שאלה די דחופה בקשר לזוגיות שלי

KERENA082

New member
שאלה די דחופה בקשר לזוגיות שלי

בס"ד שלום לכולם אני וחבר שלי ביחד כבר יותר מחצי שנה הבעיה היא שאני מסורתית וחבר שלי חילוני, הנושא הוא שאני הבהרתי לו מהתחלה שאני מחפשת גבר מסורתי והוא ענה בחיוב שהוא אכן מסורתי מבחינתו( שמירת חגים,שמירת בשר וחלב ואכילת כשר) למרות שבדיעבד זה לא נכון כי הוא לא מקפיד רוב הזמן על שעה בין בשר לחלב,וכיפור הוא צם אבל נמצא במחשב. אומנם גילתי דיי בהתחלה שהוא לא מניח תפילין וניסיתי לדבר איתו ולנסות להניע אותו שהוא יניח אך הוא לא מעוניין כי הוא לא מתחבר לזה וזה לא מושך אותו, עברו כמה חודשים ומסתבר לי שהוא לא מסורתי, לדוגמא: הוא לא שומר כל כך בין בשר וחלב והוא בעצם לא מתחבר לדת כמוני הבעיה היא שאם אני והוא נלך לכיוון חתונה והקמת בית אני לא יהיה מוכנה לוותר על להקים בית לא מסורתי והוא לא מוכן לבוא לקראתי יש לציין שיש בנינו אהבה מאוד מאוד חזקה ובסה"כ אנחנו מסתדרים מצוין חוץ מבעיות שקשורות לדת ! כבר דיברנו על הכול והוא יודע כבר את היחס שלי בקשר לדת והמסורת וכמה זה חשוב לי , אבל הוא עדיין לא מוכן לבוא לקראתי הוא מוצא את הפתרון הכי טיפשי בעניי שהוא יעשה מה שהוא רוצה ז"א יחיה חיים חילונים ואני מסורתיים ושיהיה לנו ילדים הם יחלטו לאן ללכת לאיזה צד איפה יותר טוב להם מבחינת הדת חילוני או מסורתי, אני רוצה לדעת אם כדאי לי לפרק את הקשר הזה כי אני לא יכולה ולא מסוגלת לבנות בית לא מסורתי! בן זוגי הוא אדם עקשן אם עקרונות ומאוד קשה לי עד בלתי אפשרי לשכנעו ללכת לכיוון שלי,ניסיתי להקריבו למסורת כמו הזמנתי אותו לקידוש והוא בא הסברתי לו מה המשמעות של כל דבר וזה היה ניראה מגוחך בעניו הפעולות שיש בקידוש כמו נטילת ידיים ולהודות לה' על האוכל שנתן לנו בזה שמכסים את העניים עם הידיים, אומנם הוא מבין את החשיבות של זה אך פשוט בגלל שזה לא מתחבר אליו. לדוגמא לפני מספר חודשים ביקשתי ממנו שישמור בין בשר וחלב 6 שעות כנדרש במסורת אמרתי לו שזה חשוב לי והוא אמר שהוא ינסה , לדעתי הוא לא ניסה כלל והוא נתן לי תחושה שהכול בסדר ולידי הוא שמר. במשך החודשים גיליתי פשוט שהוא בכלל לא שומר, שאמרתי לו על זה הוא אמר שקשה לו שהוא לא מתחבר לדת בכלל ושהוא לא אמר עד עכשיו כלום כי הנושא לא עלה. מבחינתו שמירת בשר חלב זה שעה וככה הוא חונך ומעבר לזה כלומר יותר שעות זה קשה מבחינתו לשמור. אני אומנם מסורתית אבל לא הכי הדוקה,אני לא שומרת שבת ולא על הפרדת סכום וכו', מה שכן חשוב לי זה קידוש בימי שישי ( שבזה הוא מוכן לבוא לקראתי ומבחינתו קידוש זה בסדר אבל אני עוד לא יודעת אם זה יהיה נכון מכיוון ועוד לא הקמנו בית), הנחת תפילין,הליכה לבית הכנסת ( אלו הוא אומר שפשוט הוא לא מתחבר לזה אז אין טעם מבחינתו ) ושמירת בשר חלב 6 שעות ( שכרגע הוא מבחינתו שומר שעה) . אני מבקשת לדעת מה אתם חושבים? ומה אני צריכה לעשות בנידון כי אני כבר עובדת עצות ,שאני בשלי והוא בשלו האם כדאי לפרק ולסיים את הקשר הזוגי הזה? או להמשיך את הקשר הזה ולראות מה יקרה למרות שידוע לי שאם נמשיך בצורה כזאת ייווצר בנינו קרע שנגיע להקמת הבית וידוע לי וברור שהקשר הזה עלול להתפרק ולהגיע אף לגירושים חס וחלילה. המסורת חשובה לי מאוד והוא בשלו בבקשה תענו לי כדי שאני ובן זוגי נגיע להחלטה הנכונה. יש לציין שהמכתב הזה נכתב ע"י שנינו תוך כדי ויכוח בין הצדדים והגעה להסכמה למה שרשום לעיל.

Vdrums

New member
לפי מה שהבנתי, את הרבה יותר מסורתית

ממנו ובעצם מה שהוא מגדיר כשמירת מסורת לא ממש נחשב מספיק בעינייך. במידה והקשר הזה יתקדם להקמת בית זה יגרור רק צרות מכיוון שהילדים לא יחליטו בגיל 4 אם הם רוצים להיות חילוניים או מסורתיים, הכל תלוי בחינוך בבית ומן הסתם שניכם לא באותו ראש בקטע הזה וכל אחד יסחוב לכיוון אחר. הוא לא מאמין בדת כמוך ולהבטיח הבטחות של קידוש אחרי חתונה זה נשמע לי מגוחך. זה משהו שבא מבפנים, זו אמונה לא משהו שעושים כדי לרצות בן זוג. מה שתחליטו, שיהיה בהצלחה.

billc

New member
נראה לי שאת בפורום הלא נכון

ובכל זאת אני מציע לחבר שלך להפרד ממך. כי אדם דתי בדרך כלל פחות מוכן לפשרות, ואם את מתפשרת היום, קרוב לוודאי שתתחרטי מחר. נ.ב.
האמונה באלוהים זה דבר אישי ( לא קבוצתי) לגיטימי לעודד אנשים להתקרב לדת (אבל לא בכוח) אדם דתי לא מאמין באלוהים יותר מאדם חילוני, אולי ההפך הוא הנכון, אדם דתי מאמין בסמלים שהומצאו ע"י אנשים. אם את רוצה לדבר אל אלוהים( להתפלל) את לא צריכה בית כנסת, תפילין ואת כל שאר הבול

razzrazz

New member
אמונה....

מסכימה איתך שאמונה היא אכן משהו מאוד אישי, אך בהחלט יכולה להיות קבוצתית, לגיטימי לעודד אנשים להתקרב לדת ונכון-חשוב שלא בכפייה ולא בכוח, אבל וזהו אבל גדול, אתה ציינת משהו כעובדה שלמעשה איננו עובדה כלל, אני לא יודעת על הסתמכת שכתבת את זה, אבל לא משנה על מה הסתמכת אינך יכול להכליל ובטח שלא בזה, כמישהי שחוות את שני העולמות הדתי והחילוני, אני יכולה להעיד שההכללה הזו שגויה באופן מוחלט! נכון,שאין זה בהכרח שאדם דתי מאמין יותר מאדם חילוני, ישנם חילוניים שמאמינים יותר או לא פחות מדתיים, אך גם ההיפך הוא הנכון-ישנם גם דתיים שמאמינים יותר מחילונים, יש ויש ואי אפשר להכליל ולקבוע עובדות! כתבת ואני מצטטת:"אדם דתי מאמין בסמלים שהומצאו ע"י אנשים"- על איזה מידע שהתבססת עליו שהחלטת על עובדה זו?! ברור שישנם אנשים דתיים שמאמינים בסמלים שהומצאו ע"י אנשים וגם ברור שישנם חילונים כאלה, אך בהחלט לא מדובר בכולם! לא בכל הדתיים ולא בכל החילונים! אדם דתי,כפי שאתה כותב בהכללה, לא מאמין בסמלים שהומצאו ע"י אנשים,יש כאלה שזה נכון לגביהם בדיוק כמו שזה נכון גם לגבי חלק מהחילונים שמאמינים, דרך אגב זה כלל אינו סותר שאדם בין אם הוא דתי או בין אם הוא חילוני מאמין בסמלים שהוא מאמין גם אמונה מלאה באלוקים, בנוסף, זה שדעתך כי ניתן לשוחח ולדבר עם אלוקים באופן אישי ללא מקום מוגדר זוהי דעתך-ואני גם מסכימה איתך, אך לחלוטין אין זה פוסל או סותר תפילה בבית כנסת או הנחת תפילין, שתיהן דרך תפילה ושיחה עם אלוקים, באופן אישי או בציבור והן לא סותרות זו את זו כלל, כל אדם בוחר את הדרך שלו, זה שזוהי דעתך זה לא אומר שהיא צודקת או לא צודקת, אלא זוהי דעתך והדרך שלך וכמובן שזה לא אומר שדרכים שונות הן לא נכונות או לא צודקות, זוהי הדרך שלך בלבד ובישבילך היא נכונה, לא בהכרח לאחרים, זה שכתבת ושוב ציטוט:"ואת כל שאר הבולשיט" לא מוסיף לכבודך, צריך לכבד את דעתך ללא ספק! אך גם ללא ספק שאתה צריך לכבד דרכים ודעות של אחרים! גם אם הן סותרות ובניגוד לדעתך! אפשר פשוט להסכים לא להסכים! אין לך שום זכות לכנות ולקרוא לדעות ודרכים של אנשים בולשיט ולזלזל בהן, בדיוק כמו שלאחרים אין זכות לזלזל בדרך ובדעה שלך! זכותך כמובן גם להביע את דעתך ולהתנגד לדעות אחרות, אך יש דרך לעשות זאת ללא זלזול, רז

billc

New member
hehehehe ../images/Emo6.gif

כמו שטענתי זה דיון לא מתאים לפורום הזה. וכן את יכולה להוסיף זו דעתי. ובכל זאת, אני נגד "אמונה קבוצתית" למה? כי אנשים מנצלים את זה למטרות פולטיות ושנאה אני לא מדבר רק על הדת היהודית. דרך אגב, אותה דעה שמעתי מאיזה רב

razzrazz

New member
צודק....

זה לא דיון מתאים לפורום זה, יש אנשים שמנצלים את זה למטרות לא ראויות למיניהן, כמו שכתבת למשל פוליטיות ושנאה, אך ממש לא כולם! אתה לא יכול להכליל, יש ויש המון שממש לא! ודרך אגב, אני לא רב, אני בחורה שחוותה את שני העולמות.... רז

magenta73

New member
מכל המניפסט הזה,

מה שנשאר הוא שאת בדעה שלך והוא בשלו ואף אחד מכם לא מוכן להתפשר. זוגיות מופלאה... תחשבו, יותר נכון תחשבי, מה יותר חשוב לכם, סמלים ומנהגים או אהבה...

razzrazz

New member
סמלים מנהגים או אהבה....

א' לא סותר אחד את השני, ב' סמלים ומנהגים- כל אחד באמונתו יחיה, ואם לא מסכימים אחד עם השני-זה בסדר ואת זה צריך לדעת, אפשר וצריך להביע דעות, דרכים וכדומה, אך תמיד!! חייבים לעשות זאת בכבוד, ללא זלזול!! אפשר להסכים לא להסכים, אך תמיד לכבד ולהבין שגם אם את/אתה לא מסכימים עם אחר והדעה והדרך שונות, זה לא אומר שדרכך פסולה וקל וחומר זה לא אומר שדרכו פסולה, רז

magenta73

New member
לא אני זו שאמרה

שזה פסול וזה לא... בתור חילונית גמורה שהיה לה סוג של קשר עם מסורתי. ידעתי לכבד. וכך גם הוא. ברגע שיש משחקי כבוד, ברגע שיש מי צודק ומי לא, אין כאן כבוד ואין כאן ממש חברות. לא אמיתית.

הרוצה הכל ורק הכל - מפסיד הכל

הלכתי לרב לפני החתונה... הוא הבטיח: תעשה ככה וככה... אז עשיתי ככה וככה וגם נפלתי ככה וככה

ghatto

New member
את נכנסת לו לורידים ולא נותנת מנוח

לפי מה שכתבת כאן. מתעסקת לו במה שיש לו בצלחת ?! הגזמת מה שהוא מכניס לפה שלו זה עניינו שלו בלבד.זה אפילו לא עניין לשמור רק כדי שיראה נוח לך. מה את חושבת.כשאני יוצא אם בחורה צמחונית מטעמים אידאולוגיים אני מוותר על בשר.ממש לא. ובאשר לבחור - פעם בשנה יום כיפור כמו שצריך לא יהרוג אותך.גם לא קידוש פעם בשבוע.אפילו אם זה רק כלפי חוץ ולא עושה לך כלום. והילדים - יחליטו גם ככה כשיגדלו.אני מכיר מספיק שהורידו את הכיפה כי נשבר להם.ומכיר כאלה שהתרבו לדת. ו"מסורתי" זו הגדרה מאוד רחבה.את לא נשמעת ממש דתייה והוא בטח לט חילוני.תלמדו להסתדר אם ההגדרה הרחבה הזו.

יש לי משהו להגיד

קודם כל הוא יהודי, יש ביניכם אהבה והוא צם ולא אוכל חזיר. תוכלו אפילו להתחתן עם רבי והכול. אז למה להרוס? את צריכה לכבד גם אותו כי אהבה זה לא רק לכפות את האמונה שלו עליך אלא גם להקשיב קצת. אם את מוכנה להקריב אהבה בגלל שהוא כמעט לא מסורתי כמוך ואולי להתחרט על זה כל חייך, זה בעיה שלך. הוא אפילו לא נוצרי או מוסלמי, תחשבי על זה

למעלה