שים לב לחתימה שלך
כי היא המפתח לחוויה האמיתית של האי: סטריקלי גוד וייבס. מי שישדר פחד ויסגור את עצמו בחדר לא יהנה בשום מקום. אבל מי שיש לו וייבס, יעשו לו כבוד ומובטחת לו הנאה. האמת היא, שרוב הג'מייקאים לא יבינו למה ישראלי ממוצע מפחד במדינה שלהם, כשנופלים לו קסאמים ומחבלים מפוצצים אצלו אוטובוסים(העם מאוד אוהבים פוליטיקה ואקטואליה). אבל, אין מה לעשות, האי מקום עם הרבה אקשן. צריך להיות זהירים, בעיקר להיות חכמים ולא לשדר בילבול, להיות עם ביטחון. אבל לא יותר מדי עם ביטחון מצד שני הא?
אני זכיתי ליחס נהדר באי בכל מקום שהגעתי אליו, אומנם הייתי שוקיסט שלושת רבעי טיול עוד מהמקום שאני נמצאע בו, אבל כמו בכל מדינה, פשוט חשוב לדעת שיש מקומות ויש מקומות, ויש אנשים ויש אנשים. העצה הכי טובה שקיבלתי ואני אציע אותה לכל מי שמגיע לאי פעם ראשונה לבד-לא לנחות בקינגסטון, אלא במו ביי, ולברוח משם ישר לנגריל. שם לחטוף את הכאפה הראשונית של להיות בג'מייקה ואחרי יומיים ככה של פינוק בחוף הכי יפה באי והצקות מפה ועד להודעה חדשה, להמשיך באי. אפשר גם לנסוע לאוצ'י ראיוס ממו ביי, אבל חבל לפספס את החוף של נגריל לדעתי. ובקשר לראסטות-לר תיתקל בראסטאפארים אוריג'ינל בכל מקום, הם חיים באיזורים שלהם-סיינט תומאס בעיקר. הרבכה מהם לא אוהבים את העיר וההתנהלות שלה(אני מדבר על קינגסטון). הרבה השתנה בקינגסטון מאז שנות השבעים. עיר די מלוכלכת, עם המון פשע, ומצד שני פשוט מדהימה-אני בכלל לא הסתכלתי על הלכלוך ברחובות רק הייתי בהלם מזה שאני בכלל שם... המון מסיבות, בעיקר של דאנסהול, קשה למצוא היום דברים שהם סטריקלי רוטס ופאונדיישן אבל גם זה יש מפעם לפעם. לסיום רק אתייחס למה שאמרת "ידוע שג'מייקה לא מקום בטוח במיוחד,במיוחד כנראה לא לאדם הלבן..." זה לא יותר מדי נכון. אני נסעתי במיניבוס בקינגסטון ושמעתי "White Rasta" מכמה אנשים שם, אבל זה לא אומר כלום. בקינגסטון ובג'מייקה בכלל חיים הרבה לבנים, איטלקים יש הרבה, יש סינים, יפנים, הודים. בקיצור זה לא הצבע שלך שיקבע איך יתייחסו אליך כי אם ההתנהגות שלך והרושם שתשדר.