שאלה די דחופה בנוגע ל- LMO

קרמי

New member
שאלה די דחופה בנוגע ל- LMO

שלום רב שאלתי את השאלה בעבר אך אשמח אם מישהו יענה לי וינסה לכוון.. אני סטודנט במוסד פרטי נכון לעכשיו ומצאתי מעסיק שמוכן להציע לי עבודה במשרה חלקית. לפי החוקים באתר בית ספר שלי לא משתתף בתוכנית של עבודה מחוץ לקמפוס. בעיקרון בתוכנית הזאת מקבלים רשיון עבודה ואז מחפשים מעסיק.. במקרה שלי יש לי כבר מעסיק שמוכן לארגן לי LMO. האם אני יכול להגיש בקשה ל- LMO בשביל משרה חלקית בזמן שאני סטודנט? אשמח לעזרה..

לדעתי כן

ברגע שתקבל את ויזת העבודה תפקע ויזת הסטודנט - אבל זה שאסור לך לעבוד בתור סטודנט לא אומר שאסור לך ללמוד בתור עובד. מבין את ההבדל? חוצמזה, ברר עם אגודת הסטודנטים אם יש קומבינה לעבוד דרכם. יכול להיות מצב שאתה עובד אצלם כאשר בעצם העבודה מתבצעת באתר של המעסיק ההוא, והם מעבירים את הכסף שהוא משלם דרכם. דבר עם אגודת הסטודנטים של הפרובינציה ולא של הקמפוס שלך.

קרמי

New member
אבל האם יתנו ויזה לעבודה חלקית?

אם כמו שאתה אומר ויזת הסטודנט תפקע אז זה אומר שאני עובד בקנדה במשרה חלקית.. וזה הסטטוס שלי - פשוט נשמע לי מוזר. הלינק שנתת נראה לי לא נכון.. חח
תודה על התשובה

כמו שאמרתי לך-

*לדעתי* כן. אבל דעתי לא נחשבת, ועל זה נאמר "מיק״ו" (מושלט יפתור קושיות ובעיות) והלינק שנתתי לך נכון! אני לא טועה אף פעם!!!

עכשיו אני מבין שמסתתרות שתי שאלות פה

והתייחסתי רק לאחת: 1) האם אפשר להגיש בקשה לLMO בזמן שאתה סטודנט 2) האם אפשר להגיש בקשה לLMO עבור משרה חלקית אני משאיר את זה למגעי"ל (מועצת גדולי פורום עוברים לקנדה) בראשות הרה"ג דני ממניטובה ובנשיאות כ"ק המושל"ט שליט"א.

predoc

New member
כן - מה הסיכוי שיאושר לא ברור

נברתי שוב באתר CIC בעיקרון אתה רשאי לבקש ויזת עבודה כשיש לך סטטוס חוקי בקנדה וזה או עובד (ורוצה לעבוד במקום אחר ) או לומד ( סטודנט) קבלת ויזת עבודה - לעובד זר צריכה לעמוד בקריטריונים המקובלים - סוג העבודה, ההכשרה שלך מתאימה , שכר ( שלא משלמים לך פחות מלקנדי ) , שיש לך הסמכה לפי הגילדה המקומית ועוד. מבחינת אחוזי משרה - בטופס ניתן לציין ימים ושעות, כלומר אין הכרח שזאת משרה מלאה והשכר צריך להיות בהתאם ! לא ברור איך יראה את זה המשרד. מאחר והם גם ינסו לוודא שאתה יכול להחזיק ולפרנס את עצמך. אם תקבל ויזת עבודה סגורה לא בטוח שתוכל ללמוד. זה מה שכתוב בויזה שלי - אבל על משרה מלאה. אבל אם באמת ינפיקו לך ויזה על משרה חלקית ..אולי כן .... לדעתי שווה ללחוץ על המזכירה או הדיקן או מישהו במוסד שאתה לומד בו שרק ימציאו לך מסמך שאת סטודנט טוב בחצי שנה האחרונה ותוציא אישור עבודה מחוץ לקמפוס עד 20 שעות בהצלחה ותעדכן ..מסקרן

קרמי

New member
תודה לשניכם על התשובות

האם יש טלפון שאני יכול להתקשר ולברר את העניין הזה במדוייק? האם זה Human Resources? במה מכתב מהבית ספר יעזור? לא כל כך הבנתי.. להראות לפקיד שאני תלמיד טוב כדי שיאשר את ה- LMO או שהתכוונת לקבל אישור עבודה לפני שיש מעסיק? כי שוב.. אני לא חושב שבתי ספר פרטיים מתאימים לזה.. הרי זאת תוכנית מיוחדת למקומות מסויימים שיש להם הסכם עם המדינה או משהו כזה.

predoc

New member
יכול להיות שאני טועה אבל

לדעתי לא מדובר בתוכנית מיוחדת. התוכנית המיוחדת הן תוכניות ה CO-CP תוכניות שבו במסנגרת בית הספר אתה משלב עבודה בתוך תוכנית הלימודים בהקייף מסויים. בתנאים הרגילים של קבלת אישור עבודה לסטודנט לעבודה מחוץ לקמפוס עד כמה שנברתי ובררתי צריך ללמוד חצי שנה בטרם הגשת הבקשה . צריך אישור מבית הספר שאתה תלמיד טוב ועומד במטלות האקדמיות. ממה שבררנו אין קריטריון ברור מה זה אומר, אין ציון מסויים וכל מוסד אקדמי מחליט מה זה אומר שהתלמיד עומד בהצלחה בתוכנית הלימודים . את כל זה אתה שלוח ל CIC יחד עם הטפסים הרלוונטיים והתשלום כמובן ואתה אמור לקבל אישור שאתה יכול לעבודה עד 20 שעות בשבוע. אני מניח שאם הקבלה למוסד שאתה לומד בו העניקה לך ויזת לימודים אזי מכתב שאתה תלמיד/סטודנט טוב תעניק לך ויזת עבודה. בלי שבית הספר צריך להיות מחובר לאיזו תוכנית מיוחדת. - אבל כאמור יכול להיות שאני טועה. תרים טלפון ל CIC הם בדרך כלל מאוד נחמדים ומאוד סימפטיים ומאוד מקצועיים. אם כי כדאי להרים טלפון פעמיים ולשאול שוב את אותן שאלות לוודא את הנתונים. בקשר ל LMO למשרה חלקית תתקשר ל HRSDC ותשאל שם .

קרמי

New member
מהאתר עצמו

To qualify, you must be a full-time student enrolled at a participating publicly funded post-secondary educational institution or in an approved program at an eligible privately funded institution.​
ואז הם מוסיפים ש..
Eligible privately funded post-secondary institutions: are located in a province or territory that has signed a memorandum of understanding with CIC have signed an off-campus work agreement with their provincial or territorial government and have approval from their provincial or territorial government to grant specific degrees.​
זה לא כל כך ברור בדיוק איזה בית ספר זה אך אם הבית ספר שלי היה חותם על איזשהו הסכם הם כבר היו יודעים על כך.. אך לפי ההתרשמות שלי הם לא יודעים.. חח בכל מקרה יכול להיות באמת שיש מקרים שה םמאשרים בתי ספר פרטיים שלא חתמו שום דבר.. לדוגמה.. בויזת הסטודנט שלי רשום שאני יכול לעבוד 20 שעות בתוך הקמפוס.. אני מניח שאולי אני אוכל לעבוד גם מחוץ אם אגיש בקשה. תודה שוב..

למעלה