שאלה דיי דחופה לגבי הכסף!!!!

WildMooN

New member
שאלה דיי דחופה לגבי הכסף!!!!

יום ראשון אני מתכנן לקנות את הדולרים.... עכשיו...כמה צריך לטרוולים? האם להמיר את הכל לטרוולים או להשאיר בחשבון כסף בשביל להוציא שם עם ויזה...? כי בכל זאת לא ניראה לי כל כך מומלץ להסתובב עם סכום כסף גדול עליי במזרח ... לא ככה?

בטח שלא !!!!!!!

אוקי אז ככה... המחאות נוסעים טובות יותר מכסף מזומן מכיון שאם הן נגנבו או אבדו אתה הולך לאותה הנציגות של חברת המחאות הנוסעים שלך ומקבל את כל כספך חזרה. בגלל זה בדרך כלל אתה מקבל עליהם יותר כסף מאשר על מזומן כשאתה אתה הולך להחליף כסף קשה יותר לזייף אותם הם ניתנים להחלפה בצמוד לפספורט ולחתימתך וכמו כן החתימה נבדקת בידי האיש אשר אצלו אתה מחליף את הכסף. זכור היטב לכל טראוולצ´קס מספר משלו קח דף קטן ותרשום את כל המספרים שרשומים על המחאות הנוסעים אשר איתך ושמור דף זה במקום בטוח ולא באותו המקום שבו נמצאים המחאות הנוסעים שלך אם חס וחלילה הם נאבדו או נגנבו עם הפתק הזה אתה הולך לנציגות ושם בודקים ונותנים לך מלוא הכסף חזרה... ישנם כמה חברות אני אישית ממליץ על "אמריקאן אקספרס" היא מוכרת ויש לה כמעט בכל מקום במזרח סניף אריך לחלק את זה?.....ממממ... לפי דעתי קח איתך איזה 500 דולר מזומן והשאר המחאות נוסעים וכמובן תשאיר קצת כסף בבנק ותיקח איתך גם כרטיס אשראי בינלאומי שיעזור לך במידה ונתקעת או שאתה נמצא במקום שבו לא מכבדים המחאות נוסעים תמיד תוכל באמצעות הכרטיס לבצע המרה של כסף או לחילופיןלהוציא מזומן מה-A.T.M (כספומט).את המחאות הנוסעים תוכל לרכוש בכל סניף של דואר. הינה כאן היה דיון על טראוולצ´קס ועל עמלה עוד שאלות? אל תתבייש שאל חופשי

WildMooN

New member
אז ברי אולי תעזור לי.....

יש לי 18000 שח מתוכם כבר יש לי 350 דולר מזומן עכשיו....איך אני מחלק את הכסף לטראוול ולחשבון שלי???? עכשיו הבעיה שכל הקניות שעשיתי חילקתי אותם לתשלומים ולכן אני מפחד שאם אני אקח קצת טראוולים אז אני אתקע שם בלי כרטיס אשראי אם אני יהיה צריך... מצטער על השאלה שאולי ניראת קצת דבילית אבל בכל זאת זה כסף....:)

אני אגיד לך מה אני עשיתי...

אני לקחתי איתי מזומן 500 דולר בלבד 2500 דולר בטראוולצ´קס והשאר היה לי בבנק? אני חושב שכך זה הכי נכון המזומן סכום נכבד בהחלט שמסדר אותך להתחלה ואף יותר מזה גם הטראוול זהו סכום די נכבד והשאר? השאר נח לו בבנק מוכן בכל עת להוצאה על ידי כרטיס אשראי או קניית טראוולים נוספים.

micmuk

New member
כסף כסף כסף...

זאת בהחלט חלוקה טובה (כל הכבוד ברי...) ובכל זאת כלל אחד חשוב!!! תמיד תשאיר לך 100 דולר - בירוקים (יענו דולרים ממש) למידה שתתקע או לא יודעת מה זה קטע כזה של מקרה בטחון אף פעם אל תסתובב בלי מזומנים בכלל (אתה תראה במשך הזמן כמה יוצא לך בערך שבוע ולפי זה תחשב) בכל אופן - אל תפדה את כל הדולרים - תשאיר משהו בצד על כל מקרה שלא יהיה ותהנה לך מהטיול בסופו של דבר זה הכי חשוב מיקמוק (ברי - dor בשבילך...)

kriza

New member
כרטיס אשראי בינלאומי - שאלה ../images/Emo13.gif

טוב אז ככה... עוד 4 - כן 4 ימים(!!!) אני טסה לתאילנד
אני לוקחת איתי כרטיס בינלאומי... אבל יכולה להיווצר בעיה... בכספומטים בתאילנד.. ההוראות (יענו... לחץ כאן בשביל למשוך כסף - לחץ כאן בשביל לראות יתרה וכ"ו) הם לא בתאילנדית? כי בארץ הם בעיברית.. וחשבתי לעצמי... אם ההוראות יהיו בתאילנדית - אני לא ממש יבין אותם! אז מה עושים?

shlomi_e

New member
מניסיוני עדיף.....

לבצע חיוב (לגהץ) בכרטיס זול יותר ממשיכה ב ATM . ובוודאות אני אומר כי ההוראות ב ATM הם באנגלית ואין שום בעיה. שיהיה לך רק טוב וכיף.

הגרה1

New member
רק טראבלים

אני ממליצה בחום, בתור מי שנכוותה מגניבה די רצינית, לקחת הכל בטראבלים. מחזירים הכל ובלי בעיה וזה ממש נחשב שם לכסף נזיל לכל דבר. לשים טוב לב שאם נגנבים לך הטראבלים לדווח מיידית - מישהו שאני מכירה שנגנבו לו הטראבלים היה שאנן ודיווח רק כשהגיע לבנגקוק, כעבור 10 ימים. הסתבר שבינתיים פרטו לו אותם בשוק השחור. בכל מקרה טיפ נוסף - אם אתם מתכננים להגיע ללאוס - ויזה יותר מקובלת ממסטרכארד. בלאוס אין הרבה כספומטים אבל סוכניות החלפת הכספים מוכנות לתת כסף מזומן בהצגת כרטיס אשראי מסוג ויזה.

WildMooN

New member
האם חילקתי נכון???

600 דולר מזומן 2500 דולר טראוול ועוד 4000 שח בחשבון (מקווה שישרכארד לא תוריד לי אותם...) האם זה מספיק לטיול שלי שכולל גם 2 טיסות במזרח? הטיול שלי הוא בערך 8 חודשים עד שנה...

הגרה1

New member
אפילו אפשר פחות מזומן

אני נסעתי עם 400 דולר מזומנים שנגנבו כולם. אז זו החלטה שלך. העצה שלי - רק טראבלים. זה מה שהציל אותי בסופו של דבר. ותזכור - טראבלים במזרח מקובלים אף יותר מכסף מזומן - השער עליהם גבוה יותר והם מאוד נוחים לשימוש. נסיעה טובה.

WildMooN

New member
אבל...

האם החלוקה שלי נכונה....לא נשאר לי עוד הרבה כסף בחשבון :( השאלה אם אני יכול להיכנס למינוס אם יגמר לי הכסף כי נשאר לי בערך עוד 2000 שקל ואם הבנק לא יאשר לי אני בבעיה...

נו אז מה עושים???? כמובן

הולכים לבנק ומנסים לדבר עם מנהל הלקוחות על הגדלת האשראי שלך... מכסימום אמא תשים לך כסף בחשבון או תשלח לך למקום בו הינך נמצא (דרך רשות הדואר הכסף אצלך בכל מקום בעולם תוך 20 דקות)

למעלה