שאלה די דחופה- לגבי שמנים אתריים

שאלה די דחופה- לגבי שמנים אתריים

שלום לכם, אני זוכרת בעייתיות לגבי שמנים אתריים וילדינו. המליצו לי להשתמש בשמן לבנדר, למקרה של דלקת האוזניים שלנו, אבל מה שעזר בסוף, היה שילוב של הומיאופטיות, אחרי שהאנטיביוטיקה לא השפיעה... עכשיו היא המליצה על שילוב של לבנדר, מרווה ורוזמרין, שידועים לבעיות אוזניים. מה מומלץ? האם לא לגעת במוצר הזה? מה קורה עם שמנים אתריים? מדובר בשמנים איכותיים, שיש אותם מוכנים לרכישה, דרך מישהי העוסקת ולמדה את התחום, אך אין לה ולי מושג לגבי ילדינו. אודה לכל מידע רלוונטי... רז ואחרים. כי אני צריכה לתת לה תשובה הערב. תודה, תלמה.

razgalili

New member
תלמה

אין תשובה חד משמעית. הבעיתיות בכל השמנים הללו שהכבד צריך לפרק אותם, ואי אפשר לדעת מראש אם הנתיב הספציפי בכבד שצריך לפרק את השמן הספציפי תקין או לא. אם יש לך נסיון עבר טוב או רע עם שמניים אתריים תעקבי אחרי הנסיון. אם לא - אצל רוב האנשים הרגישים כימית עדיף חומרים טבעיים על פני מלאכותיים. הייתי חושף את הילד לכמויות קטנות מאד מאד של כל אחד מהחומרים כדי לבדוק איך הוא מתמודד, ובכל מקרה אם הוא מסתדר איתם טוב הייתי נותן מעט מעט מאד. גלוטטיון כבר אמרנו? לא? אז מה עם ויטמין סי?

שמנים אטריים

אני הוספתי לאמבטיה, התחילו תנועות לא רצוניות עם הידיים וסימני כויה על הבטן התחתונה (שעברו אחרי שעתיים) ובנוסף לחום שכבר היה התאשפזנו ל-5 ימים אני ממש לא ממליצה.

תודה רבה על התשובות../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

רז, אני חייבת להודות שאני עדיין חוששת מהגלוטטיון בשלב הזה. הוא נמצא בארץ, בבית מרקחת נצח ישראל, בכמוסות בשני מינונים- 250 מג ו500 מ"ג. העניין הוא שגלוטטיון הוא מוצר המוציא את הכספית מתוך התא, אך עדיין אין לי ממש ידע, אם הוא יצא דרך הכבד אל הצואה החוצה, או אולי הוא יתייצב או יפריש דרך הכליות??? כרגע, לפני שיש לי יותר מידע על היכולות המטבוליות שלו, אני מאד נזהרת עם גלוטטיון. החשש שלי הוא שהוא יכנס לתאים אחרים...

מצטרפת לשאלה של תלמה ומוסיפה

למי מתאים לקחת את הגלוטטיון,האם גם לילדים שאינם נמצאים בדיאטה כלשהי?וכן מה היא פעולתו בגוף והאם יש הבדל במהירות רמת הספיגה של החומר בגוף בין אם משתמשים בקרם או נוטלים כמוסות גלוטטיון? תודה רבה שלומית

Freed1

New member
גלוטתיון - למי מתאים

דיברתי לפני כשבוע עם ד"ר מקנדלס, שטענה שלילדים שלנו מומלץ לקבל כמה שיותר גלוטתיון. כששאלתי אותה אם כדאי לתת גם ליפו-גלוט עליו היא המליצה לי, וגם את ה TD Gluthation שהיא ממליצה עליו מבית מרקחת לי סילבי בארה"ב, היא ענתה לי שכן בהחלט, אם אני יכולה להרשות לעצמי (זה באמת יצא יקר). אני יודעת שיש הורים שטוענים לרגרסיה עקב גלוטתיון, כנראה שצריך לדעת לווסת את המינון (שמעתי שגם מעט מדי יכול לגרום לתוצאות לא רצויות, ולפעמים התשובה היא להגדיל את המינון.

hagithanan

New member
Lipoceutical Glutathion מצוין לנו

אנחנו משתמשים בליפוצוטיקל גלוטתיון (שנחשב לטוב ביותר, מלבד דרך הוריד) של וולנס, מזה שלושה שבועות, ורואים תוצאות מצוינות ומפתיעות. לפי מיטב הבנתי הגלותטיון לא ממש משמש כגורם שמוציא את הכספית, אלא כאחד המרכיבים החיוניים בכל התהליך של דטוקסיפיקציה, וכן בתהליכים אחרים בגוף.

razgalili

New member
הגלוטטיון בכמוסות לא יעיל

שכן רובו המוחלט מפורק במעיים ומגיע אל הדם כחומצות אמינו. ליפוגלוט וטרנס דרמל עובדים מצויין הגלוטטיון אכן יכול להזיז את הכספית אבל הוא לא תחליף לקיליישין. הנסיון המצטבר עם גלוטטיון אצל הורים בספקטרום הוא מאד מאד חיובי. אני חושב ששוה לך לנסות, ברור שעם הילדים הרגישים שלך לנסות מאד בזהירות עם מינונים נמוכים. אני חושב שכדאי לך לנסות. מאד.

רז שלום! בהמשך לדיון על גלוטטיון

ברצוני לדעת מה קורה לכספית בעת מתן הגלוטטיון וכיצד היא מופרשת מהגוף? והיכן ניתן להשיג את הליפגלוט[האם בצורת משחה,נוזל או כמוסות]?

razgalili

New member
ליפוגלוט הוא נוזל

ניתן לקנות אותו בכתובת המצורפת. לא ניסינו בעצמנו (קנינו אך טרם הספיקונו לעיין בו) אבל ד"ר ברגר מטפל בפציינטים שלו בהצלחה גדולה. לא ברור לי לגמרי איך תוספת של גלוטטיון משפיעה על תנועת הכספית בגוף, ואני מאמין שבמובן זה אני בחברה טובה, אני לא בטוח שיש מישהו בעולם שבאמת מבין איך גלוטטיון משפיע על כספית כמה הסברים ששמעתי ושאני בטוח שבמקרה הטוב הם חלקיים ובמקרה הרע פשוט לא נכונים: 1) גלוטטיון נכנס לתוך התאים, מתחבר לכספית, יוצא לדם, מופרש על ידי הכבד אל תוך המעיים, שם הוא מפורק לצורה הלא אקטיבית ביולוגית על ידי בקטריות ומפורש בצואה 2) גלוטטיון לא נכנס לתאים, אבל יכול להתחבר לכספית בדם, משם כאמור לכבד, מעיים, החוצה. 3) גלוטטיון מתחבר לכספית, אבל הקשר לא חזק והכספית יכולה להתנתק ממנו ולהגיע למקום יותר גרוע. בקצרה, אף אחד לא באמת מבין. בגלוטטיון יש אכן חלק כימי שהכספית אוהבת להצמד אליו, אבל בקיליטורים צריכים שניים כאלה כדי לתפוס את הכספית היטב. לגבי החשש שהגלוטטיון יגרום נזק לכבד - אני מאמין שבדיוק ההפך המוחלט הוא הנכון. הגלוטטיון הוא בדיוק מה שהכבד צריך כדי לפתור את הבעיות שלו.

רז שלום האם אפשר לתת גלוטטיון ללא

פיקוח רופא?וכן האם לפני מתן הגלוטטיון יש להתחיל בדיאטת GF/CF או שאין בהכרח צורך לעשות כך?תודה רבה שלומית

razgalili

New member
לא חייבים רופא כדי לתת גלוטטיון

ולא חייבים להתחיל שום דיאטה לשם כך.

היי תלמה

שמנים אתרים חייבים להיות אורגניים עבור ילדינו וכך למנוע כניסת מזהמים מיגדול לא אורגני יש כרגע רק אדם אחד שמביא שמנים אורגנים לארץ וגם מטפל : חן שי 054-8118078 כמו שאמרתי לך הוא לא ממליץ לילדים או מבוגרים הסובלים מאיפלציה להשתמש בשמנים כי ריחות מהוים "טריגר". כמו שסיפרתי לך יש נרות לאוזניים של חב' אוטוסאן נציג בארץ 09-8942568 או נייד 051-570246. כתובת אימייל [email protected] מהנסיון האישי שלי לעשות לילדים פקקים לאוזניים בהתאמה אישית אומנם קצת יקרשווה כל אגורה, אם אני לא טועה יש החזר מהקופה . ולא לתת להם להתקרב למים ללא פקקים כולל מקלחות וביחוד אמבטיות מוריד את הדלקות לכמעט ולא ולרוב הם חוזרות כי הפקק לא ישב טוב או ששכחנו לשים. בהצלחה

אמא יעל

New member
יש לדלל עם שמן נושא

בכל מקרה משתמשים בשמנים כטיפות בודדות על כף של שמן נושא כגון שמן שקדים. לא כדאי להתעסק בשמנים ללא ידע של מי שלמד את הנושא והתנסה בו. לפני כמה שנים טיפלתי בילד שלי בשמן לוונדר לעיסוי מפרקים באופן זה (בהמלצת מטפלת מוסמכת). לא היתה תגובה שלילית, אבל הוא לא מאד רגיש - לא כמו שלך. יש מקום שמספק שמנים ברמה גבוהה בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב, שם המקום "שלוס", ורק מטפלים עם תעודה יכולים לקנות אצלו. לא מומלץ להשתמש בשמנים בבקבוקים הקטנים שנמכרים בכל פינה והם לא איכותיים. האם למטפלת שלכם יש אפשרות להגיע לשלוס?בהצלחה.

למעלה