בעד כל אחד מהילדים. מי זכאי לגמלה לילד נכה? ילד שטרם מלאו לו 3 שנים הסובל מעיכוב התפתחותי חמור (מגיל 91 יום) ילד בן 3 עד 18 התלוי בעזרת אדם אחר בביצוע פעולות היום יום הרבה יותר מן הרגיל אצל בני גילו (ניידות בבית, לבישה, רחיצה, אכילה, הגיינה אישית) והזקוק לנוכחות קבועה של אדם אחר. ילד עד גיל 18 הזקוק להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמו או לאחרים (מגיל 91 יום) ילד עד גיל 18 הלוקה באחד הליקויים האלה: תסמונת ע"ש דאון (מהלידה); ירידה בשמיעה בכל אוזן של לפחות 45 דציבלים ללא תיקון (מהלידה); ירידה בראייה בכל עין של פחות מ-3/60 או שדה ראייה בכל עין של פחות מ- 0 20 והכל עם תיקון (מגיל 91 יום); אוטיזם, פסיכוזה או מצב פסיכיאטרי-התנהגותי דומה (מגיל 91 יום). ילד עד גיל 18 הזקוק לטיפול רפואי מיוחד כמפורט בתנקות (מגיל 91 יום). תנאי הזכאות לגמלה הילד נמצא בישראל (ובתנאים מסוימים גם אם אינו נמצא בארץ); אינו מוחזק במוסד בתנאי פנימייה ולא במשפחה אומנת; אינו מקבל גמלת ניידות, אלא אם כן נקבעו לו 80% מוגבלות בניידות או שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו או שלהוריו ילד נכה נוסף. ילד המוחזק במוסד זכאי לגמלה, אם הוריו נושאים בכל הוצאות אחזקתו שם. תביעה לגמלה לילד נכה את התביעה לגמלה יגיש ההורה שהילד נמצא עמו. אם הילד אינו נמצא עם הוריו, יגיש את התביעה האפוטרופוס שלו או מי שמחזיק אותו. התביעה תוגש בסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום מגורי הילד, בטופס המתאים, שאפשר לקבל בסניף. לטופס התביעה יש לצרף תעודות רפואיות, אישור על שכר ההורים ואישור על לימודי הילד או על "טיפול התפתחותי" מגורם מוסמך כמפורט בתקנות. תביעה לקצבת נכות ולמענק פטירה יש להגיש למוסד לביטוח לאומי בתוך 12 חודשים מיום שנוצרה עילת התביעה. הגשת התביעה באיחור עלולה לפגוע בזכות לקצבה. הקצבה לשירותים מיוחדים משולמת מהחודש שהוגשה בו התביעה. הגמלה לילד נכה משולמת גם למפרע (רטרואקטיבית) על פי הכללים שנקבעו בתקנות. ובהמשך הדברים הרלוונטים לקבלת קצבת ניידות: מי זכאי לגמלת ניידות? "מוגבל בניידות" - תושב ישראל הנמצא בישראל ומלאו לו 3 שנים וטרם הגיע גיל הפרישה, וועדה רפואית של משרד הבריאות קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות עקב ליקויים ברגליו, לפי רשימת ליקויים מוגדרת. בתנאים מסוימים זכאים להמשך התשלום גם לאחר גיל הפרישה. קצבת ניידות קצבה חודשית המשולמת למוגבל בניידות בעבור הוצאות הניידות שלו. הקצבה מתעדכנת על-פי שיעורי ההתייקרות בהוצאות הרכב. תנאי הזכאות לקצבה לבעל רכב "מוגבל בניידות" יהיה זכאי לקצבת ניידות כבעל רכב אם יש ברשותו ובבעלותו רכב והוא זכאי להלוואה עומדת. מוגבל בניידות משתכר, שעובד במרחק של 40 ק"מ לפחות בשני הכיוונים, ומשתמש ברכבו בקביעות לצורך נסיעה למקום עבודתו, יהיה זכאי לתוספת לקצבת ניידות. תנאי הזכאות לקצבה לחסר רכב מוגבל בניידות "משתכר" (שהכנסתו מעבודה עולה על 1,810 ש"ח בינואר 2006), בן 18 ומעלה, שנקבעה לו מוגבלות בניידות בשיעור של 80% לפחות, והוא אינו מקבל קצבת ניידות כבעל רכב, ובלבד שאינו מקבל קצבת נכות כללית. החל ב- 1 בנובמבר 1999, זכאים לקצבת ניידות גם חסרי רכב שאינם "משתכרים", אם הם מקבלים קצבה קצבה לשירותים מיוחדים או גמלה לילד נכה מן הביטוח הלאומי או שהם שוהים במוסד, ובלבד שהם עונים על התנאים המפורטים בהמשך בהתאמה: * מקבל קצבה לשירותים מיוחדים יהיה זכאי לקצבת ניידות לחסר רכב אם הוא עונה על כל התנאים האלה: 1. מלאו לו 18 שנים; 2. נקבעו לו 100% מוגבלות בניידות, או שוועדה רפואית קבעה שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו. ** מקבל גמלה לילד נכה יהיה זכאי לקצבת ניידות לחסר רכב אם נקבעו לו 80% מוגבלות בניידות לפחות, או שוועדה רפואית קבעה שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו. *** השוהה במוסד יהיה זכאי לקצבת ניידות לחסר רכב אם הוא עונה על כל התנאים; האלה: נקבעה לו מוגבלות בניידות בשיעור 100% לפחות (לילד בשיעור של 80%), או שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו; 1. הוא אינו מקבל קצבה לשירותים מיוחדים או גמלה לילד נכה מן הביטוח הלאומי רק בגלל שהוא שוהה במוסד 2. הוא יוצא משטח המוסד ברכב מנועי 6 פעמים בחודש לפחות 3. אין גוף ציבורי שנושא בעלות יציאותיו מן המוסד. 4.

ניידות haimra יקר

דיברתי עם בחורה מ"קשר מיוחד" שאמרה לי לאחר שביררה את הנושא כי איננו זכאים לגימלת ניידות, מאותה סיבה שאיננו זכאים לגמלת נכות והסיבה היא משפחה אומנת. אינני יודעת מי מכם צודק ואני כבר מבולבלת.עיזרו לי בבקשה להגיע לאמת כי איני יודעת את הדרך לשם.מה ההדל בין משפחה ביולוגית שמגדלת את ילדה המוגבל לבין משפחה אומנת שמגדלת ילד מוגבל של אנשים זרים? למה אין שיוויון זכויות? האם למשפחה אומנת יותר קל לגדל ילד מוגבל ולכן אינה זקוקה לגמלה או להטבות אחרות מהמדינה? איפה הצדק? כנראה שהצדק לא קיים במדינתנו וחבל כי דברים פשוטים כאלו יכלו להקל על הרבה משפחות אומנה ולצרף משפחות חדשות לאומנה אך בגלל הבירוקרטיה הן לא עושות את זה ,מי רוצה להילחם בטחנות רוח? שבת שלום אמא אומנת

haimra

New member
אמא אומנת יקרה אני קורא בדיוק כמוך

את אשר כתוב באתר המל"ל,וברור לך ולי שאם את מקבלת תשלום עבור גידולו של הילד הרי שהמל"ל לא יתן 2 קצבאות עבור ילד אחד,ואני מתייחס לקצבת ילד נכה,לדידי וגם ההגיון וההגינות מחייבת שאם הילד מוגבל בניידות דבר שיכול להקבע בועדה לניידות,הרי שהילד זכאי לפחות לקצבה ניידות לחסר רכב,אני יכול גם להבין את המל"ל בנושא רכישת רכב,כי אמא אומנת היא עדיין לא אמא מאמצת לפחות מבחינתם,במקרה חלילה ותפסק פעולתך כאמא אומנת,הנזק שיגרם למל"ל יהיה כפול מאחר והם עזרו לרכישת רכב מתאים,והם תקועים איתו. בכל מקרה אני מצרף לך 2 קטעים רלוונטים שיכולים לעמוד לצידך במאבק הזה. להלן קטע 1. "תנאי הזכאות לגמלה הילד נמצא בישראל (ובתנאים מסוימים גם אם אינו נמצא בארץ); אינו מוחזק במוסד בתנאי פנימייה ולא במשפחה אומנת; אינו מקבל גמלת ניידות, אלא אם כן נקבעו לו 80% מוגבלות בניידות או שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו או שלהוריו ילד נכה נוסף. ילד המוחזק במוסד זכאי לגמלה, אם הוריו נושאים בכל הוצאות אחזקתו שם". כאן מדובר בקשר לקצבה נכות נטו,וכמו שאני מבין את מקבלת תשלום עבור החזקתו בביתך כפי שציינתי לפני כן. להלן קטע 2. "מי זכאי לגמלת ניידות? "מוגבל בניידות" - תושב ישראל הנמצא בישראל ומלאו לו 3 שנים וטרם הגיע גיל הפרישה, וועדה רפואית של משרד הבריאות קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות עקב ליקויים ברגליו, לפי רשימת ליקויים מוגדרת. בתנאים מסוימים זכאים להמשך התשלום גם לאחר גיל הפרישה". כפי שציינתי לפני כן הרי שאם הילד זכאי לפי הקריטריונים לניידות מן הצדק ומן ההגינות שתזכו לקצבת ניידות לפחות כמו לחסר רכב,או שלחילופין תקבלי תוספת להוצאות והשכר שאת מקבלת עבורו. ולסיכום וסליחה על ההתערבות האם שקלת אימוץ,ראיתי שכתבת שאת גם האופוטרופסית שלו,או שמא יש בעיה? אני לצערי לא מכיר את הארגון"קשר מיוחד" והייתי מציע לך לפנות למל"ל ולדרוש עבור הילד ועדה לניידות מאחר והוא נמצא בביתך ולא בפנימיה, וכן להלחם,ובאם תסורבי לפנות לבית הדין לעבודה ולדרוש את המגיע לך. מקווה שהייתי לך לעזר ושבת שלום לך ולמשפחתך,ואני באופן אישי גאה בך.

למעלה