שאלה-דיון קטנטן

שאלה-דיון קטנטן

יש לי בחווה סוס חדש שמו כוש, והוא כל הזמן מתפרע בטע שלו,ואני וחברה שלי חושבות שהוא עדיין סיים מתבגר, וזה בגלל שהפרידו אותו מאמא שלו...מה דעתכם? וזכרו טוב טוב
ת'אורה מלך הבראמבי
!|

SHoooKoLaTa

New member
דעתי בעניין../images/Emo13.gif

קודם כל "כוש" שם... חחח איך להגיד? מצחיק!! דבר שני, טא= תא. סיים= סייח. חחחחחחחחחחחחח ועכשיו לדיון או שאפשר לקרוא לזה יותר שאלה- יכול להיות באמת שהעניין הוא ההפרדה מהאמא שלו. אבל המון סייחים בארץ ובעולם מתנהגים בהשתוללות כאשר הם סייחים וצעירים. אז צריך ללמד אותם שאם הם עושים משו טוב לתת להם פרס,(גזר, שעורה וכו') ואם הם עושים משו רע, אז לא לוותר ולא לתת פרס כי ככה בצורה זו, הם ימשיכו להתנהג בגסות אלייך ולשאר. בעיות נפוצות: ביס- מכה קטנטונת על האף, ממש קטנה ללא תנופה.. דריכה- לא רק סייחים, פשוט להזיז ולדחוף את הסוס ממך. בעיטה- אין מה לעשות לסבול, ולהרגיש מה כוחו של הסוס. השתוללות- ממש אין מה לעשות מכיוון שהשתוללות זה דבר מוןרכב עד מאד. זה תלוי במקרה, אני בטוחה במאת האחוזים שאם תתני לי יותר מידע, כמו למשל: איזו השתוללות הוא מקיים, אני יוכל לתת לך עצות מורכבות וכמובן שהרבה הרבה יותר טובות.

תודה!!!!!אבל אני לא בטוחה

שהוא סייח מתבגר... וזכרו טוב טוב
ת'אורה מלך הבראמבי

טוי בוי

New member
לא חובה שהוא סייח...

יש סוסים שלא אילפו אותם כמו שצריך שהיו סייחים ולכן יעש להם כל מיני ג'וקים בראש והם עושים שטויות כמו לבעות בתא, לנשוך, לתת באקים, להתנגד וכל מיני, וזה יכול מאוד להיות סתם אופי או שמישהו פעם עשה לו משהו רע בתא והוא זוכר את זה ומתפרע כידי שלא יעשו לו כלום...

TiKi PooH

New member
ואם אני לא טועה......./images/Emo80.gif

כוש הוא זכר (לא מסורס) והוא מתפרע רק שהוא בקרבת אחת הנקבות בחווה..... אבל אולי אני מתבלבלת עם סוס אחר ? בכל אופן- הוא מהמם~

TiKi PooH

New member
מממ לצערי כבר לא... ): ../images/Emo80.gif

אבל רכבתי שם שבוע בחופש הגדול....

אז זה לא יכול ליהיות שאת

מכירה את כוש!!! הוא חדש!!!! רק מתחילת השנה... וזכרו טוב טוב
ת'אורה מלך הבראמבי

TiKi PooH

New member
ממממממממ../images/Emo80.gif

שהייתי בחווה היה זכר שקוראים לו כוש.... סוס חום, עם ראשייה צבעונית, אבל שוב..יכול להיות שאני מתבלבלת!!!! אולי הוא הגיע בתחילת החופש הגדול....?

אסף 1989

New member
דעתי היא:

סוס כשהוא לבד בתא או במנז' או משוחרר בכל מקום אחר בלי אוכף ובלי אבל קשר (פיסי) עם בנאדם הוא חופשי לעשות מה שהוא רוצה, יכול להשתולל לבעוט באוויר לעשות באקים וכו', אבל סוס חייב ללמוד כששמים עליו ראשייה או אוכף הוא הופך להיות חתלתול. סטליון במנז יכול להיות דינמיט, אבל כשמישהו מחזיק אותו או רוכב עליו הוא חייב להתנהג כמו חתול. אז מה שאני רוצה לומר לך, תני לו שישתולל כמה שהוא רק רוצה כל עוד לא רוכבים עליו או לא מחזיקים או עם ראשיה. אבל השאלה היא איך הוא מתנהג ברכיבה!!!!!

זהו, ש

אף אחד לא רוכב עליו, ובגלל זה נראה לי שהוא סייח מתבגר... וזכרו טוב טוב
ת'אורה מלך הבראמבי

למעלה