שאלה? דיון? עצה? מה שבא לכם..

Jinx007

New member
שאלה? דיון? עצה? מה שבא לכם..

בקיצור, מה שאני אספר קרה לחברה שלי (לא לי! לחברה הכי טובה שלי) ובימים האלה היא בדילמות קשות ואין לי מושג מה להגיד לה, כי לא משנה מה אני עושה זה לא עוזר, והיא בסוף תמיד חוזרת לנקודה שממנה היא התחילה... זה הולך ככה: היה לה חבר, נקרא לו פינחס (שם בדוי), הם היו ביחד קצת מעל שנה ונפרדו לפני חודשיים..ביוזמתו (עזבו ת'סיבות עכשיו). אז אחרי שזה קרה היה לה קשה מאוד להתגבר עליו כי הוא היה החבר הכי רציני שלה והם היו ממש כמו נפשות תאומות. מצד אחד, הם נשארו ידידים (יזיזים, ליתר דיוק) אך מצד שני יש לה עדיין רגשות חזקים כלפיו, והוא יודע את זה, אבל עדיין הוא רוצה שהם ישארו רק ידידים, ולא יחזור להיות ביחד (עזבו ת'סיבות. זה לא משנה). להלן: שמוליק (שם בדוי). הוא והיא ידידים כבר כמה שנים, ואחרי שהיא נפרדה מפינחס, היא ושמוליק ניהיו קצת יותר רציניים..ובעצם הוא מספק לה כל מה שפינחס לא יכול לספק. כלומר, חום, אהבה וכל מה שמתלווה לזה. עכשיו מצד אחד, היא רוצה את פינחס כי היא בכל זאת עדיין אוהבת אותו למרות שהוא לא ממש, אך מצד שני, שמוליק מספק לה את כל מה שפינחס לא יכול..והיא לא יודעת מה לעשות עם שניהם. לפעמים היא אפילו אומרת לי כמה שהיא שונאת כביכול את פינחס ורוצה את שמוליק, אבל אז היא אומרת את ההפך- שהיא רוצה את פינחס והלוואי והוא היה יותר כמו שמוליק.. מסובך? יחסית.. עכשיו, מה אומרים לה? היא מסרבת להמשיך...היא תקועה עם שני הבנים האלה ולא מבינה שעם כל הרגשות האלה שמעורבים היא רק עושה לעצמה רע. מה אפשר להגיד לה?
 

Piren

New member
אני למדתי

שלא משנה מה אומרים גם ככה היא תעשה מה שבראש שלה בין אם זה הגיוני או לא.. או אם זה טוב בשבילה או לא.. שתעשה מה שבא לה .. אבל בתכלס, היא צריכה להתנתק מזה שמזיין אותה. אגב, זה מצחיק שדווקא פנחס מביא לה את השמוליק
 

ת מ ו ז

New member
כתבתי תשובה לא מזמן על

היצמדות לעבר... כדי שתיקראי אותה. פינחס עבר, הוא אל רוצה אותה, נוח לו שהם יהיו יזיזים, נוח לה לחשוב שיום אחד הוא"ישתנה" וירצה לחזור אליה, אז כדי לישמור על "אש" קטנה ביניהם עד שהם יחזרו להיות ביחד. נוח להששמוליק שם, עד שפינחס יחזור אליה, ככה היא חושבת. את צריכה להסביר לה שהקשר שלה אם פינחס הוא פשוט לא בריא לה, הוא לא רוצה אותה, הווא מנצל אותה, היא הולכת לפי החליל שלו ומתאים לו ככה למה לא? את צריכה להסביר לה שהקשר לא טוב בשבילה, וזה סתם עושה לה רע ועדיף שתחתוך כמה שיותר מהר. עכשיו בקשר לשמוליק, אם היא מוצאת כל כך הרבה מיגרעות בבן אדם, באמת אין לה למה להישאר איתו למה את צריכה לנסות לשכנע אותה לגבי אותו אדם. חברה שלך צריכה להפסיק לחיות בעבר, וזה את זה את צריכה להבהיר לה, העתיד נתון בידיה.
 

Jinx007

New member
הקטע הוא שהיא בנאדם עקשן...

והיא לא רוצה לשמוע מה שיש לאחרים להגיד...היא חושבת שמה שהיא עושה זה הדבר הנכון...אח"כ יש לה איזה סוויצ' בראש ופתאום היא רוצה לעזוב את שניהם ולהתחיל הכל מחדש...אז עכשיו היא גם בנאדם לא החלטי שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו.. טוב, תודה על התגובה שלך ו..אני אנסה באמת להסביר לה בצורה הטובה ביותר שזה לא בריא בשבילה.. תודה.
 

ת מ ו ז

New member
אין מה לעשות

מה שאת יכולה לעשות בתור חברה זה להציע, ולנסות לשכנע, היא לא רוצה להקשיב? בעיה שלה.... את יודעת שהיא תפסיד מזה בסופו של דבר והיא תמשיך להיפגע, את בתור חברה עשית מה שאת יכולה, היא זאת שלא מוכנה לקבל עצות של אחרים. אז את מעבירה את האחריות שלך אליה, מה שיכולת עשית. לפעמים אנשים פשוט צרכים ללמוד את הטעויות שלהם לבד.
 

ChilD SouL

New member
להיות קצת לבד...

בלי פנחס ובלי שמוליק - להתרחק משניהם, זה יהיה הכי בריא. ובגדול
פשוט לא להתערב בבחירות שלה. שתעשה מה שבראש שלה ותלמד מהשגיאות של עצמה.
 

Kingeh

New member
העצה שלי היא

להיות לבד. בלי שמוליק ובלי פנחס. לחשוב קצת על הכל לבד כשהם רחוקים ממנה. יותר מזה. לקחת הפסקה להתאושש מהפרידה קצת. אחרי ההפסקה שתחזור למי שהיא מרגישה שהיא רוצה. לפעמים הגוף והנפש עייפים מקשרים כלכך שחייבים לקחת פגרה קלה לטעון מצברים קצת. ולא יכולת למצוא שמות ישנים יותר משמוליק ופנחס?
 

Jinx007

New member
קודם כל..

תודה על התגובה.. דבר שני, להגיד "שמוליק" ו"פינחס" זה לומר "דן ו"יוסי". השמות האלה שאתה רואה בבעיות במתמטיקה ....חחחח..
אין הבדל...
 

Kingeh

New member
העצה שלי היא

להיות לבד. בלי שמוליק ובלי פנחס. לחשוב קצת על הכל לבד כשהם רחוקים ממנה. יותר מזה. לקחת הפסקה להתאושש מהפרידה קצת. אחרי ההפסקה שתחזור למי שהיא מרגישה שהיא רוצה. לפעמים הגוף והנפש עייפים מקשרים כלכך שחייבים לקחת פגרה קלה לטעון מצברים קצת. ולא יכולת למצוא שמות ישנים יותר משמוליק ופנחס?
 
למעלה